دانشیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بیرجند تاکیدکرد:
بنیادی به نام ابن حسام در خراسان جنوبی ایجاد شود
3 بهمن 1397 ساعت 17:05
دانشیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بیرجند با بیان اینکه متأسفانه به دلایل مختلف این شخصیت برجسته به خوبی معرفی نشده است، گفت: لازم است بنیاد ابن حسام تشکیل شود.
به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از ایسنا، سیدمهدی رحیمی اظهارکرد: اسفندماه امسال جشنواره ابن حسام خوسفی با همت جهاد دانشگاهی و همکاری گروه زبان و ادبیات دانشگاه بیرجند برگزار میشود.
وی افزود: در این جشنواره شاعران، اشعار خود را با موضوعات مختلف ارائه میدهند و براساس محتوا، جنبههای شاعرانگی اعم از تخیل، آرایهها، زیباییهای ادبی و موسیقی آن، تشخص سبکی یعنی داشتن سبک ویژه خود و نوآوری سنجیده میشوند.
دانشیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بیرجند ادامه داد: طی فراخوان 400 اثر به دست ما رسیده که از این میان 30 اثر به مرحله دوم راه پیدا میکنند و در نهایت از سه اثر برتر در هر بخش تقدیر خواهد شد.
رحیمی یادآور شد: شعر ابن حسام به قلههای ادب پارسی نزدیک شده و آن را میتوان در جایگاه شاعرانی مانند فردوسی و خاقانی قرار داد اما آن طور که شایسته است جلوه پیدا نکرده که یک علتش را میتوان در تواضع خاص مردم خراسان جنوبی یافت.
وی اظهار کرد: علت دیگر را میتوان عدم دسترسی کافی به رسانهها دانست چرا که اهل علم تمایلی به نشان دادن خود ندارند و باید رسانهها به سراغ چنین افرادی بروند .
دانشیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بیرجند با بیان اینکه باید بنیادی به نام ابن حسام تشکیل شود، اظهار کرد: متأسفانه به دلایل مختلف این شخصیت برجسته به خوبی معرفی نشده است.
رحیمی با گلایه از دستگاههای اجرایی برای عدم توجه به این شخصیت، افزود: معرفی چنین شخصیتهایی باعث الهام بخشی و دادن حس اعتماد به نفس به هنرمندان این خطه و نیز الگوسازی برای مردم استان می شود.
وی بیان کرد: ابن حسام شاعر متعهد به اندیشهها و از جمله شاعرانی است که با آگاهی و اطلاع از علوم ادبی و دینی شعر میسراید و برخی اشعارش در حوزه ادب پایداری و مقاومت قرار میگیرد.
دانشیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بیرجند در خصوص نقش دانشگاه بیرجند در معرفی شخصیت ابن حسام، گفت: دانشگاه بیرجند از سالها قبل با برگزاری همایشهایی چون بزرگداشت مقام علمی ادبی ابن حسام و بررسی حماسههای دینی در ادب فارسی که حدود 20 سال قبل برگزار شد و چاپ ویژه نامههایی مانند ویژه نامه ابن حسام که در شماره اول مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه بیرجند در بهار 80 به چاپ رسید و نیز ویژهنامه خراسان پژوهی محمدرضا راشد محصل که در مشهد چاپ شد، تا حدودی توانسته ابن حسام را از گمنامی بیرون آورد و به دانشگاهها و مراکز علمی بشناساند .
رحیمی بیان کرد: اکنون نیز در دانشگاه بیرجند و دانشگاه آزاد اسلامی تعدادی پایان نامه کارشناسی ارشد با موضوع بررسی اشعار ابن حسام خوسفی ارائه شده و یک طرح پژوهشی در دانشگاه بیرجند توسط اساتید در خصوص شخصیت ابن حسام اجرا شده است.
وی یادآور شد: دیوان ابن حسام توسط یکی از اساتید دانشگاه بیرجند، مجددا تصحیح و مرتب سازی شده است.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 20743
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/20743/بنیادی-نام-ابن-حسام-خراسان-جنوبی-ایجاد-شود
خراسان تایم
http://www.KhorasanTime.ir