دوشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۵۲
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند:

سبک و روش شعری ابن حسام خوسفی جای تحقیق و پژوهش دارد

عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند گفت: توجه به ابعاد مختلف آثار و زندگی ابن حسام خوسفی علاوه بر بازشناسی سبک و روش به کار رفته در آثار وی که جای تحقیق و پژوهش بسیار دارد، می‌تواند فرصت مناسبی در حفظ میراث‌های معنوی و معرفی مناسب آن به علاقه‌مندان بیشمار فرهنگ ایران و جهان باشد.
سبک و روش شعری ابن حسام خوسفی جای تحقیق و پژوهش دارد
 
به گزارش گروه فرهنگی خراسان‌تایم به نقل از ایسنا، مرادعلی واعظی گفت: پرداختن به میراث‌های معنوی و ماندگار جامعه علاوه بر آنکه تکریم و پاسداشت مناسبت و احیای اندیشه‌های عمیق تمدن بزرگ ایرانی اسلامی ماست، می‌تواند چراغ راهی باشد برای امروز ما و آیندگان که قدر فرزانگان و فرهیختگان را بدانیم و با این روش به بازسازی و احیای این تمدن خدمت کنیم.
وی افزود: در میان قله‌های بیشمار فرهنگی که در گوشه گوشه ایران به تولید علم و معنویت فرهنگ همت نموده‌اند، نگینی کم‌نظیر متعلق به قرن هم می‌درخشد که با خلق آثار ارزنده و پرمایه تاکنون نام نیک و آوازه‌ای خوش از او به ما رسیده است.
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند اظهارکرد: توجه به ابعاد مختلف آثار و زندگی ابن حسام خوسفی علاوه بر بازشناسی سبک و روش به کار رفته در آثار وی که جای تحقیق و پژوهش بسیار دارد، می‌تواند فرصت مناسبی در حفظ میراث‌های معنوی و معرفی مناسب آن به علاقه‌مندان بیشمار فرهنگ ایران و جهان باشد.
واعظی با بیان اینکه اگرچه تلاش‌هایی در معرفی شخصیت این شاعر نام‌آور تاکنون صورت گرفته است، ادامه داد: اما ابعاد بسیاری از شخصیت او همچنان ناشناخته مانده و امیدواریم با تلاش‌ها بتوانیم ادای دین به این شاعر عارف کنیم.
وی افزود: مولانا محمد حسام خوسفی شاعر مذهبی سرای قرن نهم یکی از بزرگترین احتمالا نخستین حماسه‌سازان عرصه دین و اعتقاد متولد ۷۸۲ هجری قمری است و زادگاه او شهر خوسف بوده است.
استاد ادبیات دانشگاه بیرجند تصریح کرد: بدون تردید ابن حسام یکی از متقدمین و بزرگترین پردازشگران شعر مذهبی و حماسی دینی است.
واعظی با اشاره به اینکه دیوان ابن حسام اغلب در مدح و منقبت معصومین است، گفت: این اشعار در قالب قصیده، غزل، ترکیب‌بند، ترکیب‌بند و قطعه است و علاوه بر این مثنوی‌های نیز دارد که با مضامین خاص سروده شده‌اند.
وی افزود: ابن حسام کتابی دارد به نام خاوران نامه که بزرگترین و به قریب به یقین نخستین حماسه‌ای منظوم دینی- فارسی اسلامی است که در شرح دلاوری‌های امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام است و خوشبختانه جایگاه ممتازی در بین آثار حماسی پیدا کرده است.
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند با اشاره به برگزاری جشنواره منطقه‌ای شعر "ابن حسام" به همت جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی، اظهارکرد: ابن حسام باید بیشتر به لحاظ فرهنگی مورد توجه قرار گیرد و به معرفی این شاعر بلند آوازه پرداخت.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۰۷۸۹
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , ابن حسام خوسفی , دانشگاه بیرجند