در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر خراسان‌جنوبی مطرح شد

طرح آمایش سرزمینی؛ نقشه راه کار میدانی مسؤولان/ چقدر به موضوع پژوهش بها می‌دهیم؟

1 دی 1397 ساعت 17:26

معاون امور اقتصادی استاندار خراسان‌جنوبی طرح آمایش سرزمینی استان را نقشه راهی برای کار میدانی مسؤولان دانست و گفت: باید کارهای عملیاتی براساس این طرح آمایش صورت پذیرد تا به مدینه فاضله که مدنظر بوده برسیم.


به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری و تجلیل از پژوهشگران برتر استانی ظهر امروز با حضور رئیس مرکز کتابخانه و اسناد مجلس شورای اسلامی، نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی، مدیرکل دفتر امور اقتصادی استاندار خراسان‌جنوبی و رئیس دانشگاه بیرجند برگزار شد.
مشیرالحق عابدی معاون امور اقتصادی استاندار خراسان‌جنوبی گفت: پژوهش در هر عرصه‌ای سبب پیشرفت و توسعه پایدار می‌شود.
وی با بیان اینکه پژوهش سبب رونق اقتصادی، تداوم امورات فرهنگی و توسعه امنیت می‌شود، اعلام کرد: در خراسان‌جنوبی علی‌رغم تنگناهای موجود اقدامات خوبی در حوزه پژوهش انجام شده و نباید فعالیت‌های خالصانه پژوهشگران این خطه را زیر سؤال ببریم.
معاون امور اقتصادی استاندار خراسان‌جنوبی عنوان کرد: باید برای انجام هر کاری به‌ویژه کارهای اقتصادی ابتدای امر تحقیق و پژوهش صحیح توسط محققان و پژوهشگران واقعی انجام گیرد.
عابدی مطرح کرد: سال گذشته جلساتی در مورد پژوهش و تجلیل از پژوهشگران برتر در استان برگزار شد اما آنچه در این راستا مهم به نظر می‌رسد بازخوردهای پژوهش‌های برتر و عملیاتی شدن آن‌ها در استان است.
وی با اشاره به طرح آمایش سرزمینی خراسان‌جنوبی، بیان داشت: طرح آمایش سرزمینی استان پژوهش موفقی بوده که توسط پژوهشگران دانشگاه بیرجند انجام و مورد تأیید سازمان برنامه‌ریزی کشور قرار گرفته است.
معاون امور اقتصادی استاندار خراسان‌جنوبی طرح آمایش سرزمینی استان را نقشه راهی برای کار میدانی مسؤولان دانست و اضافه کرد: باید کارهای عملیاتی براساس این طرح آمایش صورت پذیرد تا به مدینه فاضله که مدنظر بوده برسیم.
عابدی با طرح این سؤال که در خراسان‌جنوبی در راستای عملیاتی کردن تحقیقات چه کرده‌ایم، گفت: در نخستین جلسه کارگروه پژوهش و فناوری تأکید شده در وهله اول برای آنچه که مردم مشکل دارند پژوهش انجام شود.
وی با اشاره به جنگ اقتصادی دشمن و مشکلات اقتصادی مردم، تأکید کرد:  در حال حاضر مهم‌ترین مشکل مردم بحث اقتصادی بوده و باید پژوهش‌ها به سمت این موضوع معطوف گردد.
معاون امور اقتصادی استاندار خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه در راستای عملیاتی کردن پژوهش‌ها باید از توان نیروهای علمی و اجرایی استان کمک بگیریم، اعلام کرد: نباید پژوهش‌ها فقط تئوری و کتابخانه‌ای باشند.
عابدی با اشاره به اینکه انجام پژوهش‌ها قرار نیست آینده‌نگری کارهای امروز را زیر سؤال ببرد، عنوان کرد: باید تمهیداتی در حوزه پژوهش دانشگاه بیرجند صورت گیرد تا زمینه تبادل تجربیات برای نسل‌های آینده را فراهم سازد.
احمد خامسان رئیس دانشگاه بیرجند در این مراسم اظهار داشت: امیداست برگزاری این گونه جلسات منجر به نهادینه کردن پژوهش در استان شود.
وی با طرح پرسشی مبنی بر اینکه آیا پژوهش در جامعه، مسؤولان و دانشگاهیان جهت رفع مشکلات جامعه مدنظر قرار گرفته؟، افزود: توسعه تمام جوامع از مسیر پژوهش می‌گذرد.
رئیس دانشگاه بیرجند یادآور شد: باید روز به روز به سمتی برویم که پژوهش را نه به عنوان یک کالای تزئینی بلکه به عنوان یک ضرورت در نظر بگیریم و آن را مورد توجه قرار دهیم.
خامسان با اشاره به اینکه متأسفانه پژوهش در اولویت کارهای ما قرار نمی‌گیرد، اضافه کرد: دانشگاه بیرجند از گذشته کارهای خوبی در حوزه پژوهش انجام داده و در سال‌های اخیر نیز به این مقوله توجه ویژه داشته به طوری که 100 درصد اعتبارات پژوهشی را در اختیار استادان و دانشجویان قرار می‌دهیم و اگر پژوهش‌ها مفید باشند این بودجه را در سال‌های بعد، دو برابر خواهیم کرد.
وی با اعلام اینکه این اعتبارات سال به سال براساس نسبت جذب افزایش می‌یابد، تبیین کرد: امیداست به روزی برسیم که پژوهش را به عنوان یک شعار و کالای لوکس تلقی نکنیم و بدانیم که پیشرفت جامعه در گرو پژوهش است.
گفتنی است در پایان این مراسم از پژوهشگران برتر دانشگاه‌های مختلف استان و دانش‌آموزان پژوهشگر برتر تقدیر و در پایان نیز نمایشگاه دستاوردهای برتر پژوهشی دانشگاه بیرجند افتتاح شد.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 20262

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/20262/طرح-آمایش-سرزمینی-نقشه-راه-کار-میدانی-مسؤولان-چقدر-موضوع-پژوهش-بها-می-دهیم

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir