اگر میخواهی زنده بمانی فرار نکن
12 دی 1397 ساعت 11:04
همه ساله افراد زیادی در زلزلههای مختلف جان خود را از دست میدهند که یکی از علتهای اصلی آن فرار و عدم آگاهی در مورد رفتار در هنگام زلزله است.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از ایسنا، زمینلرزه یا زلزله لرزش و جنبش زمین است که به علّت آزاد شدن انرژی ناشی از گسیختگی سریع در گسل های پوسته زمین در مدتی کوتاه روی میدهد. محللی که منشأ زمینلرزه است و انرژی از آنجا خارج میشود را کانون ژرفی و نقطه بالای کانون در سطح زمین را مرکز سطحی زمین لرزه میگویند. پیش از وقوع زمینلرزه اصلی معمولاً زلزلههای نسبتاً خفیفتری در منطقه روی میدهد که به پیش لرزه معروفاند. به لرزشهای بعدی زمینلرزه نیز پس لرزه میگویند که با شددت کمتر و با فاصله زمانی گوناگون میان چند دقیقه تا چند ماه رخ میدهند .
همه ساله افراد زیادی در زلزلههای مختلف جان خود را از دست میدهند که یکی از علتهای اصلی آن فرار و عدم آگاهی در مورد رفتار در هنگام زلزله است.
حفظ آرامش لازمه رویارویی با هر حادثه
مسلم حسینی، معاون آموزشی هلال احمر خراسان جنوبی گفت: هر فردی باید چگونگی برخورد در هنگام حادثه را بیاموزد چرا که حفظ آرامش و خونسردی، لازمه رویارویی با هر حادثهای است.
وی اظهار کرد: بسیاری از نقاط کشور در معرض خطر زلزله است بنابراین در صورتی که آمادگی کافی برای مواجهه صحیح با زلزله را نداشته باشیم ممکن است از عوارض ناشی از آن آسیب های شدیدی ببینیم.
وی با بیان اینکه حفظ آرامش و خونسردی، لازمه رویارویی با هر حادثهای است، افزود: رفتارهای هیجانی و احساسی در زلزله میتواند منجر به آسیبهای جسمی و روانشناختی شود.
معاون آموزشی هلال احمر خراسان جنوبی با اشاره به اقدامات حفاظتی که قبل از وقوع زمین لرزه لازم است در منزل انجام گیرد، اظهار کرد: وسایلی چون آبگرمکن، یخچال، فریزر، اجاق گاز و اشیای بلند و بسیار سنگین باید با بست یا تسمههای مناسب به کف و دیوار منزل محکم شوند.
حسینی ادامه داد: همچنین کمد لباس، قفسهها، بوفهها، آینهها و تابلوهای دیواری منزل باید به خوبی در جای خود محکم شوند.
وی با بیان اینکه در هر اتاق باید محل های امن مشخص شوند، اظهار کرد: زیر میز محکم، کنار ستونها یا دیوارهای مجاور آنها محل های امن یک اتاق هستند.
معاون آموزشی هلال احمر خراسان جنوبی تصریح کرد: باید در مواقع عادی و قبل از وقوع زلزله، در این محل ها چگونگی پناهگیری انجام شود تا انجام این عمل در زمان وقوع زلزله نیاز به صرف وقت نداشته باشد.
حسینی خاطرنشان کرد: در زمان وقوع زمین لرزه اگر فرد در داخل منزل است باید برای آنکه خود را در برابر اشیای پرتاب شده در فضای منزل محافظت کند باید با بازوان خود، سر و گردن خود را بپوشاند.
وی افزود: اگر فرد در معرض خطر اشیایی که سقوط می کنند، است، میتواند بدون آنکه خطری او را تهدید کند حرکت کرده و برای محافظت بیشتر به حالت چهار دست و پا حرکت کند و در زیر یک میز یا نیمکت محکم قرار بگیرد.
معاون آموزشی هلال احمر خراسان جنوبی بیان کرد: هرگز نباید فرد کنار شیشه پنجره، درهای خروجی و دیوارهای خارجی و هر چیزی که ممکن است سقوط کند، قرار بگیرد.
حسینی ادامه داد: اگر فرد هنگام وقوع زلزله در رختخواب است است باید در رختخواب مانده و بالشت را روی سر خود قرار دهد اما اگر رختخواب زیر اشیایی مانند لوستر قرار دارد باید فوراً جابهجا شده و به نزدیکترین محل امن برود.
وی با بیان اینکه در هنگام وقوع زلزله نباید در چارچوب درها قرار گرفت، افزود: چارچوب درها از افراد در مقابل اشیای پرتاب شده در فضای خانه محافظت نمی کنند، علاوه بر این معلوم نیست که فرد بتواند در حالت ایستاده در چارچوب در تعادل خود را حفظ کند.
معاون آموزشی هلال احمر خراسان جنوبی با بیان اینکه افراد باید تا اتمام لرزش ها در منزل بمانند، تصریح کرد: بیشترین صدمات هنگام زلزله زمانی روی می دهد که افراد هنگام ورود یا خروج در معرض خطر سقوط اشیا قرار میگیرند.
حسینی اظهار کرد: در هنگام وقوع زمین لرزه به هیچ عنوان نبلاید از آسانسور استفاده کرد و حتی اگر فرد در داخل آسانسور است بایدسریعا در اولین توقف از آن خارج شود.
وی بیان کرد: فرد بعد از وقوع زمین لرزه باید با رعایت اصول و احتیاط بلافاصله ساختمان و منزل را ترک کرده و برای لرزشهای بعدی آماده باشد.
معاون آموزشی هلال احمر خراسان جنوبی بیان کرد: این لرزشها ممکن است آنقدر قوی باشند که به ساختمانهای بدون استحکام آسیب وارد کنند، بنابراین همیشه باید افراد آماده انجام مراحل پناهگیری باشند.
حسینی اظهار کرد: در این مواقع باید از نزدیک شدن به نواحی آسیبدیده دوری کرد مگر آنکه پلیس، مأموران آتشنشانی یا سازمانهای امدادی به کمک افراد نیاز داشته باشند.
وی یادآور شد: در این مواقع لازم است افراد از طریق رادیو یا تلویزیون یا شبکههای اجتماعی رسمی و معتبر، اخبار و اطلاعات موثق و دستورالعملهای مربوط به اقدامات اضطراری را کسب کنند.
3 هزار نفر از آموزشهای "آمادگی در برابر مخاطرات" بهره مند میشوند
معاون آموزشی هلال احمر خراسان جنوبی بیان کرد: 35 دوره آموزش همگانی با عنوان "آمادگی در برابر مخاطرات" در سطح استان برگزار شده که این دورهها با حضور 900 نفر اجرایی شد.
حسینی با بیان اینکه پیش بینی میکنیم حداقل سه هزار نفر در این دورهها تا پایان سال شرکت کنند، افزود: رسانه و نفش آن آموزش به مردم بسیار مهم است.
وی ادامه داد: از 31 حادثه شناخته شده در ایران 27 مورد تاکنون در استان خراسان جنوبی اتفاق افتاده که زلزله و سیل از بیشترین این حوادث است.
معاون آموزشی هلال احمر خراسان جنوبی با بیان اینکه خسارت زلزله بیشتر از سایر حوادث است، تصریح کرد: در هر ۱۰ سال یک زلزله نزدیک به هفت ریشتر در خراسان جنوبی اتفاق میافتد.
حسینی اظهار کرد: کشور ایران از لحاظ بعد زلزله خیزی رتبه سوم را دارد و ژاپن و اندونزی به ترتیب در رتبههای اول و دوم هستند.
وی یادآور: بنابراین آموزش و لزوم آمادگی در برابر زلزله به جای فرار میتواند از بروز کشته و زخمیهای بیشتر در زلزلهها جلوگیری کند.
تهیه و تنظیم: زهرا حمیدی
انتهای پیام/4
کد مطلب: 20477
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/20477/اگر-می-خواهی-زنده-بمانی-فرار-نکن
خراسان تایم
http://www.KhorasanTime.ir