به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از مهر، رضا حسنیصفت اظهارکرد: متأسفانه بسیاری از مردم خراسانجنوبی و شهر بیرجند از آثار و بناهای تاریخی موجود در شهر و منطقه خود اطلاع خاصی ندارند.
عضو شورای شهر بیرجند بیان کرد: به عنوان مثال شاید کمتر کسی از اهالی خراسانجنوبی و شهر بیرجند از وجود بنای تاریخی کنسولگری انگلیس در شهر بیرجند اطلاع دارد و چه میزان از این بنا استفاده میشود.
حسنی صفت با اشاره به اینکه این بنای قدیمی و باارزش در سال ۱۳۲۰ در منظریه بیرجند ساخته شده است، ادامه داد: این ساختمان دارای یک سالن ورودی بوده و در هر طرف آن هفت اتاق قرینه یکدیگر وجود دارد.
وی افزود: علیرغم اینکه از ساخت این بنا حدود ۸۰ سال میگذرد ولی دربهای آن سالم و دارای قفل سرعتگیر است و درب توری آن نیز دارای قفل سرعت گیر است.
عضو شورای شهر بیرجند گفت: بعد از اینکه انگلیسیها می خواستند از آن محله بروند، فردی به نام آقای حقیقی آن را خرید و بعد از گذشت مدت زمانی ساکنین محل با پرداخت هزینه اندکی آن را تملک کردند.
حسنی اظهار کرد: این بنا در حال حاضر در اختیار دو مالک خصوصی است که از وسط آن را نصف کرده و مورد استفاده قرار دادهاند.
وی با اشاره به اینکه این بنا به واسطه ویژگیهای معماری، تاریخی، فنی و شهرسازی قابل توجه بوده و میتواند در راستای جذب گردشگر مورد استفاده قرار گیرد، بیان کرد: باید اقدامات لازم برای حفظ و حراست آن از طرق گوناگون صورت گیرد.
عضو شورای شهر بیرجند با انتقاد از بسته بودن درب برخی از بناها و عمارتهای تاریخی به روی مردم و گردشگران ادامه داد: در مواردی بوده که به برخی بناهای تاریخی بیرجند مراجعه کردم ولی با درب بسته رو به رو شدم.
حسنی صفت با بیان اینکه در موردی به آب انبار کنار مسجد خصر مراجعه کردم که بعد از انتظار نیم تا یک ساعته درب آن را بازکردند، افزود: وقتی از زمان بازدید پرسیدم، جواب شنیدم تنها ۱۳ روز اول فروردین باز است.
وی یادآور شد: نکته قابل تأمل این است که تا آن روز نمیدانستم این آب انباز مخزنی دارد که دو میلیون و ۶۰۰ لیتر آب میگیرد.
عضو شورای شهر بیرجند گفت: نباید آثار تاریخی و باستانی ما در قفس و غل و زنجیر و چون صندوقچه مادربزرگها باشد که هیچ کس از داخل آن اطلاعی ندارد که در این زمینه نیز باید تدبیر مناسبی اندیشیده شود.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , شورای شهر , کنسولگری