به گزارش گروه سیاسی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، حامد شبانی در یادداشتی نوشت:
در ششمین سال ریاست جمهوری دکتر روحانی، چهارمین استاندار خراسانجنوبی نیز معرفی شد، تقریباً هر 500 روز مردم خراسانجنوبی یک استاندار جدید را در دولت مدبران تجربه کردهاند؛ در دولت کسانی که دولت اسبق را به اتهام عدم ثبات مدیریتی مورد نقد جدی قرار میدادند!
محمدصادق معتمدیان بالاخره در 12 آذرماه 1397 بهعنوان چهارمین استاندار خراسانجنوبی در دولت روحانی، معارفه شد. او در استان با مشکلات جدی روبرو است که باید برای همه تدبیر کند، لیکن سابقه امنیتش و الزامات آن مسؤولیتها حتماً به کارش میآید!
او در استانی مشغول به کار شده که دولتش در آن رأی بالایی نیاورده و این یعنی از نظر سیاسی نباید مانند پرویزی انتحارگونه عمل کند، در استانی مشغول به کار شده است که درگیر مشکلات و معضلات و محرومیتهای گستردهای است و انتظار نیز از او بالا است و حالا او دو راه پیش رو دارد، یا میتواند بیخیال نسبت به همه چیز این چند صباح مسؤولیت را به خود و آبادانی دنیای خود مشغول باشد و یا هم میتواند در قالب خدمتگزار مردم شب و روز نشناخته و برای آخرتش باقیات و صالحات جور کرده و وقت رفتن دعای خیر مردم را بدرقه راهش کند:
1- اکنون قریب به 50 روز از مدیریت معتمدیان بر استان خراسانجنوبی میگذرد، ایشان باید بداند یکی از مهمترین اولویتهای کاریش در این استان چابک سازی ادارات و مجموعههای دولتی است، خصوصاً استانداری؛ که در چند ماه آخر کاری مروجالشریعه صحنه درگیریهای سیاسی و سهمخواهیهای جناحی شده بود و عملاً در یک رخوت و تعطیلی نسبی فرو رفته بود.
سایر ادارات دولتی نیز از این مسئله مستثنی نیستند و حتماً سرکشیهای ناگهانی و بازدیدهای بیخبر از ادارات و گفتگوی بیواسطه با مردم میتواند فضایی دقیقتر و شفافتر از آنچه مدیران با گزارشها و نمودارهای خود برایش ترسیم میکنند، ترسیم کند، قاعدتاً در این فضا شخص استاندار باید از همه دوندهتر و کوشاتر باشد تا بتواند بدنه فشل اداری استان را به تکاپو بیندازد.
2- توصیه دوم ما به جناب استاندار مراقبت برای نیفتادن در دام سیاستبازی است، فضای سیاسی استان را نباید تحریک کرد زیرا بهسرعت صحنه درگیریها و وزنکشیهای سیاسی خواهد شد، همین را بدانید همه شخصیتها و مهرههای تاثیرگزار سیاسی شهر آنهایی که شما یا همکاران نهاد امنیتیتان با ایشان دیدار کردهاید نبودهاند؛ لذا برادرانه عرض میکنم با یکی دو جلسه نمیتوانید به فضای سیاسی شهر تسلط یابید؛ فضای سیاسی بیرجند لایههای پیدا و پنهان فراوانی دارد؛ بهعنوان مثال آن روحانی سیدی که در جلسه شما با سران اصولگرای استان حضور داشته و بهعنوان یکی از نمایندگان جریان اصولگرا سخن میراند یکی از پایههای جلسات انتخاباتی جناب دکتر روحانی بوده است و حضور همین یک نفر باعث میشود که به این نتیجه برسیم هنوز برای حرکات سیاسی در دیار سیاست زده ما زود است...!
3- بازدیدهای بهموقع و دقیق استاندار از پایانههای مرزی استان در شهرستانهای سربیشه و زیرکوه و سفر به هنگام و فعال ایشان به افغانستان نشان از عزم ایشان برای احیا پایانههای مرزی و تلاش برای ایجاد رونق اقتصادی در منطقه دارد.
پایانههای مرزی یک نقطه اتکا مهم برای ریشهکنی معضل بیکاری در استان بوده و موجب رونق روستاها و خصوصاً ایجاد امنیت پایدار در مرزها با جلوگیری از خالی شدن آن از جمعیت میشود، منتها باید حداقلهای پایانههای مرزی آنجا وجود داشته باشد.
اولین مسئله بهسازی و ترمیم و نوسازی جادههای مواصلاتی و ارتباطی تا مرز است که متأسفانه در این زمینه این مشکل در استان نمیخواهد حل شود؛ ایجاد حداقل امکانات رفاهی برای رانندگان و فعالان اقتصادی در مرز، اخذ تصمیماتی جهت سهولت در تردد میان دو کشور و کمک بهسرعت گرفتن روند کاری پلیس گذرنامه؛ مرزبانی و پلیس اطلاعات در پایانههای مرزی، چراکه قطعاً برای سرمایهگذاران اقتصادی اگر جاده مناسب و سیستم حملونقل مطمئن در دسترس باشد، مرزهای خراسانجنوبی در اولویت استفاده خواهد بود.
خود استاندار محترم حتماً واقف هستند که آبادانی در مرزها، تردد جمعیت و ایجاد اشتغال مطمئن از زمینههای مهم تأمین امنیت مرزی است که اهتمام شما و همکارانتان را در این امر میطلبد، انشاالله بازدیدهای مرزی شما مداوم و همیشگی باشد، شاید برخی تغییرات مدیریتی در این امر باعث پیشرفت در امور جاری شود.
4- قطعاً یکی دیگر از مهمترین معضلات و بحرانهای پیش روی استان مسئله آب و خشکسالی است که باعث شدت یافتن مهاجرت معکوس از روستاها به شهر؛ خالی شدن روستاها از سکنه و بروز بحران بیکاری برای فعالان بخش کشاورزی میشود. البته در ده سال گذشته همه دولتها و دولتمردان وعده حل این مشکل را دادهاند، اما مردم اکنون فقط چشم به آسمان داشته و دیگر امیدی به تدبیر و وعدههای مسؤولین ندارند. آبرسانی از دریای عمان وعدهای نیست که تا ده سال دیگر امید تحققش باشد و این قضیه نیاز به یک برنامه همهجانبه دارد؛ یعنی همزمان که داریم برای حل بحران آب فکر میکنیم باید فرض کنیم نتوانستیم برای روستاها آب فراهم کنیم؛ حال باید چه کرد؟ قطعاً بستن چاههای عمیق روستایی بهترین راهکار نیست، شاید باید سراغ کشت هدفمند محصولات کشاورزی مناطق کویری رفت؛ باید برای روانابهایی که با هر بارندگی هدر میروند فکری کرد؛ باید برای استفاده کشاورزان از شیوههای نوین آبیاری و احیا قنوات برنامهریزی کرده و تسهیلات اختصاص داد؛ اگر حفظ منابع آبی باعث خالی شدن روستاها شده و یا جلو کشت و زرع و درختکاری گرفته شود غیر از خالی شدن روستاها با مشکل بیابانزایی و پدیده گرد و غبار مواجه خواهیم شد...!
5- باید به خاطر داشت که اولویت اول حفظ زیستگاههای روستایی و ایجاد انگیزه برای زندگی در روستاها است، درست است که آبرسانی به روستاها برای رونق آنها لازم است اما اولویت اول نیست بلکه اولویت اول ایجاد نسبتی از رفاه و صرفه اقتصادی برای زندگی در روستا برای روستاییان است؛ یعنی اگر در روستایی واقعاً آبرسانی برای کشاورزی امکان ندارد و فقط میشود آب برای نوشیدن و بهداشت به روستاییان رساند، باید این کار را کرد و در عوض برایشان امکاناتی فراهم کرد که انگیزه ماندن در روستا را از دست ندهند، فرضاً اگر روستایی آب چندانی برای کشاورزی ندارد؛ حداقل موانع پیش رو برای دامداری رفع و یا شرایط نگهداری تعداد کمی دام و طیور برایشان فراهم گردد.
امروز اگر روستایی نه به واسطه خشکسالی بلکه به واسطه نبودن امکانات بهداشتی یا آموزشی یا ارتباطی خالی از سکنه شود قطعاً مسؤولان مقصرند. همه این مسائل در روستاهای مرزی اهمیتی دوچندان پیدا میکند، اگر اولویت اول ما صرفاً آبرسانی و رفع خشکسالی باشد یک نوع رفتار خواهیم داشت اما اگر اولویت حفظ بنای روستاها و ادامه حیات انسانی در روستاها باشد بهگونهای دیگر رفتار خواهیم کرد، بهتر است استاندار و مدیران عزیز در تعیین اولویتها دچار اشتباه نشوند.
6- اهمیت به پتانسیل بالای گردشگری استان خصوصاً جاذبههای کویری منحصربهفرد در دنیا میتواند برای استان درآمدزایی بالایی داشته باشد؛ شاید سرمایهگذاران و فعالان این بخش نیاز به آموزشها و امادهسازی زیرساختهای مناسب داشته باشند، قطعاً سفر به کویر منحصربهفرد سرایان؛ شهداد و نهبندان در صورت ایجاد زیرساختهای ارتباطی و رفاهی و تبلیغات همزمان میتواند سهم این استان را از گردشگران داخلی و خارجی تا میزان زیادی بالا ببرد.
7- محمدصادق معتمدیان در آغاز راهی است که انشاالله تا پایان دولت دوازدهم خودش سکاندارش باشد؛ هنوز زود است برای قضاوت درباره عملکرد و کارایی او؛ لیکن امیدواریم فارغ از شعارزدگیهای رایج و عمل به وعدههای دادهشده؛ روزی که قرار شد از استان برود خودش از عملکردش احساس رضایت کند
والسلام علی من اتبع الهدی
انتهای پیام/4