يکشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۳۹
مدیر جهاد کشاوزری شهرستان بشرویه مطرح کرد:

بازار داغ خرید و فروش پنبه بشرویه در کشور

مدیر جهاد کشاوزری شهرستان بشرویه اظهار کرد: امسال فضای خرید و فروش پنبه بشرویه خارج از استان بسیار داغ است و این به نفع کشاورز است تا سود بیشتری نصیبش شود.
بازار داغ خرید و فروش پنبه بشرویه در کشور
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از ایسنا، حسین سرچاهی با بیان اینکه الگوی کشت   با توجه به شوری آب از پنبه به پسته تغییر کرده است، گفت: میزان مصرف آب پسته نسبت به پنبه کمتر است؛ از طرفی نصب کنتورهای هوشمند برای این منظور است که مزارع بر اساس پروانه، آبیاری شوند و از آنجایی که چند ماه از سال باید خاموش باشند، این امر کشت پنبه را دچار مشکل می‌کند.
وی ادامه داد: در 20 سال گذشته سطح زیرکشت پنبه در بشرویه 20 هزار هکتار بوده است اما در چند سال اخیر شاهد کاهش سطح زیرکشت پنبه در بشرویه هستیم.
مدیر جهاد کشاوزری بشرویه  بیان کرد: بشرویه با دارا بودن سطح زیرکشت 3 هزار هکتاری پنبه دارای رتبه اول در استان است که میانگین تولید آن 2500 کیلوگرم در هکتار بوده و میزان 7 هزار تن وش در سال تولید می‌شود.
سرچاهی افزود: سهم تولید پنبه شهرستان در کشور 4 درصد است و پنبه تولیدی در این شهرستان از نظر کیفیت در این برتری منحصر به فرد بوده به گونه‌ای که از نظر استحکام الیاف و طول الیاف جزو پنبه‌های با کیفیت کشور است.
وی با بیان اینکه   میزان اشتغالزایی این محصول در هر هکتار در مراحل کشت، داشت و برداشت 95 نفر روز است، تصریح کرد: در مجموع در کل پنبه شهرستان 285 هزار نفر روز اشتغالزایی ایجاد می‌کند که شامل اشتغال سالیانه برای 800 نفر است.
مدیر جهاد کشاوزری بشرویه ادامه داد: کشت مستقیم پنبه در سطح 1200 هکتار اجرا شده است که در سطح کشور پیشرو است و میزان تولید سالیانه بذر گواهی شده پنبه حدود 500 تا 700 تن است که علاوه بر تامین بذر مورد نیاز استان به دیگر استان‌ها صادر می‌شود.
سرچاهی   افزود: 1430 نفرکشاورز پنبه کار در بشرویه مشغول به فعالیت هستند و زمان برداشت پنبه از نیمه مهرماه آغاز شده و تا اواخر دی‌ماه ادامه دارد که بخشی از آن به وسیله دستگاه کمباین برداشت شده و بخشی نیز توسط کارگر برداشت می‌شود.
وی ادامه داد: امسال فضای خرید و فروش پنبه بشرویه خارج از استان بسیار داغ است و این به نفع کشاورز است تا سود بیشتری نصیبش شود.
مدیر جهاد کشاوزری بشرویه   یادآور شد: در شهرستان بشرویه دو کارخانه فعالیت دارند اما بیشتر پنبه تولیدی در این شهرستان به شهرستان‌های گناباد و کاشمر ارسال می‌شود چراکه با توجه به شرایط فضای رقابتی حاکم بر بازار، کشاورزان ترجیح می‌دهند محصول خود را به افردی بفروشند که قیمت بیشتری پرداخت می‌کنند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۰۵۴۵
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , جهاد کشاورزی , پنبه