دوشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۲۷
در دیدار با رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی مطرح شد؛

تاکید بر فرآوری محصولات استراتژیک خراسان جنوبی

رییس جهادکشاورزی خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی مشهور به سرزمین طلای سرخ به واسطه عناب زرشک و زعفران است که فرآوری آن نیز باید در استان صورت گیرد.
تاکید بر فرآوری محصولات استراتژیک خراسان جنوبی
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از ایسنا، غلامرضا قوسی، رییس جهادکشاورزی خراسان جنوبی، روز گذشته 16 دی ماه، در دیدار با رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی و تیم اجرایی همایش ملی عناب گفت: همایش ملی عناب یک کار ارزشمند در استان است.
وی افزود: در خراسان جنوبی شرایط اقلیمی خاصی حاکم است و 18 سال خشکسالی ما را به سمت محصولات کم آب‌بر سوق می دهد.
رییس جهادکشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: خراسان جنوبی مشهور به سرزمین طلای سرخ به واسطه عناب زرشک و زعفران است که فرآوری آن نیز باید در استان صورت گیرد.
قوسی با بیان اینکه همه باید مراقب این سرمایه باشیم و آن را تبدیل به ارزش افزوده و درآمد ارزشمند کنیم، تصریح کرد: اولویت‌های جهادکشاورزی همانند جهاددانشگاهی اشتغال، درآمد و بهبود وضعیت اقتصادی است.
وی با بیان اینکه در خراسان جنوبی باید اقداماتی انجام گیرد که وضعیت درآمدی تولیدکنندگان بخش کشاورزی افزایش یابد، اظهار کرد: تحقیقات باید منطبق با نیازهای جامعه باشد و جهاددانشگاهی در این راستا خوب عمل کرده است.
رییس جهادکشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: در بحث کشاورزی خواسته ما ورود جهاددانشگاهی به مباحث کشاورزی است و باید بین این دو نهاد تعامل و همکاری وجود داشته باشد.
قوسی بیان کرد: در خراسان جنوبی مساله فرآوری عناب و صنایع تبدیلی آن را باید حل کنیم    و در کنار افزایش تولید باید به افزایش کیفیت و فرآوری نیز توجه داشته باشیم.
رییس جهادکشاورزی خراسان جنوبی یادآور شد: باید روی محصولاتی که خود را با شرایط خراسان جنوبی سازگار کرده برنامه ریزی کنیم و همایش عناب می‌تواند در این زمینه بسیار اثرگذار باشد.
جلال الدین صادقی، رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: جهاددانشگاهی در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و خدمات تخصصی در علوم مختلف فعالیت های گسترده ای در سراسر کشور دارد.
وی افزود: سه پژوهشگاه و بیش از 50 پژوهشکده مطرح و متعلق به جهاددانشگاهی در مراکز استان‌های کشور فعالیت می‌کنند و در خراسان جنوبی نیز بر اساس ماموریتی که به جهاد دانشگاهی استان محول شد ماموریت پیدا کردیم متناسب با مزیت‌های منطقه‌ای به ویژه در زمینه‌ محصولات استراتژیک عناب،زرشک و زعفران در مباحث پژوهش‌های کاربردی ورود پیدا کنیم.
رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: در آغاز راه پروژه‌ای با عنوان معرفی جامع پتانسیل های کاربردی گیاهان دارویی استان را با تامین اعتبار 100 میلیون تومان تعریف و با موفقیت به اجرا درآوردیم.
صادقی اظهار کرد: در ادامه، طرح دهکده گیاهان دارویی و در نهایت ایجاد مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی با تمرکز بر عناب،زرشک و زعفران با اهدافی مشخص مطرح شد و تحقیقات کاربردی که بتواند منجر به بهینه سازی تولید و دست یابی به فرآورده‌های فراسودمند از محصولات مذکور شود، شروع و تاکنون منجر به نتایج بسیار ارزشمندی شده است.
وی با تشکر از همکاری و مساعدت‌های جهادکشاورزی خوسف و جهاد کشاورزی استان، بیان کرد: در راستای افزایش سطح آگاهی‌های عمومی، نیز اقدامات ارزشمندی از جمله برگزاری کارگاه‌های رایگان در بسیاری از نقاط استان توسط متخصصین مجتمع تحقیقات گیان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی صورت گرفته است.
صادقی با بیان اینکه گیاهان دارویی می‌توانند جایگزین مناسبی برای محصولاتی باشند که در حال حاضر کشت می‌شوند و آورده مناسبی برای کشاورزان ندارند، اظهار کرد: جهادکشاورزی استان در بهینه سازی تولید خوب کار کرده است و می‌توان کارهای مشترک بین سازمانی را گسترش داد.
وی با بیان اینکه موضوع همایش ملی عناب در راستای فعالیت‌های پژوهشی جهاددانشگاهی است، افزود: در بخش کمیته علمی همایش نزدیک به 30 نفر از متخصصان داخلی و سراسر کشور دخیل هستند که حدود 15 نفر از مراکز جهاد دانشگاهی دانشگاهی کشور و پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی و 15 نفر دیگر، از متخصصین غیر جهادی از سراسر کشور و استان خراسان جنوبی هستند.
ایجاد گلخانه‌های ویژه تحقیقاتی در مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
محسن پویان، دبیر علمی همایش ملی عناب نیز در این جلسه اظهار کرد: وظیفه ذاتی جهاددانشگاهی فعالیت‌های پژوهشی است که سعی کردیم در این زمینه تحقیقاتی که مورد نیاز استان است، انجام دهیم.
وی با بیان اینکه کشت بافت عناب و زرشک از مواردی است که در دهکده گیاهان دارویی انجام شده است، تصریح کرد: ایجاد گلخانه‌های ویژه تحقیقاتی و حمایت از پایان نامه‌های دکتری و ارشد از دیگر فعالیت‌های مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی است.
دبیرعلمی همایش ملی عناب با تاکید بر انجام خدمات بازاریابی به عنوان یکی از مهم‌ترین فعالیت‌ها، بیان کرد: در طرح دهکده گیاهان دارویی که مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی نیز بخشی از این طرح است، فعالیت‌هایی با اهداف گردشگری، ایجاد موزه گیاهان دارویی، سوله‌های بوجاری، میکروب زدایی، بسته بندی و فرآوری عناب و آموزش‌های کاربردی در حوزه گیاهان دارویی دیده شده است.
ترویج فرهنگ مصرف عناب از طریق بازاریابی محتوایی
لیلا محمودی، معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: به دنبال برندسازی عناب هستیم، وی افزود: هدف ما این است که علاوه بر زرشک و زعفران ، عناب    به عنوان یک محصول فوق استراتژیک جایگاه خود را در بازار پیدا کند.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی تصریح کرد: همایش عناب با هدف جلب توجه مسئولین و متولیان برگزار خواهد شد تا این افراد بتوانند با تمرکز بیشتر به این موضوع بپردازند.
محمودی با بیان اینکه همایش ملی عناب یک رویداد برندساز است، افزود: برگزاری نمایشگاه و همچنین پرداختن به موضوع ایده های فناورانه بخش بسیار مهمی از این همایش خواهد بود.
وی با اشاره به دعوت از تولیدکنندگان فعال در حوزه عناب در جهاددانشگاهی و تبادل نظرات با آنان، ادامه داد: در این همایش از شخصیت‌های ملی و مسئولان دعوت خواهد شد.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: در همایش عناب از طریق بازاریابی محتوایی به دنبال ترویج صحیح فرهنگ مصرف عناب هستیم.
حسین راغ آرا، دبیر اجرایی همایش ملی عناب نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه برنامه ما در این راستا کوتاه مدت نبوده و همایش هم صرفا علمی نیست گفت: در همایش ملی عناب قصد داریم محققان از سراسر کشور را گردهم آوریم.
دبیر اجرایی همایش ملی عناب یکی از چالش‌های پیش رو را معرفی درست عناب در کشور دانست و یادآور شد: به همین جهت در کمیته اجرایی، لوگویی برای معرفی ویژگی‌های عناب طراحی شد که در این لوگو خواص عناب همچون ویتامین   c   ، مزیتی که برای قلب و کاهش فشار خون دارد، شادابی، سلامتی و نشاط و خاصیت ضدسرطانی آن به دلیل وجود آنتی اکسیدان بالا، نمایش داده شده است.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۰۵۶۱
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , زعفران‌ , زرشک