جمعه ۷ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۹:۴۱
استاد دانشگاه:

جامعه به شدت متحول شده است

رییس دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه بیرجند گفت: جامعه به شدت متحول شده است و این جامعه متحول رویکرد جدیدی را نیاز دارد.
جامعه به شدت متحول شده است
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از ایرنا، ستاد ساماندهی امور جوانان شهرستان خوسف میزبان شماری از اساتید دانشگاه و صاحبنظران مسائل اجتماعی بود که با حضور فرماندار و مدیران ذیربط به بیان دیدگاه ها و راهکارهای خود درباره موضوعات روز جامعه پرداختند.
هادی پورشافعی عصر پنجشنبه در این نشست افزود: در قبال تعامل سه عنصر خانواده، مدرسه و جامعه یک فرد رشد می کند و برای حل مشکلات و آسیب های اجتماعی باید نگاه سیستمی داشت و نگاه جزیره ای مشکلات را مرتفع نخواهد کرد.
وی گفت: نسل جدید گفتمان، گویش و دیدگاه جدیدی دارند و باید کلام و زبان این نسل را درک کنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند اظهار داشت: قدرت تحمل و سعه صدر خود را بالا ببریم و در آموزه های دینی بر این نکته تاکید زیادی شده است و در سایه همدلی می توانیم امور را پیش ببریم.
وی گفت: مشارکت جوانان، آموزش خانواده و توجه به نشاط اجتماعی بسیار مهم است و برنامه های فرهنگی و ورزشی در راستای افزایش نشاط جامعه در اولویت است که باید این امر هرچه بیشتر توسعه یابد.
استادیار دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه بیرجند نیز گفت: عوامل شخصیتی همچون پرخاشگری، شخصیت نمایشی، خودشیفتگی، وابستگی، شخصیت های پرخاشگری براساس پیمایش هایی است که انجام شده و مشکلات و آسیب های را ایجاد کرده است.
محمدرضا اسدی یونسی به موضوع هویت اشاره کرد و افزود: جوانان تا پایان 22 سالگی به یک هویت ثابت دست می یابند و متاسفانه براساس پیمایش صورت گرفته روی 800 نوجوان و جوان بین 15 تا 27 سال در استان خراسان جنوبی فقط 10 درصد به این ثبات هویت شخصیتی دست یافته اند.
وی ضعف در حل مسئله و باورهای دینی و مذهبی را از دیگر دلایل ایجاد مشکلات و آسیب های اجتماعی ذکر کرد و گفت: تحقیقات روانشناسان ثابت کرده مهمترین عامل نشاط اجتماعی پایدار رضایت از زندگی زناشویی است و اگر در خانواده نیازهای عاطفی برطرف شود به یک نشاط پایدار دست می یابیم.
وی اظهار داشت: انسان ترکیبی از خیر و شر است و بایستی هم به صورت بیرونی و درونی کنترل شوند که کنترل های بیرونی باید با سازگارهایی انجام شود و کنترل درونی که شامل عقل، ایمان به خدا، عزت نفس وجدان اخلاقی است در افراد شکل بگیرد.
اسدی گفت: هویت اجتماعی، شادی و نشاط در حوزه جوانان باید با ابزارهای مشخص سنجیده و براساس آن راهبردها و طرح ها و برنامه ها مشخص شود.
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند هم در این جلسه گفت: با مهاجرت از روستاها با شهر و همچنین ظرفیت های همچون جشنواره های گل نرگس و عناب و بازی های بومی در شهرستان خوسف باعث جذب نیروها و افراد خارج از شهرستان شده است که این موضوع باعث شکل گیری هویت جدیدی از خوسف شده است.
محمدعلی طالبی گفت: هویت جدید شهر خوسف از یک جامعه روستایی به یک شهر مهاجرپذیر با جذاببت های زندگی شهری و ارزانی مسکن باعث زایش هویت جدیدی برای این شهر شده است.
وی به ظرفیت های سایر شهرستان های کشور که سالانه تعداد زیادی گردشگر را جذب می کنند اشاره کرد و افزود: این موضوع در صورتی که برنامه مدونی برای شهرستان خوسف تدوین شود نیز قابل تحقق می باشد.
یک جامعه شناس نیز با اشاره سخنان مقام معظم رهبری در خصوص نشاط اجتماعی گفت: حل مشکلات اجتماعی براساس سرمایه اجتماعی است که سرمایه اجتماعی از طریق مشارکت اجتماعی ایجاد میی شود و لازمه سرمایه اجتماعی اعتماد اجتماعی است که باید اینها ایجاد شود.
مصطفی حسنی منبع اصلی شادی در جامعه را حمایت اجتماعی دانست و افزود: بحث مالی مهم است ولی اهمیت آن به اندازه حمایت اجتماعی نیست.
وی تصریح کرد: براساس تحقیقات سازمان مردم نهاد در استان خراسان جنوبی در یک محله که امکان بروز خلاقیت با برگزاری جشنواره های بازی های بومی و محلی فراهم شده بود باعث شکل گیری گستره شبکه اجتماعی و تقویت کیفیت زندگی آنها شده است.
استاد دانشگاه با انتقاد از افزایش گفتگوهای سیاسی در خانواده ها گفت: باید شاد بودن در خانواده ها آموزش داده شود.
وی عدم مطالعه را در جامعه نگران کننده دانست و افزود: برای آگاهی دادن به مردم بایستی فرایند آگاهی دادن به مردم را تقویت کنیم.
فرماندار خوسف هم گفت: با توجه به خشکسالی های چندین ساله و مهاجرت روستاییان به شهر خوسف لازم است طرح ها و برنامه های مشخصی برای کاهش آسیب های اجتماعی در این شهرستان تدوین شود.
محمد شفیعی بیان کرد: نرخ پراکندگی جمعیت در استان 5.1 نفر در هر کیلومتر مربع و در شهرستان خوسف 1.72 نفر در هر کیلومتر مربع است و با توجه به این موضوع ایجاد زیرساخت ها برای همه نقاط جمعیت امکان پذیر نبوده که مهاجرت در روستاها را افزایش داده است.
وی افزود: در بحث اشتغال باید به دنبال های شغل های پایدار بود و در این راستا تکمیل چرخه تولید به عنوان حلقه گمشده اشتغال در شهرستان به جد پیگیری می شود.
فرماندار خوسف گفت: در حوزه زیرساخت های ورزشی و فرهنگی در شهرستان کمبودهای زیادی وجود دارند و از طرفی امکان استفاده همگان از امکانات بیرجند مرکز استان نیز فراهم نیست.
وی اظهار داشت: در بحث جوانان یکی از موضوعات مهم ایجاد اشتغال است که با توجه به تسهیلات اشتغالزایی روستایی و همچنین سرمایه گذاری های خارجی که در شهرستان انجام شده، شاهد اتفاقات بسیار خوبی در آینده خواهیم بود.
رییس اداره ورزش و جوانان خوسف نیز گفت: از ابتدای سالجاری 15 همایش پیاده روی و 12 جشنواره فرهنگی ورزشی در این شهرستان برگزار شده است.
فاطمه چهکندی نژاد ادامه داد: با توجه به سیاسیت های ابلاغی وزارت ورزش و جوانان در خصوص توسعه ورزش همگانی، سلامت جامعه و توجه ویژه به ورزش های قهرمانی این موضوعات در اولویت کاری این اداره بوده است.
وی گفت: در صورتیکه نشاط اجتماعی در سطح جامع افزایش یاید این موضوع به افزایش نرخ امید به امید زندگی و در نتیجه توسعه یافتگی شهرستان کمک می کند.
وی ادامه داد: علیرغم بسیاری از کمبودها در زیرساخت های ورزشی در زمینه برگزاری برنامه ها، جشنواره ها و مسابقات فرهنگی ورزشی اقدامات بسیار خوبی انجام شده بطوریکه در این زمینه در استان پیشتاز هستیم.
سرپرست اداره بهزیستی شهرستان خوسف هم از تهیه طرح مشکلات و آسیب های اجتماعی ناحیه محور و محله محور خبر داد و افزود: با همکاری ادارات شهرستان و موسسات خیریه برای شناسایی و بررسی آسیب های اجتماعی طرح های خوبی تدوین شده است.
رضا حسنی مقدم از اخذ مجوز مرکز مداخله و مشاوره در شهر خوسف خبر داد و گفت: نرخ برخی مشکلات و آسیب های اجتماعی در بعضی حوزه ها زیاد است.
وی اظهار داشت: قرار گرفتن در مسیر ترانزیت مواد مخدر نیز مشکلاتی را برای شهرستان ایجاد کرده است.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۰۳۶۵
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , خوسف , مواد مخدر