يکشنبه ۹ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۱۲
رئیس شبکه دامپزشکی نهبندان تاکیدکرد:

امنیت زیستی و بروز توان بالقوه ژنتیکی دام و طیور

رئیس شبکه دامپزشکی نهبندان گفت: طراحی برنامه‌های امنیت زیستی اهمیت زیادی در فراهم آوردن شرایط مناسب برای بروز حداکثر توان بالقوه ژنتیکی گله‌های دام و طیور و همچنین کاهش عوامل بیماری‌زا دارد.
امنیت زیستی و بروز توان بالقوه ژنتیکی دام و طیور
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از ایسنا، محمد راه‌انجام اظهارکرد: شیوع بیماری‌ها در گله‌های دام و طیور، زیان‌های مالی فراوانی را به صنعت دام و طیور وارد می‌کند لذا باید در راستای به حداقل رساندن این زیان‌ها، از روش‌های پیشگیرانه چون کنترل عوامل بیماری‌زا و ناقلین آن‌ها استفاده کرد.
وی با تاکید بر رعایت شرایط امنیت زیستی در طی دوره پرورش، تصریح کرد: طراحی برنامه‌های امنیت زیستی اهمیت زیادی در فراهم آوردن شرایط مناسب برای بروز حداکثر توان بالقوه ژنتیکی گله‌های دام و طیور و همچنین کاهش عوامل بیماری‌زا دارد.
رئیس شبکه دامپزشکی نهبندان ادامه داد: برنامه امنیت زیستی در صنعت دامپروری نباید به عنوان یک هزینه غیر ضروری تلقی شده، بلکه این اصول یک سرمایه‌گذاری مطمئن و دراز مدت برای تأمین آینده‌ای روشن و سودآور است و حداکثر هزینه‌ای که برای عادی نگهداشتن یک مزرعه دامپروری از اجرام بیماری‌زا اعمال می‌شود کمتر از یک درصد کل هزینه تولید است.
راه انجام به برنامه‌های امنیت زیستی در گله‌های پرورش دام و طیور اشاره کرد و افزود: تعویض بستر و پاک‌سازی کامل و ضد عفونی اصولی جایگاه و وسایل، کنترل جانوران موذی و پرندگان وحشی، معدوم سازی بهداشتی دام و طیور تلف شده، توجه به خرید دام و طیور از محل مطمئن با نظارت مستقیم دامپزشکی، تهیه دان و علوفه مناسب با نظارت یک مسئول متخصص و همچنین رعایت شرایط قرنطینه و جداسازی دام بیمار از گله از سری اقدامات امنیت زیستی است.
وی با بیان اینکه پیاده سازی برنامه‌های امنیت زیستی نیازمند همکاری و همت تمامی پرورش دهندگان و تولیدکنندگان است، یادآور شد: برنامه‌های امنیت زیستی نیازمند همکاری همه جانبه تمامی افراد مسئول و دست اندرکار در صنعت دامپروری و انعطاف پذیری و قابلیت اجرا همراه با فراگیربودن نگاه پیشگیرانه در طراحی این برنامه‌ها است.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۰۳۹۸
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , دامپزشکی , دام و طیور