سه شنبه ۱۱ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۵۴
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی خبرداد:

ارزش کشفیات قاچاق در خراسان جنوبی 123 درصد رشد داشت

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی ارزش ریالی کشفیات قاچاق در ۹ ماه امسال را ۱۴ میلیارد و ۶۱۲ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 123 درصد رشد داشته است.
ارزش کشفیات قاچاق در خراسان جنوبی 123 درصد رشد داشت
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از ایرنا، محمدرضا حسنی‌مقدم روز سه شنبه در نشست کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان جنوبی افزود: ارزش ریالی کشفیات در ۹ ماه سال گذشته ۶ میلیارد و ۵۵۷ میلیون تومان بود.
وی گفت: از ابتدای سال جاری پرونده های زیر 100 میلیون تومان 135 درصد و بالای 100 میلون تومان 45 درصد افزایش داشته است.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون چهار جلسه تخصصی بررسی و تعیین تکلیف کالاهای رسوب شده در انبارهای اموال تملیکی برگزار شد که از معضلات کمیسیون های مبارزه با قاچاق کالا در سطح کشور است و در خراسان جنوبی بخش زیادی از انبارها تخلیه و تعیین تکلیف شد.
وی بیان کرد: همچنین در مدت یادشده 6 جلسه تجدیدنظر خواهی آرای برائت یافته داشتیم که نسبت به دیگر استان ها وضعیت مطلوب است و 16 جلسه کارگروه زیرمجموعه استان در شهرستان ها و چهار جلسه پیشگیری از عرضه قاچاق و فرآورده های نفتی را برگزار کردیم.
حسنی مقدم گفت: 2 جلسه برای پلاک گذاری ادوات کشاورزی در استان برگزار کردیم که این موضوع از مسائل مغفول مانده در سطح استان و کشور بود و چون این ادوات پلاک گذاری نشده بود تکلیف آنها برای سوخت گیری معلوم نبود و سوخت آنها وارد عرضه قاچاق می شد.
وی اظهار داشت: هم اکنون یکهزار و 727 دستگاه ادوات کشاورزی در استان پلاک گذاری شده و در رابطه با سهمیه سوخت ماهیانه تعیین تکلیف شدند.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی گفت: شناسایی و توقیف 753 فقره کارت هوشمند سوخت از دیگر اقدامات انجام شده در سال جاری بود که این موضوع هم توسط شرکت پخش فرآورده های نفتی خراسان جنوبی از مدار تحویل سوخت خارج شد.
وی درباره آمار کشفیات استان در ۹ ماه امسال گفت: از مجموع ۲۳ قلم کالای قاچاق در ۶ قلم رشد داشته ایم و این در حالیست که در ۱۷ مورد دیگر شاهد کاهش میزان قاچاق بوده ایم.
حسنی مقدم افزود: در فرآورده های نفتی در ۹ ماه سال جاری نسبت به میزان مشابه سال قبل ۱۱۳۷ درصد رشد داشته ایم و در پارچه های مکشوفه شاهد رشد ۴۵۶ درصدی نسبت به میزان مشابه سال گذشته بوده ایم.
وی بیان کرد: کشفیات پارچه 456 درصد افزایش، سیگار 101 درصد افزایش و در زمینه دستگیرشدگان هم 138 درصد افزایش و 169 درصد خودروی توقیفی نسبت به مدت مشابه سال قبل داریم.
وی یادآور شد: این استان مبادی ورودی از استان های جنوبی به عمق کشور است و این توفیقات برای دستگاه های خراسان جنوبی ایجاد شده که در مبارزه با قاچاق کالا، ارز و مواد مخدر توفیق خوبی داشته باشیم.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی گفت: توصیه ما در جلسات این است که به دنبال استفاده از کالای داخلی باشیم، هرچند کالایی که تولید می کنیم باید مورد استقبال مردم باشد و امروز به این سمت حرکت می کنیم.
وی به نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان 'حمایت از کالای ایرانی' اشاره کرد و گفت: تا هر زمان که محصولات داخلی ما ناچیز شمرده و اجناس بی کیفیت تلقی شوند، اذهان به سمت استفاده از کالای خارجی سوق داده خواهد شد و این مهمترین و مهلک ترین ضربه ای است که در این زمینه به تولیدکنندگان خواهد خورد.
حسنی مقدم اضافه کرد: از ابتدای سال بیشترین بحث ما در کمیسیون استان افزایش قاچاق سوخت بود که در ماه های اخیر افزایش داشته است.
وی گفت: در حال حاضر 20 دستگاه در زمینه مبارزه با قاچاق فعالیت می کنند و یکی از دستگاه هایی که بیشترین سهم را در این بخش داشته، نیروی انتظامی است.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: شرکت ملی نفت برابر قانون و مقررات خود خروجی مرز به سمت کشور مقابل را باید کنترل کند اما نظر ما این است که این کنترل به همه نقاط از ورودی پایانه، بازارچه و منطقه ویژه اقتصادی منتقل شود.
وی گفت: وقتی سوخت قاچاق وارد بازارچه و منطقه ویژه اقتصادی نشود خود به خود از قاچاق جلوگیری می شود.
حسنی مقدم افزود: در حال حاضر کنترل ورودی موجب کاهش قاچاق سوخت می شود چون وقتی سوخت داخل بازارچه و منطقه ویژه وارد نشود دغدغه ها کم و زمینه قاچاق از دست قاچاقچی در ورودی گرفته می شود که در ورودی بار، کنترل باک خودرو باید انجام شود.
وی اظهار داشت: هر زمان از قاچاق سخن به میان می آید اذهان به سمت مرز و خروجی های مرزی متمرکز می شود در حالی که قاچاق فقط در مرز نیست بلکه باید با تفکری که موجب ایجاد قاچاق می شود در بخش های مختلف برخورد کرد.
حسنی مقدم پیشگیری را مقدم بر درمان و مقابله دانست و تصریح کرد: هرچه در موضوع پیشگیری از وقوع قاچاق کار شود و اقدامات و برنامه ریزی های اساسی صورت گیرد، از هزینه های مادی، معنوی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی که در زمان مقابله با این پدیده شوم صرف می شود، کاسته خواهد شد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۰۴۶۹
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , قاچاق , استانداری