به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، مهران سرپرست ظهر امروز در کمیته تخصصی مشارکتهای اجتماعی حوزه جوانان خراسانجنوبی اظهار داشت: بر اساس نظر کارشناسان، پاشنه آشیل توسعه اقتصادی بر پایه توسعه فرهنگی و اجتماعی جامعه میچرخد.
وی با انتقاد از تکیه سازمانها بر منابع و اعتبارات دولتی و روند کند رشد و توسعه خراسانجنوبی گفت: باید در جذب مشارکتهای بخش خصوصی و سرمایهگذاران خارجی اهتمام بیشتری داشت و فرهنگ مشارکتی را در سازمانهای ذیربط نهادینه کرد.
اثربخشی سازمانهای مردمنهاد را در توسعه مشارکتهای اجتماعی فوقالعاده خواند و افزود: نوع نگاه و رویکرد دستگاههای دولتی و نهادهای اجرایی باید به سمنها تغییر کند و به سمت تعامل و همافزایی با اهداف مشترک پیش رود.
سرپرست از اجرای دو طرح ملی توسعه کارآفرینی در خراسانجنوبی خبر داد و گفت: برگزاری طرح استارتاپ ویکند با اعتباری بالغ بر ۸۰۰ میلیون تومان را به پارک علموفناوری محول کردیم و همایش «طرح جوان خلاق و ایران پیشرو» نیز با اعتبار ۵۵۰ میلیون تومان با حضور کارآفرینان برتر کشور بهمنماه امسال در بیرجند اجرایی میشود.
وی با اشاره به فعالیت ۳۰ سازمان مردمنهاد فعال با مجوز ادارهکل ورزش و جوانان خراسانجنوبی تصریح کرد: با هزینهکرد یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان توسط وزارت ورزشوجوانان در بحث آموزش تربیت مدرس حوزه ازدواج، سهم خراسانجنوبی ۳۰ مدرس بوده است که هماکنون ۱۵۰ کلاس توسط این مربیان در سطح شهرستانهای استان در حال برگزاری است.
از ایدههای خلاقانه سمنها در حوزههای گوناگون بهرهبرداری شود
معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان خراسانجنوبی نیز در این کارگروه عنوان کرد: جوانان در تصمیمسازی و مشارکتهای اجتماعی میتوانند بازوی توانمندی برای دستگاههای اجرایی باشند.
مریم مهرور از عدم آشنایی نهادهای دولتی از ماهیت سازمانهای مردمنهاد گله کرد و افزود: باید از ایدههای خلاقانه و طرحهای مدبرانه جوانان بیشتر بهره جست و زمینه تقویت سمنها در حوزههای گوناگون را فراهم نمود.
وی با تأکید بر ایجاد شبکهسازی سمنهای خراسانجنوبی خواستار همافزایی و پوششدهی فعالیتهای یکسونگرانه و هدفمند شد.
جایگاهی در مدیریت بحران برای سمنها تعریف شود
نماینده سازمانهای مردمنهاد در هیأت نظارت خراسانجنوبی در کمیته تخصصی مشارکتهای اجتماعی خاطرنشان کرد: از آنجایی که فقط سمنهای دارای مجوز وزارت کشور میتوانند در حوزه شبکهسازی ورود کنند باید ترتیبی اتخاذ شود تا سایر سازمانهای مردمنهاد از این مزیت برخوردار شوند.
سید مصطفی حسینی به فراهم نبودن زیرساختهای مشارکت اجتماعی خراسانجنوبی اشاره کرد و افزود: گاهاً سازمانهای مردمنهاد با شرکتهای تجاری اشتباه گرفته میشوند و دستگاههای اجرایی و جامعه با فلسفه وجودی و اهداف سازمانی آن آشنایی ندارند.
وی خواستار مطالبهگری سمنها در حوزه امور اجتماعی شد و گفت: بر اساس جمعیت هر منطقه برای هر محله یک مرکز مشارکت مردمی ایجاد شود و جایگاهی نیز در مدیریت بحران برای سمنها تعریف شود.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , اقتصاد , سمن