در شورای برنامهریزی و توسعه خراسانجنوبی مطرح شد
خراسانجنوبی؛ محروم از یک کیلومتر آزادراه/ کمبود ۳۸۰ فضای آموزشی در استان
7 دی 1397 ساعت 19:19
استاندار خراسانجنوبی با بیان اینکه خراسانجنوبی تنها استانی است که یک کیلومتر آزادراه ندارد گفت: علیرغم اینکه با شش استان مهم در ارتباط هستیم اما جادههای استان از وضعیت خوبی برخوردار نیست.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، شورای برنامهریزی و توسعه خراسانجنوبی شامگاه پنجشنبه با حضور معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه، استاندار خراسانجنوبی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مدیران دستگاههای اجرایی خراسانجنوبی برگزار شد.
محمد صادق معتمدیان استاندار خراسانجنوبی با بیان اینکه این استان از بعد محرومیتها و مشکلات زیرساختی سابقه تاریخی دارد، گفت: به دلیل تازه تأسیس بودن استان با شریط ویژهای مواجه هستیم.
وی خراسانجنوبی را یکی از استانهای برخوردار از مواهب الهی و محروم از توجه ملی دانست و اظهار داشت: در سالهای گذشته سرمایهگذاریهای خوبی در حوزه تجارت در مرزهای استان انجام شده که متأسفانه از چهاز بازارچه مرزی استان تنها یک بازارچه فعال است.
ضرورت ایجاد صنایع و واحدهای فرآوری
استاندار خراسانجنوبی ایجاد زیرساختهای جدید و توسعه صادرات و واردات در مرزها را از برنامههای پیش رو عنوان کرد و افزود: متأسفانه در حوزه زیرساختهای صنایع و معادن استان کار اساسی انجام نشده و خامفروشی زیاد است که در این زمینه نیازمند ایجاد صنایع و واحدهای فرآوری در استان هستیم.
معتمدیان خواستار ایجاد گمرکهای تخصصی، صنایع بستهبندی، صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی شد و با اشاره به وجود ظرفیتهای گردشگری در استان، مطرح کرد: با توجه به آثار تاریخی به ثبت رسیده و شرایط طبیعی موجود، یکی از اضلاع توسعه استان توجه به موضوع گردشگری است.
خراسانجنوبی؛ محروم از یک کیلومتر آزادراه
وی با بیان اینکه خراسانجنوبی تنها استانی است که یک کیلومتر آزادراه ندارد، بیان داشت: علیرغم اینکه با شش استان مهم در ارتباط هستیم اما جادههای استان از وضعیت خوبی برخوردار نیست.
استاندار خراسانجنوبی نامتوازن بودن خدمات بهداشتی و درمانی، کمبود نیروی متخصص پزشکی، وجود فقر تغذیه و رژیم غذایی ناسالم در اقشار آسیبپذیر و محروم از مشکلات حوزه بهداشت و درمان استان ذکر و تبیین کرد: مقاومسازی کلاسهای درس و احداث کلاسهای جدید از نیاز ضروری در استان است که نیازمند توجه مسؤولان است.
محمد دهقانی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از تحصیل سه هزار و 500 دانشجو در 56 کد رشته در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد و گفت: مجوز دانشکده داروسازی استان اخذ شده و امیدواریم سال آینده شاهد پذیرش دانشجوی داروسازی در استان باشیم.
صدمه جبران ناپذیری که به دانشگاه وارد شد
وی با اشاره به اعتبار دانشگاه علوم پزشکی در سال گذشته، بیان داشت: اعتبار دانشگاه 242 میلیارد تومان بود که از این مبلغ 41 میلیارد و 700 میلیون تومان در روز آخر جذب اعتبارات تخصیص نیافت و صدمه جبرانناپذیری به دانشگاه وارد کرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند میزان بدهی پاداش بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی را 28 میلیارد و 700 میلیون تومان اعلام و مطرح کرد: در طرح توازن قرار است از دانشگاههای برخوردار برداشته و به استانهای محروم واریز شود که متأسفانه یک ریال به استان نیامده است.
محمد علی واقعی مدیر کل آموزش و پرورش خراسانجنوبی با بیان اینکه 75 درصد مدارس استان دارای سیستم گرمایش مرکزی و 25 درصد فاقد سیستم گرمایش مرکزی است، گفت: متأسفانه همین 75 درصد مجهز به سیستم گرمایش مرکزی نیز نیازمند بازسازی است.
کمبود 380 فضای آموزشی در استان
وی از کمبود 380 فضای آموزشی در استان خبر داد و یادآور شد: 170 هزار دانشآموز داریم که در 9 هزار کلاس درس سازماندهی میشوند.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسانجنوبی با اشاره به هوشمندسازی کلاسهای درس، مطرح کرد: پنج هزار کلاس درس فاقد هوشمندسازی است که هوشمندسازی هر کلاس درس نیازمند 20 میلیون تومان است.
علیرضا آیینهدار مدیر کل صدا و سیمای خراسانجنوبی با اشاره به وضعیت نامناسب پوشش شبکههای رادیویی و تلویزیون در استان، گفت: در این زمینه 10 درصد از میانگین کشوری پایینتر هستیم.
وی با بیان اینکه از 396 ایستگاه رادیویی تلویزیونی تنها 42 ایستگاه از آنالوگ به دیجیتال تبدیل شده، اضافه کرد: 36 ایستگاه را با خودیاری مردم، فرمانداران و دهیاران آغاز کردیم که پیشرفت فیزیکی 60 تا 93 درصدی دارد.
عدم برخورداری برخی شهرستانها از ایستگاههای رادیویی تلویزیونی
مدیر کل صدا و سیمای خراسانجنوبی با اشاره به عدم برخورداری برخی شهرستانها از ایستگاههای رادیویی تلویزیونی، اعلام کرد: شهرستانهایی با 50 درصد پوشش تلویزیونی در استان داریم که اکثرا در مناطق مرزی است و این مشکل بعد از گذشت سالها در شأن استان نیست.
حسن رمضانی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانجنوبی رونق صنایع دستی را گرهگشا و مانع از خالی شدن مناطق مرزی و مهاجرت روستاییان دانست و گفت: با صرف یک میلیون و 500 هزار میتوان برای یک روستایی شغل ایجاد کرد.
وجود جاذبههای بینظیر در استان
وی با اشاره به جاذبههای بینظیر خراسانجنوبی جهت جذب گردشگر در زمینه طبیعی، تبیین کرد: تاریک ترین آسمان شب برای رصد ستارگان و گرمترین نقطه زمین با 70 درجه گرما را داریم که ظرفیت مهمی برای جذب گردشگر است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانجنوبی خواستار ایجاد بازارچههای صنایع دستی در مبادی ورودی شهرهای استان شد و بیان داشت: در برخی شهرستانها که زمینه ورود و جذب گردشگر بالایی دارند باید بازارچه صنایع دستی در ورودی شهر راهاندازی شود.
رمضانی اعلام کرد: برای راهاندازی بازارچه صنایع دستی در مرکز استان مکانی پیشبینی شده که اگر 500 میلیون تومان اعتبار اختصاص یابد میتوانیم در اردیبهشت ماه 98 این بازارچه را راهاندازی کنیم.
بشرویه؛ یزد در مقیاس کوچک
وی بشرویه را یزد در مقیاس کوچک دانست و خواستار تخصیص اعتبار خاص در حوزه بازآفرینی بافت فرسوده شهری جهت نجات اقشار آسیبپذیر استان شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانجنوبی یادآور شد: اگر در تأمین زیرساختها به روستاییان کمک کنیم این روستاها دارای تمامی قابلیتهای بومگردی بوده و از این طریق میتوان زمینه اشتغال زیادی در این مناطق فراهم کنیم.
تنها قشری که از قافله جاماند!
به گزارش فارس؛ خبرنگاران بازوان توانمند مسؤولان و بازوان توانمند دولت در توسعه به شمار میروند که با کوهی از مشکلات مواجهاند. با توجه به اینکه یکی از حوزههای کاری معاون سازمان برنامه و بودجه بحثهای فرهنگی و اجتماعی است این بار نیز خبرنگاران خراسانجنوبی از دید مسؤولان جا ماندند و متأسفانه مشکلات آنها به گوش معاون سازمان برنامه و بودجه نرسید.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 20358