يکشنبه ۲ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۱۰

فعالان باغات گل نرگس‌ در خراسان جنوبی خواستار بیمه محصولات کشاورزی شدند

فعالان باغات گل نرگس‌ در استان خراسان جنوبی خواستار بیمه محصولات کشاورزی خود شدند.
فعالان باغات گل نرگس‌ در خراسان جنوبی خواستار بیمه محصولات کشاورزی شدند
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، گل نرگس که این روزها فصل برداشت آن در خراسان جنوبی است در شهرستان خوسف رویش فراوانی دارد و رویش بهترین نوع گل از خانواده نرگس در این منطقه است.
عصاره‌های تهیه شده از این گیاه بسیار گران‌قیمت بوده و می‌تواند اقتصاد کشاورزی استان را پویا کند، برداشت این محصول در زمستان می‌تواند یکی از مهم‌ترین عوامل جذب توریست در منطقه باشد.
گر چه در حال حاضر زیباترین، در دسترس‌ترین و ارزان‌ترین تحفه گل در این روزهای بازار، گل نرگس است که به مناسبت‌های بسیاری می‌توان آن را هدیه داد اما در این روزها با توجه به ورود هوای سرد و یخبندان کشاورزان خراسان جنوبی منتظرند که آیا مسئولان پایتخت‌نشین نرگس معطر استان را بیمه می‌کنند؟
گل نرگس بیش از سایر رقیبان این روزها در سطح شهر خودنمایی می‌کند تا مردم با خرید این گل در فصلی که پایان حیات دیگر گل‌ها و گیاهان در طبیعت است بهار را در پاییز و زمستان به نظاره بنشینند.
هر سال از اواخر آبان کشاورزان و بهره‌برداران نرگس کار در خوسف، زنبیل‌های خود را برداشته و روانه مزارع می‌شوند، مزارع نرگسی که عطر و بویش در دل کویر می‌پیچد حال هر بیننده‌ای را خوب می‌کند.
عطر گل نرگس خوسف در بین 17 استان پرورش دهنده این گل بی‌نظیر است
به گفته مسئولان عطر گل نرگس خوسف در بین 17 استان پرورش دهنده این گل بی‌نظیر است به گونه‌ای که حتی عطر گل‌های نرگس شیراز هم به پای گل نرگس خوسف نمی‌رسد. این در حالی است که فرآوری این گل به ویژه اسانس گیری آن ضروری است که تاکنون در کشور برای فرآوری آن اقدامی انجام نشده در حالی که عطر گل نرگس در دنیا بی‌نظیر است و طرفداران بسیاری دارد.
این روزها کشاورزان از جای خالی بیمه گل نرگس گلایه دارند چون با وجود این ظرفیت و نعمت الهی نرگس کاران در فصل سرما و یخبندان با مشکلاتی مواجه بوده و نگران خرابی محصول‌شان هستند و درخواست دارند مزارع گل نرگس هرچه زودتر بیمه شود.
صندوق بیمه کشاورزی، بیمه گل نرگس را به صورت جدی‌تر پیگری کند
به گفته تعدادی از کشاورزان خوسفی صندوق بیمه کشاورزی باید بیمه گل نرگس را به صورت جدی‌تر پیگری کند چون کشت گل نرگس علاوه بر مصرف کم آب، برای کشاورزان استان مقرون به صرفه بوده و امسال نیز مردم بیرجند و دیگر نقاط استان نسبت به سال‌های گذشته استقبال بهتری برای خرید این گل دارند.
مدیر جهاد کشاورزی خوسف در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند اظهار داشت: در راستای شناساندن گل نرگس به مردم و علاقه‌مندان تفاهم‌نامه‌های زیادی در زمینه برگزاری جشنواره‌های گل نرگس، تامین نقدینگی گل نرگس و تامین آب مورد نیاز کشاورزان امضا شده است.
هنوز گل نرگس در فهرست محصولات صندوق بیمه کشاورزی قرار نگرفته 
رضوی با بیان اینکه هنوز گل نرگس در فهرست محصولات صندوق بیمه کشاورزی قرار نگرفته است و در این رابطه مکاتباتی صورت گرفته و پیگیر هستیم این امر از طریق بیمه مرکزی صندوق بیمه تسهیلات کشاورزی محقق شود.
وی افزود: خراسان جنوبی و دو استان دیگر متقاضی بیمه شدن گل نرگس هستند که باید معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه تصمیم بگیرد.
مدیر جهاد کشاورزی خوسف بیان کرد: تاکنون از طریق سازمان جهاد کشاورزی به صندوق محصولات کشاورزی کشور مستنداتی ارائه شده است که در صورت بیمه شدن گل نرگس، محصول تمامی استان‌های متقاضی بیمه می‌شود و اگر این موضوع برای امسال محقق نشود تلاش می‌کنیم تا برای سال آینده بیمه گل نرگس حتماً محقق شود.
پیش‌بینی برداشت 12 میلیون شاخه گل نرگس در خوسف
وی گفت: تاکنون 24 هکتار از اراضی شهرستان خوسف که 70 درصد آن بارور است زیرکشت گل نرگس رفته که به دنبال استقبال زیاد کشاورزان، پیش‌بینی می‌شود 12 میلیون شاخه گل نرگس به ارزش چهار میلیارد تومان روانه بازار شود.
رضوی افزود: باید در راستای تولید و عرضه بیشتر این محصول بازاریابی کرد و برای فرآوری آن نیز تحقیقاتی انجام شود.
معرفی بیش از 80 متقاضی کشت نرگس برای دریافت تسهیلات به بانک‌های عامل
مدیر جهاد کشاورزی خوسف تصریح کرد: در راستای تامین نقدینگی گل نرگس بین جهاد کشاورزی و صندوق کارآفرینی امید تفاهم‌نامه‌ای منعقد شده که در این راستا بیش از 80 نفر از متقاضیان کشت نرگس برای دریافت تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند.
وی ادامه داد: حدود 50 نفر از متقاضیان موفق به کسب تسهیلات شده‌اند و 6 میلیارد و 500 میلیون ریال به آنها پرداخت شده که سبب شد در سطح قابل توجه‌ای از اراضی به کشت گل نرگس بپردازند و باید کارهای تحقیقاتی در زمینه ماندگاری بیشتر گل نرگس و استفاده بیشتر از عطر و بوی این گل انجام شود.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۰۲۷۸
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , گل نرگس , اقتصاد