به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از فارس، در کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ظهر امروز به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسانجنوبی به منظور بررسی مصوبات جلسه گذشته با حضور دستگاههای دخیل در این زمینه برگزار شد.
اولین دستور کار جلسه ارائه گزارشهای تسهیلات کمکهای فنی و اعتباری بود که مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در این خصوص، گفت: مبلغ تصویب شده برای استان شش میلیارد و 200 میلیون تومان بوده که از این میزان تاکنون دو میلیارد و 120 میلیون تومان پرداخت و مابقی در مرحله توزیع است.
تعیین ضوابط استاندارد برای تأسیسات گردشگری فاقد ضوابط دستور کار دیگر این جلسه بود که به گفته مرتضی عربی معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی خراسانجنوبی کویر سرایان، سهقلعه با تعدد درخواست سرمایهگذاری روبرو است لذا باید سرمایهگذاریها با توجه به ظرفیتهای گردشگری باشد.
راهاندازی موزه فرش در خراسانجنوبی
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانجنوبی با اشاره به راهاندازی نمایشگاه دائمی فرش استان در باغ و عمارت اکبریه بیرجند، گفت: طرح محتوایی موزه فرش استان توسط میراث فرهنگی استان تهیه و به سازمان میراث فرهنگی ارسال شده است.
وی از تبدیل نمایشگاه دائمی فرش استان به موزه فرش خبر داد و گفت: اداره کل اوقاف خراسانجنوبی در اقدامی حدود 50 تخته فرش نفیس را جهت نگهداری در نمایشگاه فرش اهدا کرده است.
بررسی طرح توسعه مسجد ابوالفضل(ع) نهبندان
موضوع دیگر ارائه شده در این جلسه طرح توسعه مسجد ابوالفضل(ع) نهبندان بود، با توجه به موقعیت مکانی مسجد و مسیر زائران پاکستانی این مکان قابلیت افزایش فضای خدماتی و تأسیسات گردشگری را دارا است.
حجتالاسلام پرویز بخشیپور با اشاره به طرح جامع مسجد، گفت: جهت گسترش فضای خدماتی و فراهم کردن تأسیسات گردشگری نیازمند تسهیلات هستیم، اگر تسهیلات مدنظر پرداخت شود امکان بازپرداخت را داریم.
ارائه 2 راهکار
پیرامون توسعه تأسیسات گردشگری مسجد ابوالفضل(ع) نهبندان دو راهکار ارائه شد؛ 1- طرح به دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری استان جهت بهرهمندی از تسهیلات ارسال شود. 2- با توجه به تسهیلاتی که دراختیار نهادهای حمایتی قرار گرفته اوقاف خراسانجنوبی میتواند از این تسهیلات مشروط بر ایجاد اشتغال برای مددجویان تحت پوشش استفاده کند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانجنوبی با اشاره به برگزاری سومین نمایشگاه سراسری صنایع دستی در استان، گفت: این نمایشگاه در 110 غرفه به مدت 5 روز و با حضور148 صنعتگر از استانهای مختلف کشور در استان برپا شد.
حسن رمضانی با اشاره به رضایت صنعتگران از میزان فروش محصولات، اعلام کرد: نمایشگاه منطقهای صنایع دستی شرق کشور به میزبانی شهرستان قاین در دی ماه امسال برپا میشود.
توضیحات رمضانی در رابطه با برگزاری تورهای گردشگری
وی در خصوص برگزاری، ساماندهی و نظارت بر تورهای گردشگری ورودی به استان در مناسبتهای مذهبی، توضیح داد: برگزاری تورهای گردشگری نیازمند اخذ مجوز بند(ب) است لذا هر فردی که این مجوز را اخذ کند میتواند نسبت به ورود و خروج تور گردشگری اقدام کند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانجنوبی با اعلام اینکه در صورت اخذ این محوز دیگر نیازی نیست که برای هر تور به ادارت میراث فرهنگی مراجعه و درخواست مجوز کنند، بیان داشت: ما اطلاع نداریم که کدام دفتر توری به مقصد استان میآورد چون مجوز بند(ب) را اخذ کردهاند!
رمضانی با اشاره به شرایط کویری خراسانجنوبی و استقبال گردشگران از مناطق گردشگری استان در ایام تعطیلات، گفت: اگر در رابطه با تورهای گردشگری به گونهای برخورد کنیم که ورود تور به استان منع شود، گردشگری استان لطمه خورده و نمیتوانیم استان را معرفی کنیم.
وی بهترین شیوه پیشگیری از تورهای گرشگری خارج از عرف را دعوت لیدرها دانست و گفت: با این اقدام میتوان خصوصیات فرهنگی و الزامات استان را در اختیار آنها گذاشت.
لزوم ارائه راهکار جهت استفاده ار فرصتهای گردشگری
سید مجتبی علویمقدم معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسانجنوبی، گفت: جامعه امروز نیاز به کارهای ایجابی و فرهنگی دارد و باید راهکاری جهت استفاده از فرصتهای گردشگری استان با حفظ رعایت و احترام به شعائر اسلامی ارائه شود.
وی با بیان اینکه موضوع گردشگری دارای اجزای مختلفی مانند میراث فرهنگی، مردم، آژانسهای مسافرتی و غیره است، اضافه کرد: اگر این اجزا با همدیگر همنوا و هم آهنگ باشند مشکلی پیش نمیآید.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسانجنوبی بر لزوم تشکیل کمیته فرهنگی منطقهای تأکید کرد و گفت: باید اگر مناسب مذهبی خاصی وجود دارد موضوعات فرهنگی مطابق با آن مناسبت ایجاد و در اختیار این گردشگران قرار گیرد.
گلایه از سکوت مسؤولان در جلسات!
علویمقدم همچنین از سکوت مدیران در جلسات گلایه کرد و افزود: متأسفانه موضوع فرهنگی برای ارائه به گردشگران نداریم و نباید انتظار بیتفاوتی و عدم اظهار نظر مسؤولان در جلسات این چنینی باشیم.
وی با اشاره به وظایف دستگاههای فرهنگی، بسیج، سازمان تبلیغات اسلامی و روحانیت، اعلام کرد: با یک لباس و شعار نمیشود مصادیق دین و ارزشهای نظام جمهوری اسلامی را حفظ کرد، باید عملی وارد میدان شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسانجنوبی با تأکید بر اینکه با تمام اتفاقاتی که ممکن است ارزشهای دینی نظام جمهوری اسلامی را زیرسؤال ببرد ایستادگی میکنیم، اضافه کرد: باید بستر و محیط مناسب را برای حضور گردشگران در استان فراهم کنیم که وقتی گردشگر در آن محیط قرار میگیرد آنقدر برای او جذاب باشد که خودش حرکت خارج از عرفی را نتواند انجام دهد.
مشکلات را بر گردن دیگری نیاندازیم
علویمقدم با اشاره به عملکرد بسیار ضعیف مسؤولان در حوزههای فرهنگی و اجتماعی، متذکر شد: باید این بخشها را تقویت و این بهانه و مشکلات را به گردن فرد دیگر نیاندازیم.
وی با اشاره به اظهار نظرهای موجود در خصوص اوقاف، گفت: گفته میشود اداره اوقاف قفلی بر سیستم است اما اگر حقوق اوقاف را رعایت کنیم هیچ قفلی وجود ندارد چرا که اوقاف و اراضی آن به عنوان یک فرصت برای استان تلقی میشود.
انتهای پیام/4