به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از ایسنا، محمدهادی آرین اظهارکرد: از سال ۸۳ خراسان جنوبی با جدا شدن از خراسان بزرگ تشکیل شد و در سال ۹۲ طی دو سال الحاق شهرستانهای فردوس و طبس را داشتیم.
وی افزود: ارزش افزوده استان طی سالهای ۸۴ تا ۹۴ از ۹ هزار و دو میلیارد ریال به ۶۷ هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال افزایش یافته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی تصریح کرد: محصولات کشاورزی مانند زرشک، زعفران، عناب، گل نرگس، زیتون، گیاهان دارویی، شتر و بز کرکی از جمله مزیتهای خراسان جنوبی هستند.
آرین ادامه داد: این استان در تولید زعفران رتبه دوم، رتبه چهارم تولید پنبه و رتبه پنجم گل نرگس و پسته را دارد.
وی افزود: وجود ذخایر معدنی غیرفلزی مانند ذغال سنگ، سنگهای تزئینی، خاکهای صنعتی و مواد نسوز از دیگر مزیتهای منطقهای است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی بیان کرد: پتانسیل توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در مقیاس نیروگاهی و ظرفیت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در مقیاس کوچک با توجه به تعداد روزهای آفتابی که حدود ۳۰۰ روز در سال است، از دیگر ظرفیت های استان است.
آرین اظهار کرد: وجود پتانسیلهای گردشگری ویژه مانند کویر لوت، وجود کوههای مریخی رنگی در نهبندان، وجود آبگرمهای معدنی در فردوس، سربیشه و خوسف، آسمان صاف و تاریک سه قلعه به عنوان یکی از 15 آسمان تاریک دنیا و مناسب برای نجوم گردی ایران و بهترین نقطه رصد ستارگان در ایران، چشمههای آب گرم و سرد مجاور هم در طبس و وجود کلوتها در نهبندان از دیگر ظرفیتهای استان است.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت مرزها، خاطرنشان کرد: مجاورت با مرز و امکان توسعه بازرگانی خارجی از دیگر ظرفیتهای استان است که باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی با بیان اینکه مطالعات سند آمایش سرزمینی استان در شورای برنامه ریزی و توسعه استان در تاریخ 2 آذر ۹۶ به تصویب رسید، افزود: این مطالعات در جلسه اردیبهشت ماه ۹۷ در شورای ملی آمایش سرزمین طرح و مورد تایید قرار گرفت.
آرین ادامه داد: مطالعات آمایش بر مبنای شرح خدمات مشخص و به صورت یکسان و هماهنگ با کل استانهای کشور تهیه و تدوین شده است.
وی اظهار کرد: انتظارات از این سند کاملا مشخص و تعیین شده بوده و بر این اساس نظارت نیز به صورت استاندارد در کل کشور صورت گرفته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی تصریح کرد: طرح آمایش سرزمینی به محورهای توسعه استان در ۸ محور اصلی در سند آمایش در ۱۰ بخش تشریح شده است.
آرین با بیان اینکه بر اساس طرح آمایش کانونهای سکونتی استان تدوین شده است، یادآور شد: با توجه به اینکه مطالعات استان چندین مرحله نظارت در استان و کشور را پشت سر گذاشته است، میتوان با اطمینان خاطر بیان کرد که این مطالعات اهدافی را که برای آن تدوین شده، محقق ساخته است.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , خراسان جنوبی , بودجه