به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، از راه دور و نزدیک فرقی نمیکند، پیر و جوان، زن و مردی که مشتاق هستند خون اهدا کنند، هر سه ماه یکبار باید از گوشهکنار بشرویه خود را به شهر رسانده تا از قافله جا نمانند.
اکیپ سیار هر 3 ماه یک بار اعزام میشود
ملکی که خود را بازنشسته ارتش معرفی میکند، با گلایه از وضع موجود معتقد است مردم بشرویه علاقه زیادی برای اهدای خون دارند اما به دلیل اینکه از مرکز استان تنها هر سه ماه یک بار برای خونگیری اعزام میشوند، کار مشکل میشود، زیرا در این میان شلوغ میشود و نوبت به همه نمیرسد.
صفهای طولانی و زمان کوتاه مانع اهدای خون
زهرایی یکی از بانوان بشرویه است که میگوید، هر سه ماه یک بار وقتی که برای اهدای خون مراجعه میکنم و با صف طویل برخورد میکنم، به دلیل مشغله کاری و به دلیل اینکه تنها 4 ساعت تیمهای اعزامی سیار خونگیری را انجام میدهند، ترجیح میدهم دوباره به خانه برگردم زیرا با وجود صف طولانی میدانم که نوبت به من نمیرسد.
4 ساعت پاسخگوی اشتیاق مردم نیست
یکی دیگر از مردمی که در صفهای انتظار برای اهدای خون در بشرویه ایستاده است از شلوغی، کمبود جا و صف طولانی گلایه دارد و میگوید: مسؤولان فکری برای استقرار پایگاه خون بردارند زیرا 4 ساعت پاسخگوی اشتیاق مردم آن هم هر سه ماه یکبار نیست.
وی با بیان اینکه جدای از اینکه همان روز نیز خیلی اتفاق افتاده که تمام مراجعین موفق به اهدای خون نشدهاند، گفت: اگر کسی در روز و ساعتی دیگر وقتش اجازه اهدای خون داد یا در رفتوآمد مشکل داشت؛ دیگر نمیتواند اهدای خون نماید که این یک معضل برای این شهرستان است.
مدیرعامل انتقال خون خراسانجنوبی در گفتوگو با فارس با بیان اینکه در مدت 9 ماه امسال 16 هزار و 280 نفر برای اهدای پلاکت خون در خراسانجنوبی مراجعه کردند، اظهار داشت: در این مدت 20 هزار و 820 نفر به مراکز انتقال خون مراجعه کردند.
افزایش 1.9 درصدی اهدای خون در خراسانجنوبی
عاملی با بیان اینکه با مقایسه، آمار اهدای خون در نه ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 1.9 درصد افزایش داشت، افزود: اهداکنندگان خون در این مدت 15 هزار و 45 نفر مرد و هزار و 235 نفر زن بودند.
وی بیان داشت: بیشترین گروه خون اهدایی در استان O مثبت و کمترین AB منفی بوده است.
عاملی افزود: در سال 97 این سومین بار است که همکاران ما برای خونگیری به بشرویه اعزام شدند.
وی بیان داشت: امکان اهدای خون برای هر نفر در سال چهار مرتبه ولی اهدای پلاکت 24 مرتبه است و در خراسانجنوبی یک تیم سیار برای انتقال خون وجود دارد که با توجه به نیاز و درخواست به مناطقی که دارای مراکز ثابت نیستند مراجعه میشود.
برنامهای برای افزایش پایگاه انتقال خون نداریم
عاملی با بیان اینکه برنامهای برای افزایش مراکز انتقال خون در استان نداریم افزود: افتتاح هر مرکز انتقال خون شرایط خاصی دارد و در مناطقی که مرکز انتقال خون وجود ندارد از طریق تیم سیار پوشش داده میشود.
وی درباره اهدای پلاکت خون گفت: اهدای پلاکت همانند اهدای خون بوده تنها تفاوت آن زمان طولانیتر آن است و پلاکت خون برای بیماران سرطان خون و بیماران خونی استفاده میشود.
اعزام اکیپهای سیار به صورت هفتگی
مدیرعامل انتقال خون استان خراسانجنوبی گفت: بر اساس شبکه خونرسانی که برای کشور تعریف شده است در چند وقت اخیر هر دو هفته یک بار تیمهای سیار برای خونگیری به این شهرستانها اعزام شدهاند، اما در حال حاضر هفتگی برای خونگیری به شهرستانها اعزام میشود.
به گفته وی افرادی که نسبت به اهدا خون اقدام میکنند تا دو یا سه ماه دیگر نمیتوانند خون اهدا کنند و در حال حاضر با این جمعیت داوطلب برای اهدای خون، مشکلی وجود ندارد.
همچنین در استان تنها در طبس به دلیل اینکه زمانی که این شهرستان در حوزه یزد بود مرکز خونگیری مستقر شده است و در دیگر شهرستانهای استان مرکز ثابت خونگیری وجود ندارد.
انتهای پیام/4