به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از ایسنا، علی عرب نژاد با اشاره به عملکرد چهل ساله اداره کل بهزیستی استان در حوزه امور توانبخشی به فعالیت سه بنیاد فرزانگان، افزود: در سال 92 و95 و96 سه بنیاد در شهرستانهای بیرجند، قاین و بشرویه راهاندازی شد.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به رشد تعداد مراکز توانبخشی مبتنی بر خانواده از یک مرکز در سال 90 به دو مرکز در حال حاضر، یادآور شد: برنامههای توانبخشی مبتنی بر جامعه نیز از سال 1385 برای شناسایی و ارائه خدمات توانبخشی به معلولان روستایی به تعداد 400 نفر شروع شد که در حال حاضر به 7293 نفر خدمات توانبخشی ارائه میشود و رشدی 18 برابری را در طی 12 سال تجربه کرده است.
عرب نژاد ادامه داد: برنامه CBR ویژه معلولان افاغنه نیز در سالهای 94 و 95 در برای 120 نفر از معلولان تبعه کشور افغانستان اجرا شد.
وی با بیان اینکه برنامههای کمک به بهبود تغذیه کودکان معلول مراکز روزانه از سال 1394، با تحت پوشش قراردادن 220 کودک معلول خدمت گیرنده در 11 مرکز روزانه آموزشی و توانبخشی استان، آغاز شد، تصریح کرد: اکنون 270 نفر در 13 مرکز از مزایای آن بهره مند میشوند.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به طرح کمک به ایاب و ذهاب خدمت گیرندگان مراکز روزانه، اظهار کرد: این طرح از سال 1394، با پرداخت کمک هزینه ایاب و ذهاب به 297 نفر معلول خدمت گیرنده از 28 مرکز روزانه شروع شده و در حال حاضر 820 نفر در 34 مرکز، تحت پوشش این طرح هستند.
عرب نژاد به گسترش تعداد مراکز روزانه آموزشی توانبخشی از یک مرکز در سالهای آغاز فعالیت به 34 مرکز در سال جاری اشاره کرد و گفت: این مراکز شامل 19 مرکز روزانه آموزشی توانبخشی، 13 مرکز روزانه حرفهآموزی و 4 کارگاه تولیدی حمایتی میشود.
وی از افزایش تعداد معلولان مراکز روزانه آموزشی توانبخشی طی این چهل سال از 20 نفر به 770 نفر خبر داد و بیان کرد: در سالهای آغازین فعالیت، هیچ مرکز توانبخشی مراقبتی تاسیس نشده بود اما تا سال 90 ، 18 مرکز و هم اکنون 26 مرکز فعال هستند.
حرفهآموزی معلولان
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به ارائه خدمات روزانه غیر دولتی توانبخشی حرفهای، بیان کرد: در حال حاضر تعداد 246 نفر از توانخواهان بالای 15 سال تحت حمایت بهزیستی استان، از خدمات 13
مرکز حرفهآموزی بهره مند میشوند.
عرب نژاد با اشاره به کمکهای انجام شده برای گسترش واحدهای شغلی حمایت شده معلولان از جمله کارگاههای تولیدی حمایتی تیپ 2، خاطرنشان کرد: طی 5 سال اجرای این طرح در استان، بالغ بر 2 میلیارد و 936 میلیون ریال از طریق راهاندازی واحدهای شغلی کمک شده است.
وی افزود: طرح توانمندسازی سالمندان تنها طرحی است که در این حوزه طی این چهل سال کامل اجرا نشده و در سال 94 طی تفاهم نامه ریاست سازمان با معاون امور زنان ریاست جمهوری طرح تنها برای شناسایی و آموزش 1800 نفر از زنان سالمند نیازمند استان انجام شد.
مدیرکل اداره بهزیستی خراسان جنوبی بیان کرد: در ابتدای شکل گیری فعالیت اداره کل بهزیستی به صورت استان مسقل از خراسان بزرگ تعداد کارکنان دارای مدرک تحصیلی لیسانس و بالاتر بالغ بر 208 نفر بوده که در حال حاضر این تعداد به 276 نفر افزایش یافته است.
عرب نژاد بیان کرد: بین سالهای 91 تا 93 با پیگیریهای مکرر و مداوم اداره کل، تعداد مجوزهای استخدامی تخصیص یافته 93 مورد بوده که 49 مجوز آن به تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی به پیمانی اختصاص داده شده است.
وی خاطرنشان کرد: این درحالی است که آمار جذب و استخدام نیروی انسانی جدید در ابتدای فعالیت 20 مورد و ابتدای سال 1390، تنها 18 مورد بوده است.
مدیرکل اداره بهزیستی خراسان جنوبی از کاهش کارکنان قراردادی طی این سالها سخن گفت و ادامه داد: در ابتدای تفکیک استان، این اداره کل دارای 119 نفر نیروی قراردادی بوده که این آمار در حال حاضر 67 نفر است.
عرب نژاد ضمن تاکید بر رعایت قوانین و مقررات حاکم در حوزه جذب نیروی انسانی و همچنین سیاستهای مرتبط با کاهش نیرو، به استناد قوانین مرتبط با واگذاری تصدیها به بخش غیردولتی، به تلاش استان در کسب رتبههای برتر در این بخش در سطح کشور اشاره کرد.
وی با اشاره به ساماندهی فعالیتهای پشتیبانی در قالب شرکتهای پیمانکاری، یادآور شد: در سالهای ابتدای فعالیت اداره کل بهزیستی، تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی دارای کارنامه آزمون ادواری صفر نفر بوده که به تعداد 11نفر در سال 1396 افزایش یافته است.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , توانبخشی , بهزیستی