دوشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۶:۵۷
مدیرکل محیط زیست خراسان جنوبی:

خراسان جنوبی از نظر شدت بیابان زایی در جایگاه پنجم کشور است

مدیرکل محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه چرای بی‌رویه دام، ایجاد راه‌های دسترسی به معادن از چالش‌های پیش روی خاک در استان است گفت: خراسان جنوبی جزو پنج استان صاحب کانون‌های فرسایش بادی است همچنین از نظر شدت بیابان زایی نیز در جایگاه پنجم است.
خراسان جنوبی از نظر شدت بیابان زایی در جایگاه پنجم کشور است
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، حسن اکبری صبح امروز در همایش روز جهانی خاک در خراسان جنوبی اظهار داشت:  باید دانشگاه‌ها بخشی از تحقیقات دانشجویان را به سمت حفاظت از خاک سوق دهند.
وی با بیان اینکه درحال حاضر کمتر از پنج درصد از زباله خراسان جنوبی تفکیک می‌شود و مابقی به صورت مخلوط دفع می‌شود افزود: حفاظت از خاک نیازمند همکاری همه مردم است.
مدیرکل محیط زیست خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی از نظر شدت بیابان زایی جرو پنج استان برتر کشور است و آبیاری نامناسب و استفاده از سموم شیمیایی در استان نیز از کیفیت خاک کاسته است.
اکبری با بیان اینکه خراسان جنوبی جزو پنج استان صاحب کانون‌های فرسایش بادی است افزود: چرای بی‌رویه دام، ایجاد را‌ه‌های دسترسی به معادن و فرسایش خاک از مهم‌ترین چالش پیش روی خاک در خراسان جنوبی است.
وجود 480 هزار هکتار اراضی قابل کشت در استان
سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی نیز در این همایش اظهار داشت: خاک سرمایه ملی در بخش کشاورزی است و در خراسان جنوبی 480 هزار هکتار اراضی قابل کشت داریم.
وی با بیان اینکه از این میزان سالانه تنها 150 هزار هکتار کشت می‌شود افزود: باید عملیات خاک‌ورزی انجام شود تا بتوانیم 480 هزار هکتار زیرکشت ببریم.
قوسی گفت: سالانه 25 هزار تن کود فسفات، اوره و پتاسیم به خاک افزوده می‌شود، خاک و آب دو عامل اساسی برای تولیدات بخش کشاورزی است.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه تاکنون به خاک کمتر توجه شده درصورتی که اگر خاک نباشد، آب نمی‌تواند حضور داشته باشد افزود: با توجه به خشکسالی‌ها، کمبود باران و شوری آب باید خراسان جنوبی به سمت اجرای طرح کشاورزی حفاظتی برود.
مدیر آب و خاک و امور فنی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در حاشیه جلسه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: برداشت بی‌رویه آب از دشت‌ها و فاضلاب‌هایی که به خاک‌ها منتقل می‌شوند از عوامل تخریب خاک هستند.
غلامی گفت: بیش از 60 درصد خاک‌های استان کمتر از یک درصد مواد آلی دارند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۰۰۷۴
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , بیابان زایی , دانشگاه