پنجشنبه ۴ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۴۳
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی خبرداد:

کاهش ۶ درصدی صادرات استان

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی گفت: صادرات کالاهای خروجی از طریق گمرکات استان در سال ۹۷ از نظر ارزشی ۵۸۰میلیون دلار و از نظر وزنی ۲میلیون و چهارصد و بیست هزار تن بوده‌است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزشی ۶درصد و از لحاظ وزنی ۱۴درصد کاهش داشته است.
کاهش ۶ درصدی صادرات استان
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم، محمدعلی خاشی، مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی، صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهارداشت:صادرات کالاهای خروجی از طریق گمرکات استان در سال ۹۷ از نظر ارزشی ۵۸۰میلیون دلار و از نظر وزنی ۲میلیون و چهارصد و بیست هزار تن بوده‌است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزشی ۶درصد و از لحاظ وزنی ۱۴درصد کاهش داشته است که از این مقدار، از ابتدای امسال تعداد ۳هزار و صد و پنجاه و پنج فقره اظهارنامه صادراتی به ارزش ۱۱۷میلیون و پانصد و پنجاه و یک دلار به وزن بالغ بر ۹۲۹هزار تن تشکیل شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد اظهارنامه ۳۴درصد و از نظر ارزش ۹درصد کاهش داشته‌است.
وی با بیان اینکه عمده اقلام قطعی گمرک استان در این مدت شامل؛ سیمان، خوراک کامل طیور، کاشی و سرامیک، گازوئیل، هیدرو کربن سبک، هیدرو کربن سبک حاصل از بازیافت خاک‌های مستعمل رنگ‌بر، روغن سوخت تقطیری، صیفی‌جات، نمک و هیدروکربن سنگین بوده است، تصریح کرد:عمده این اقلام، به کشورهای افغانستان، عراق، پاکستان، ترکمنستان و ارمنستان صادر شده‌است و تعداد پرونده‌های ارائه شده ۱۱هزار و هشتصد و پنجاه و سه فقره است، به ارزش ۴۶۳میلیون دلار و به وزن ۱میلیون و چهارصد و نود و یک هزار تن که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد پروانه تغییری نداشته اما از نظر ارزش ۵درصد و از نظر وزن نیز ۱۷درصد کاهش داشته است.
خاشی افزود:از ابتدای امسال تعداد ۲۵فقره اظهارنامه وارداتی به ارزش ۴میلیون و چهارصد و سیزده هزار دلار و به وزن ۱هزار و پانصد و هشتاد و شش تن تشکیل شده‌است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد پروانه ۷درصد کاهش و از نظر ارزش ۱۹۱درصد افزایش و از نظر وزن ۱۶درصد کاهش را نشان می‌دهد و عمده اقلام وارداتی به استان را برنج، دستگاه دمنده گاز موجود در تونل‌های زغال‌سنگ، آنتی اکسیدان، تجهیزات مربوط به سیستم زهکشی گاز متان، تری فسفات سدیم، اجزا و قطعات پل، تخم اسپند، گوسفند، شاهدانه بو داده و گاو تشکیل می‌دهد که این اقلام از کشورهای پاکستان، لهستان، چین، ترکیه و افغانستان وارد شده‌است.
مدیرکل گمرکات استان در زمینه امانات پستی اظهارداشت:از ابتدای امسال تعداد ۱۵۳فقره اظهارنامه صادراتی به ارزش ۷هزار و ششصد و نود و دو دلار و به وزن ۵۶۶کیلوگرم تشکیل شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد ۸۲درصد، از نظر ارزش ۱۶۸درصد و از نظر وزن ۹۶درصد افزایش را نشان می‌دهد و عمده کالاهای صادره عبارتند از؛ خشکبار، زعفران، البسه، شیرینی و سبزی خشک که البته از ابتدای امسال اظهارنامه وارداتی امانات پستی نداشته‌ایم و کشورهای مقصد صادرات امانات پستی، آلمان، انگلستان، آمریکا، هندوستان و استرالیا بوده‌است.
وی در زمینه خدمات مسافربری خاطرنشان کرد:از ابتدای امسال به ۱۷هزار و ششصد و چهل و دو نفر مسافر ورودی و ۱۷هزار و هفتصد و هشتاد و شش نفر مسافر خروجی از فرودگاه بین‌المللی بیرجند و گمرک ماهیرود، خدمات گمرکی ارائه و تشریفات مسافری امور گمرکی انجام شده است.
خاشی همچنین در مورد امور مربوط به ترانزیت‌ها عنوان کرد:در ده ماهه امسال تعداد ۱۲۶دستگاه کامیون به وزن ۲میلیون و هفتصد و بیست و نه هزار کیلوگرم که شامل؛ گوشت مرغ منجمد، روغن موتور، سپر مستعمل، تایر و رینگ مستعمل خودرو، تخم مرغ خوراکی، پارچه، فورفورال اکستراکت و کودشیمیایی می‌شود و از کشورهای برزیل، عراق، ترکیه، امارات متحده غربی، جمهوری آذربایجان و چین و از طریق گمرکات ماهیرود به کشور افغانستان نیز ترانزیت گردیده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد کامیون ۷۶درصد و از نظر وزن ۸۰درصد کاهش داشته است.
مدیرکل گمرکات استان خراسان جنوبی در خصوص علت کاهش صادرات و ترانزیت‌ها اظهار داشت:برخی محدودیت‌های مقطعی از سوی کشور مقابل، در مرزهای استانی حدود ۶ تا ۸ ماه طول کشید و بخش اعظم کالاهایی که صادرات ما را تشکیل می‌دهد، هم‌اکنون با محدودیت‌هایی مواجه شده‌است که عبارتند از؛ کاشی و سرامیک، سیمان، آهن آلات و مشتقات نفتی.
وی با بیان اینکه ما از سال ۸۸ گمرک تخصصی زعفران را برعهده داریم، ادامه داد:از نظر تولید زعفران از رتبه اول برخورداریم و امیدواریم که رتبه اول صادرات این محصول را هم از آن خود کنیم.
خاشی با اشاره به هم‌مرزی استان ما با کشوری که ثبات داخلی ندارد، خاطرنشان کرد:در اردیبهشت‌ماه  امسال شایعاتی در خصوص اینکه کشور افغانستان قصد دارد که ورود برخی از کالاها را از مرز ماهیرود منع کند پیچید، که البته این اتفاق هم افتاد و آن‌ها علت این کار را مباحث مالی دانستند که بنابر گفته خودشان ۲ و یا ۳ روز طول می‌کشید، اما اکنون حدود یک‌ماه از آن می‌گذرد و دلایلی که چرا کشور افغانستان این تصمیمات را گرفته است باید در عرصه کلان مورد بررسی قرارگیرد.
وی ادامه داد:گمرک مجری مقررات داخل کشور است و وجود این محدودیت در مرز ماهیرود، برای تجار به منزله سلب اطمینان از دریافت خدمات از این مرز است.
مدیرکل گمرکات استان، دایر شدن دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در استان را برای رفع امور افراد متقاضی ضروری دانست و نیز تصریح کرد: شعار امسال روز جهانی گمرک، مرزهای هوشمند برای تجارت، مسافرت و حمل و نقل بدوت وقفه است.
کیانی، مدیرکل گمرکات ماهیرود، در خصوص این شعار اظهارداشت:گمرک یک سازمان بین‌المللی است که حد و مرز ندارد و تمام رویه‌ها در گمرک الکتریکی است و ما هم‌اکنون با ۲۷سازمان داخلی در ارتباط هستیم.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۰۷۴۴
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , صادرات , گمرک