به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از ایسنا، حسین عباسزاده اظهارکرد: تمام هنرهای صنایع دستی استان ثبت میراث معنوی شدند.
وی با بیان اینکه اکنون اطلاعات شش هزار هنرمند در سامانه صنایع دستی ثبت شده است، افزود: از این میان دو رشته شاخص صنایع دستی شامل بافتههای داری و نساجی سنتی در استان وجود دارند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی بیان کرد: سال گذشته رشته نساجی سنتی ثبت ملی شد و در حال حاضر ثبت جهانی شده است که این امر نشان دهنده نبوغ هنرمندان است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی بیان کرد: وجود شرکتهای تعاونی فعال، اقامتگاههای بوم گردی و کارگاههای فعال از فاکتورهای ثبت جهانی شدن هنرهای صنایع دستی است.
عباسزاده با بیان اینکه در حال حاضر دو شرکت تعاونی در قاین با 520 عضو فعال است، تصریح کرد: 170 کارگاه صنایع دستی که بیشتر خانگی هستند، در خراشاد فعال است.
وی ادامه داد: هنرمندان خراشادی هر هفته بازارچههای موقت صنایع دستی دارند و کارگاههای آموزشی را در سراسر کشور برگزار میکنند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی اظهار کرد: علاوه بر توبافی خراشاد، جاحیم بافی، سفره آردی، گلیم زیرکوه، حصیر نهبندان و طبس، سنگهای تزئینی، سیاه چادر، چادرشب بافی، کفشهای گیوه و پاپوشهای سنتی استان نیز قابلیت ثبت ملی و جهانی شدن دارند که برای این امر تلاش میشود.
عباسزاده با اشاره به" برک" مود، اظهار کرد: شورای جهانی صنایع دستی روی هفت محصول تولیدی در حوزه پارچه سنتی پروندهای را مهیا کرده که برای یونسکو فرستاده شده و در این هفت محصول نام برک شهرستان مود نیز موجود است.
وی با بیان اینکه برک شهرستان مود در میان این هفت محصول رتبه برتر را داشته است، بیان کرد: شرکت حامی منسوجات سنتی ایران که در حال حاضر در گلستان فعالیت میکند به عنوان سرمایهگذار بدون هیچ کمک دولتی در مود استقرار خواهد یافت و برک را حمایت میکند .
وی یادآور شد: این شرکت با توجه به اینکه هدفش، تنوع محصولات سنتی ایران است لذا بر روی محصول برک به عنوان هدف خود فعالیت میکند.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , برک بافی , صنایع دستی