به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از ایسنا، مهدی نباتی اظهارکرد: بدون تردید پایدارترین و در عین حال مطمئن ترین منبع درآمدی دولتها برای نیل به اهداف اقتصادی و اجتماعی درآمدهای مالیاتی است.
وی افزود: بیشتر کشورهای توسعه یافته به دلیل اتکاء به همین منابع مالیاتی در اقتصاد خود از دهههای گذشته، به صورت نظام مند و هدفمند از این ظرفیت بهره میبرند و تا حد بسیار زیادی عملکرد دولتهای حاکم بر کشورهای خود را در مقابل بحرانهای مختلف بیمه کردهاند.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی بیان کرد: بی تردید، نظام مالیاتی پویا میتواند تمامی نیازهای یک اقتصاد مقاومتی را تامین کند چرا که دولت برای انجام وظایف و اجرای تعهدات خود نیازمند منابع مالی است و مالیات به عنوان یک راهبرد میتواند اتکای درآمدهای کشور را به درآمدهای نفتی کاهش دهد.
نباتی ادامه داد: تامین مالی مالیات به وسیله خود افراد جامعه و مالیاتهای پرداختی آنها است که موجب عدم نیاز مالی دولت به منابع دیگر و باعث استحکام پایههای آن میشود و در واقع مالیات میتواند به عنوان کلیدی ترین منبع درآمدی دولت، نقش به سزایی در شکوفایی اقتصاد مقاومتی ایفا کند.
وی افزود: لازم است پرداخت مالیات از طریق آموزش به یک باور و تکلیف اقتصادی نهادینه شده در مردم تبدیل شود، اما از آنجا که یکی از شروط اساسی ایجاد نظام مالیاتی مطلوب، مقبولیت آن از سوی مردم و پرداخت داوطلبانه مالیات است، راهی به جز تقویت فرهنگ مالیاتی نیست چرا که با ایجاد زیرساختها و بسترهای فرهنگی مناسب میتوان انتظار ترغیب و مشارکت مردم به پرداخت مالیات را داشت.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی بیان کرد: بدون تردید دولتها با استفاده از درآمدهای پایدار مالیاتی، برنامههای توسعه مدنظر خود را با کیفیت و نظم بهتری اجرا خواهند کرد.
نباتی ادامه داد: تاثیر پذیری بسیار پایین درآمدهای مالیاتی ازعواملی همچون تحریمها و نوسانات جهانی باعث میشود دولت با آرامش کامل وظایف حاکمیتی خویش را اعمال کند و به اقتصاد کشور برای رسیدن به هدفهای ملی جهت دهد.
وی اظهار کرد: سازمان امور مالیاتی کشور، برنامههای مهمی را به منظور ارتقای کارآمدی و انعطاف پذیری نظام مالیاتی در دست اجرا دارد که اجرای آنها افزایش قابل توجه تامین هزینههای عمومی را به دنبال خواهد داشت.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: اصلاح ساختار نظام مالیاتی کشور در راستای جلوگیری از فرار مالیات، شناسایی مودیان و منابع مالیاتی جدید و استفاده از طرحها و برنامههای نوین از مهمترین اهداف و سرفصلهای نظام مالیاتی کشور به شمار میرود.
نباتی بیان کرد: ماده 2 قانون مالیاتهای مستقیم و ماده 12 قانون مالیات بر ارزش افزوده و بسیاری دیگر از مواد قانونی پیش بینی شده، موارد معافیت مالیاتی در بخشهای مختلف را اعلام کردهاند.
وی یادآور شد: شرط برخورداری از هرگونه معافیت و یا مشوق مالیاتی، انجام تکالیف قانونی و ارائه اسناد و مدارک لازم و صحیح در موعد مقرر و تعیین شده است.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , مالیات , اقتصاد