به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، حجتالاسلام علی عماد بعداز ظهر امروز در مراسم نکوداشت هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران برتر خراسانجنوبی اظهارداشت: در عرصه تولید علم، فناوری و نوآوری در جهان معاصر با یک اصول و نرمهای قطعی یافتهای مواجه هستیم که در فرهنگ ایرانی و اسلامی دارای پیشینه روشن است.
وی با اشاره به اینکه مفهوم دانش به صورت زیباتری در دین مورد تأکید قرار گرفته، افزود: در دین اسلام تنها به جنبه مادی و فیزیکی دانش نگاه نشده بلکه بیان شده اگر دانش قدرتآفرین باشد و خلق ثروت کند، برتر است.
رئیس کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دانش وقتی مؤثر بوده که پاسخگوی نیازها باشد و علم مؤثر در واقع همان علم نافذ است، یادآور شد: اگر علم بهترین کشت عالم باشد زکات آن ترویج علم است.
عماد با بیان اینکه مهمترین راهبری که مدیریت امر پژوهش را بر عهده دارد و آن را مفید به فایده میسازد، پژوهش متناسب با نیاز جامعه است، افزود: پژوهش به معنای فرآیند تولید دانش، فناوری و نوآوری بوده است.
وی با بیان اینکه پژوهشها باید نیازهای واقعی جامعه را مد نظر داشته باشد و ببینیم که سهم ظرفیتهای پژوهشی تا چه اندازه پاسخگوی نیازهای بینالمللی، ملی، منطقهای و محلی است، اضافه کرد: باید از خودمان بپرسیم که با پژوهشهای موجود کدام گره را از مشکلات جامعه باز کردهایم؟
رئیس کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امروزه خراسانجنوبی با دهها تهدید در آینده خود مواجه است، یادآور شد: باید این تهدیدها توسط پژوهشگران و مؤسسات پژوهشی شناسایی و نسبت به این نیازها با ارائه مؤلفههای پژوهشی مؤثر گام برداشت.
عماد ادامه داد: باید سند نیازسنجی استان و مدلی که برای این نیازسنجی و مدل پژوهشی انتخاب شده، مشخص شود.
وی با اشاره به اینکه خراسانجنوبی با توجه به پیشینه غنی خود امروزه جاذبهای برای سرمایهگذاران ندارد، تصریح کرد: پژوهشها باید به این گونه مشکلات پاسخ دهد.
رئیس کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: گاهی خراسانجنوبی پدران علم را در خود پرورش داده ولی متأسفانه در دامنه دچار مشکل شده که این امر باید مورد توجه قرار گیرد.
عماد با بیان اینکه هیچ چالش و پدیده آسیبزایی وجود ندارد که نتوانیم آن را با ذهن خلاق حل کنیم، بیان داشت: بهترین موفقیت برای پژوهشگران این است که واجبترین پژوهشها را بر حسب نیاز جامعه انجام دهند.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , کتابخانه , پژوهش