چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۱۱
رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی خبرداد:

جهش پروژه‌های آبخیزداری با مشارکت مردم

رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: مشارکت دست اندرکاران و ذینفعان در اجرای پروژه‌های آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی پر رنگ تر شد.
جهش پروژه‌های آبخیزداری با مشارکت مردم
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از ایسنا، سیدمحمود حسینی، امروز 21 آذر، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با آغاز اجرای پروژه‌های آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی از اواسط سال 97 در استان و توجه ویژه به نقش و دخالت دست‌اندرکاران و ذینفعان در انجام فعالیت ‌ های آبخیزداری، برنامه ریزی لازم برای اجرای طرح توانمندسازی و جلب مشارکت بیشتر آن‌ها در اجرای این پروژه‌ها انجام شد.
وی ادامه داد: اجرای این طرح، ارتقاء زمینه‌های انسجام سازمانی را برای انجام مدیریت مشارکتی منابع طبیعی و آبخیزداری تسهیل می ‌کند.
  رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی مشارکت مورد نظر در  انجام این طرح را از نوع کارکردی دانست و افزود: در این شیوه  دست اندرکاران دولتی و غیر دولتی برای پیگیری اهداف از پیش تعیین شده مرتبط با پروژه‌های آبخیزداری مشارکت داشته و برنامه‌های پیشنهادی مرتبط را پس از تهیه گزارش تحلیل وضعیت موجود، به طور هماهنگ در قالب یک برنامه عمل مدیریت مشارکتی برای هر حوزه آبخیز ارائه می‌کنند.
  حسینی با اشاره به اهداف طرح‌های مشارکتی، بیان کرد: اولین هدف از اجرای این طرح ایجاد هماهنگی و همسویی دست اندرکاران حوزه آبخیز در راستای مشارکت موثر و ایجاد زمینه‌هاي توسعه پایدار در حوزه آبخیز با حفظ و تقویت سرمایه‌ها و دارایی‌هاي معیشتی ساکنین سکونتگاه‌هاي کشور است.
وی ادامه داد: براین اساس ارتقاي توان سازگاري و مقابله آن‌ها با آسیب ‌ ها و شوك‌هاي مختلف اقتصادي، اجتماعی و اقلیمی به منظور دستیابی به آینده پایدار افزایش می‌یابد .
رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: این برنامه یک چارچوب منطقی از الگوی مدیریت مشارکتی و رویکردی نتیجه محور داشته است.
حسینی بیان کرد: در این شیوه یک اقدام عملیاتی در کوتاه مدت را با همکاری و هماهنگی بخش‌های ذیربط اجرا و دستاوردهای آن را به نحو مطلوب احصا و در اختیار تصمیم گیرندگان قرار می‌گیرد.
وی اولین اقدام در شروع فعالیت ‌ های بخش آموزش، ترویج و مشارکت، را انتخاب تسهیلگر برای هر حوزه و به کارگیری تمامی تمهیدات لازم در این زمینه دانست .
رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی تصریح کرد: بر این اساس 9 حوزه در این طرح لحاظ شده و 9 تسهیلگر نیز انتخاب شدند .
حسینی گفت: در گام بعدی برای ایجاد ذهنیت مشترک بین دست اندرکاران، کار گاه‌های آموزشی برای تشریح طرح و دریافت نقطه نظرات دست اندرکاران برگزار و ذهنیت مشترک مرتبط با فرایند انجام کار احصا شد.
وی بیان کرد: در این راستا اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در مهرماه امسال در هر شهرستان یک کارگاه تحلیل دست اندرکاران با حضور نمایندگان ادارات دست اندرکار در حوضه آبخیز و نماینده روستاهای هدف در این حوضه‌ها برگزار کرد .
وی با بیان اینکه در این 11 کارگاه  225 نفر شرکت کردند و موارد زیادی مورد بحث و بررسی قرار گرفت، افزود: انتظارات دست اندرکاران از پروژه‌های آبخیزداری(منافع اجرای این پروژه‌ها برای دست اندرکاران)، انتظارات پروژه‌های آبخیزداری از دست اندرکاران و تعارضات احتمالی بین دیدگاه‌های دست اندرکاران را از جمله این موارد است.
رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ادامه داد: بر این اساس سهم مشارکت هر کدام از دستگاه‌ها در اجرای پروژه‌های آبخیزداری مشخص شد.
حسینی درباره گام‌های بعدی طرح‌های مشارکتی این حوزه، یادآور شد: تدوین وضع موجود و تدوین برنامه عمل در دستور کار قرار گرفت و با برگزاری کارگاه‌های مرتبط نیازمندی‌های روستاییان و دست اندرکاران در راستای ظرفیت سازی و توانمندسازی آنان شامل دوره‌های آموزشی، کارگاه‌های آموزشی و بازدیدهای آموزشی ترویجی در هر حوضه آبخیز استخراج شد.
 

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۰۱۳۳
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , آبخیزداری , صندوق توسعه ملی