مسئول پایش محیط زیست خراسان جنوبی خبر داد:

۶۰ اخطار به مراکز درمانی و آزمایشگاهی در زمینه تفکیک پسماند پزشکی

24 آذر 1397 ساعت 10:56

مسئول پایش محیط زیست خراسان جنوبی گفت: ۶۰ اخطار طی دو ماه گذشته به مراکز درمانی و آزمایشگاهی و کلینیک ها در زمینه لزوم تفکیک پسماندهای پزشکی داده شده است.


به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از مهر، مرتضی نخعی‌نژاد اظهارکرد: زباله گردی و عدم تفکیک پسماند یک آسیب جدی است و زمانی این آسیب جدی تر می شود که شاهد اختلاط پسماندهای عادی با پسماندهای پزشکی باشیم.
مسئول پایش محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد:  تمام بیمارستان ها و مراکز دولتی درمانی بحث تفکیک زباله های پزشکی از پسماندهای عادی را به صورت اصولی  داشته و  بی خطر سازی آن را پیگیری می کنند.
نخعی نژاد با اشاره به اینکه در حال حاضر در این زمینه برخی از پزشکان و کلنیک های درمانی و آزمایشگاهی بحث تفکیک زباله را جدی نمی گیرند، ادامه داد: از دو ماه پیش  برابر دستور دادستان به صورت جدی در این امر مهم ورود جدی داشته ایم.
وی  اظهار کرد در این مدت ۶۰ اخطار به مطب ها، کلنیک های درمانی و آزمایشگاهی که تفکیک پسماند پزشکی از پسماند عادی را مراعات نمی کنند، داده شده است.
۸۰ درصد از مراکز درمانی و آزمایشگاهی تفکیک زباله های پزشکی را انجام می دهند
مسئول پایش محیط زیست خراسان جنوبی با اشاره به اینکه اگر در مهلت تعیین شده اقدام جدی برای تفکیک انجام ندهند، متخلفین را به دادگاه معرفی می کنیم، بیان کرد: البته  طی  ماه گذشته با توجه به تذکر های داده شده حدود ۸۰ درصد مراکز درمانی و آزمایشگاهی این امر را مراعات می کنند.
نخعی نژاد ادامه داد: این اتفاق با همکاری و همراهی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان، معاون عمرانی استاندار خراسان جنوبی و مدیر کل محیط زیست استان محقق شد که علی رغم همه سختی ها و فشارها این امر را پیگیری می کنند.
انواع پسماندهای پزشکی
وی گفت: پسماندها و زباله هایی که در مراکز درمانی، کلنیک ها، مطلب ها و آزمایشگاه ها تولید می شود شامل ۴ دسته پسماندهای عادی، پسماندهای تیز و برنده، پسماندهای دارویی و شیمیایی و پسماندهای عفونی است.
مسئول پایش محیط زیست خراسان جنوبی اظهار کرد: پزشکان باید در وهله اولیه پسماندهای پزشکی را به صورت جداگانه جمع آوری کرده و پس از عقد قرارداد در اختیار شرکت هایی که این پسماندها را بی خطر سازی می کنند، قرار دهند.
تأیید سه شرکت مرتبط با بی خطرسازی پسماندهای پزشکی
نخعی نژاد با اشاره به اینکه در راستای بی خطر سازی پسماندهای پزشکی سه شرکت مورد تأیید وجود دارد، بیان کرد: هزینه ای که پزشکان بابت عقد قرار داد با این شرکت ها می پردازند درآمد آنان بسیار اندک است.
وی ادامه داد: برای ما آلوده شدن و ابتلاء یک شهروند بی گناه به بیمارهایی که از طریق این پسماندها امکان انتقال دارد، حائز اهمیت است.
مسئول پایش محیط زیست خراسان جنوبی گفت: ما این راستی آزمایی را انجام خواهیم داد که پزشکان تنها برای رفع تکلیف با شرکت ها قرار داد نبسته باشند بلکه زباله واقعی تولید شده را تفکیک کرده باشند.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 20186

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/20186/۶۰-اخطار-مراکز-درمانی-آزمایشگاهی-زمینه-تفکیک-پسماند-پزشکی

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir