به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، نظر افضلی در جمع خبرنگاران با اشاره به دیدار اعضای فراکسیون مدیریت شهری و روستایی و شوراها در مجلس شورای اسلامی پیرامون مسائل شهری و روستایی که در محل دفتر وزیرکشور برگزارشد، اظهارداشت: سالهای اخیر در مناطق محروم به ویژه شهرستانهای نهبندان و سربیشه در جنوب استان خراسان جنوبی در حوزه مدیریت شهری و درآمد شهرداریها مشکلاتی وجود دارد.
وی افزود: در این مناطق نه با عوارض میتوان کسب درآمد کرد و نه با پروانه ساختمان بنابراین میطلبد که این مناطق تحت چتر حمایتی از مرکز قرار گیرند.
نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی گفت: در طرح سازمان عمران روستایی خواستار مدیریت متمرکز روستایی در کشور هستیم تا از این طریق شاهد توسعه بخش روستایی باشیم.
طرح جامع توسعه و عمران روستایی برای یکپارچه سازی امور مربوط به روستا در مجلس شورای اسلامی مطرح شده است تا بر اساس آن، امور سیاست گذاری، برنامه ریزی، نظارت و بخشی از امور اجرایی مربوط به فعالیت های توسعه روستایی طبق قانون تشکیل وزارت جهادکشاورزی به این وزارتخانه سپرده شود
افضلی با اشاره به مرزی بودن شهرستانهای سربیشه و نهبندان خواستار تبدیل حد مرزنشینی در این مناطق از 25 کیلومتر به 50 کیلومتر شد و گفت: در فاصله 25 کیلومتری مرز جمعیت ساکن کم بوده و برای استفاده از خدمات مرزنشینی مردم منطقه باید این حد با توجه به کویری بودن منطقه افزایش یابد.
وی اظهار داشت: با توجه به محرومیتهای موجود در شهرستان نهبندان خواستار تصویب بخش سرداران عربخانه هستیم تا به مرور و با تزریق بودجه شاهد پیشرفت و توسعه این مناطق کمتر برخوردار باشیم.
معاون توسعه شهری و روستایی وزیرکشور با استناد به ماده 62 قانون شهرداریها عنوان کرد: ماموریت هدایت، حمایت و نظارت شهرداریها به سازمان شهرداریها سپرده شده است.
جمالی با بیان چالشهای شهرداریها در بودجه بیان کرد: با حمایت وزیر کشور سندهای آسیب شناسی تنظیم شده و در قالب لوایحی به زودی برای تصویب به مجلس شورای اسلامی فرستاده خواهد شد.
وی یادآور شد: دولتی شدن نظام توزیع عوارض ارزش افزوده، حذف مجدد عوارض سوخت با مبلغ 3200 میلیارد تومان که در سال 97 نیز حذف شد و با تلاش نمایندگان این مبلغ به شهرداریها در حال برگشت بوده و هم اکنون منتظر تصویب شورای نگهبان است و حذف عوارض آلایندگی و حذف ردیف اعتباری پسماند از وزارت کشور و تخصیص آن به سازمان حفاظت از محیط زیست از جمله چالشهای شهرداریها در بودجه است.
معاون توسعه شهری و روستایی وزیرکشور با اشاره به حمایت رحمانی فضلی از شهرداریها و شوراها عنوان کرد: در مورد بودجه 98 تاکنون چندین جلسه با دکتر نوبخت برگزار شده است.
جمالی با بیان درصدهای تخصیص قیر به وزارتهای مختلف گفت: تنها 13 درصد به وزارت کشور اختصاص مییابد که این میزان بسیار کم بوده و باید تلاش شود در بودجه 98 این موارد دیده شود چراکه شهرداریهای کشور همواره با مشکل کمبود قیر برای روسازی معابر و جادهها مواجه هستند.
وی در موضوع مدیریت پسماندها و زبالههای شهری بیان کرد: در این زمینه اقدامات خوبی انجام شده و در چندین شهرستان مرکز مدیریت پسماند و کارخانه چندصد تنی ایجاد شده است که با تعریف ردیفهای اعتباری میتوان این موضوع را در سایر شهرهای بزرگ نیز انجام داد و با تشکر از حمایت نمایندگان مجلس از شهرداریها و روستاها ابراز امیدواری کرد که در بودجه 98 شاهد رشد ردیفهای اعتباری و به طبع آن پویایی شهرداریها و توسعه روستاها در سال آتی باشیم.
انتهای پیام/4