مدیر کل فنی حرفه ای استان خراسان جنوبی خبرداد:
افتتاح 4 پروژه فنی و حرفهای در ایام دهه فجر
8 بهمن 1397 ساعت 18:41
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسانجنوبی از افتتاح 4 پروژه فنی و حرفهای در ایام دهه فجر با اعتبار 15 میلیاردریال خبرداد.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم، حسین خوشایند، مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی در جمع اصحاب رسانه در خصوص اهداف و فعالیتهای این سازمان در دهه مبارک فجر اظهارداشت: فنی و حرفهای یکی از نهادهای آموزشی است و هدف مهارتآموزی را سرلوحه کار خود قرارداده است. قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی آمار و وضعیت مشخصی از سابقه آموزش فنی و حرفهای در استان در دست نبود، اما بعد از انقلاب اسلامی با ادغام واحدهای صندوق کارآموزی، ادارهکل تعلیمات حرفهای و کانونهای کارآموزی سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور به وجود آمد. آموزش فنی و حرفهای در خراسان جنوبی نیز از سال 1363با افتتاح مرکز برادران بیرجند در 3 رشته آموزشی آغاز به کار کرد.
وی در خصوص فعالیتهای این سازمان اینگونه اظهارداشت: رکن اصلی فعالیتهای این سازمان آموزش و مهارتآموزی است و در قالب دورههای ۱۰ تا ۱۰۹۰ ساعت با آموزش در مراکز ثابت و شعب شهری، آموزش در مناطق روستایی و عشایری به صورت سیار، صنایع و صنوف، جوار دانشگاهی، پادگان، زندان و آموزشگاههای آزاد نسبت به تامین نیروی انسانی ماهر مورد نیاز حوزههای مختلف صنعت در استان اقدام مینماید. لازم به ذکر است تمامی خدمات آموزشی ارائه شده در بخش دولتی رایگان بوده و جامعه هدف این اداره کل کارجویان روستائیان، دانشجویان، سربازان پادگانها، زندانیان و شاغلین صنایع و صنوف و تمام کسانی که به دنبال مهارت هستند، میباشد.
مدیرکل فنی و حرفهای استان ابراز خرسندی کرد و افزود: استان خراسان جنوبی کمتر از یک درصد جمعیت کشور را داراست، در حالی که ۳درصد امکانات و تجهیزات و مراکز آموزش فنی و حرفهای کشور در استان مستقر گردیده و همچنین به طور متوسط سرانه آموزشهای فنی و حرفهای در کل کشور در بخش دولتی برای هر نفر دو ساعت میباشد در حالی که در استان خراسان جنوبی این مقدار نزدیک به ۵ ساعت آموزش و بیش از دو برابر میانگین کشوری است.
خوشایند پیرامون طرح مهارتآموزی در محیط واقعی گفت: مهارتآموزی در محیط کار واقعی یکی از روشهای آموزش فنی و حرفهای است که طی آن مهارت و شایستگیهای موردنیاز در چهارچوب استانداردهای آموزشی سازمان از مربی به مهارتآموز همزمان با فرآیند تولید محصول و ارائه خدمات منتقل میگردد و اهداف ما از این طرح آشنایی با محیط کسب و کار، کسب تجربه و آمادهسازی و نیز ایجاد خودباوری در مهارتآموزی برای ورود به عرصه اشتغال و کارآفرینی، دومین هدف حفظ پایداری مشاغل سنتی و بومی خصوصاً در صنایع دستی، سومین هدف ما کمک به بنگاههای فعال به منظور شناسایی و جذب نیروی کار مستعد و توانمند و کاهش هزینههای جذب و به کارگیری نیروهای فاقد مهارت و در آخر استفاده از ظرفیت و توان آموزش عملی بنگاههای اقتصادی که در خصوص این طرح 580نفر در سال داشتیم اما عملکرد ده ماهه سازمان 619 نفر بودهاست.
وی درخصوص طرح قرارگاه مهارت آموزی نیروهای مسلح اظهارداشت: به منظور احراز شرایط اشتغال جوانان بعد از خدمت سربازی طرحی تحت عنوان طرح آموزش فنی و حرفهای سربازان در دوره مقدس سربازی در حال اجراست که سربازان در محیط پادگان و یا در مراکز آموزش فنی و حرفهای در کارگاههای آموزشی شرکت میکنند تا بتوانند ضمن خدمت سربازی با مهارتهای شغلی جهت ورود به بازار کار آماده شوند. در خصوص آموزش بخش پادگان در ۱۰ماهه سال ۹۷، ۲۷۱۶ نفر دوره در ۲۲۱ هزار و ۲۶۴ نفر ساعت آموزش دیدند و همچنین از سربازانی که در خارج آموزش دیده بودند ولی مدرک معتبر نداشتند، فقط آزمون گرفته شد که از ۵۵۵۶ ثبت نام شده فقط ۱۳۶۷ نفر قبول شده کتبی بودند.
مدیرکل فنی و حرفهای استان در خصوص طرح به روز رسانی کارگاههای فنی و حرفهای افزود: تجهیز کارگاههای منتخب با استفاده از کمکهای بلاعوض کشور ژاپن و همچنین ایجاد تجهیز دپارتمان تخصصی گوهرشناسی و گوهرتراشی با همکاری سازمان ایمپدرو شهرستان فردوس از خصوصیات این طرح است. همچنین هجدهمین المپیاد ملی مهارت با اهداف تست استعدادهای حرفهای جوانان و ایجاد انگیزه در آنان برای کسب مهارت و فراهم نمودن فرصت مناسب برای رقابت سالم میان جوانان کشور برگزارشد که در مرحله کشوری ۱۲نفر در نه حرفه اعزام شدند که ۳ طلا و یک نقره و نیز یک دیپلم افتخار به ارمغان آوردند و رتبه پنجم کشوری به خراسانجنوبی تعلق گرفت.
خوشایند در خصوص طرح ایران مهارت اینگونه گفت: در سال تحصیلی ۹۷-۹۸ حداقل ۱۰درصد دبیرستانهای دوره اول متوسطه، صد درصد مدارس هیات امنایی و مدارس و مراکز غیر دولتی کلیه استانها تحت پوشش طرح ایران مهارت قرار خواهندگرفت. در این طرح دانش آموزان علاوه بر ساعات آموزشی برنامه درسی، کار و فناوری و فرهنگ و هنر تا سقف ۶۰ ساعت مهارت از مجموعه آموزشهای مهارتهای کوتاهمدت با همکاری سازمان فنی و حرفهای کشور در قالب دستورالعمل فوق برنامه انتخابی آموزش میبینند.
وی پروژههای قابل افتتاح و بهرهبرداری در دهه فجر ۹۷ را به صورت زیر بیان کرد:
1_ افتتاح دپارتمان تخصصی گوهرشناسی و گوهرتراشی با همکاری سازمان ایمیدرو در شهرستان فردوس با اعتبار ۱۰میلیارد ریال
2_ پروژه بهرهبرداری از کارگاههای جدید شهرستان درمیان و بیرجند با همکاری سفارت ژاپن با اعتبار ۴میلیارد ریال که آماده بهرهبرداری است.
3_ پروژه بهرهبرداری از مرکز آموزش آنلاین شهرستان بیرجند با اعتبار یک میلیارد ریال
4_ مرکز مدیریت مهارتآموزی و مشاوره شغلی دانشجویان در دانشگاه بیرجند
خوشایند در پایان نیز، برنامههای دهه فجر انقلاب اسلامی اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان خراسان جنوبی را به شرح زیر بیان کرد:
1_ دیدار با خانواده معظم شهدا و ایثارگران انقلاب اسلامی
2_ افتتاح دپارتمان گوهرشناسی و گوهرتراشی شرق کشور
3_ افتتاح مرکز آزمون آنلاین شهرستان سربیشه با اعتبار بالغ بر یک میلیارد ریال
4_ افتتاح کارگاههای طرح مشترک ژاپن
5_ افتتاح مرکز مدیریت مهارتآموزی و مشاوره شغلی دانشجویان در دانشگاه بیرجند
6_ ملاقات مردمی با مردم شهرستانهای استان
7_ افتتاح مرکز جوار کارخانه کویرتایر
8_ حضور در نمایشگاه دستاوردهای چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب
9_ برگزاری نمایشگاه دستاوردهای کارآموزان مراکز آموزش فنی و حرفه ای در کلیه شهرستانهای استان
10_ برگزاری مسابقات ورزشی ویژه کارکنان و کارآموزان
11_ برگزاری مسابقات فرهنگی ویژه کارکنان و کارآموزان
12_ برگزاری جشنواره غذاهای محلی در شهرستان نهبندان
13_ برگزاری نشستهای بصیرتافزایی ویژه کارکنان و کارآموزان
14_. برگزاری نشستهای تدوین دستاوردهای انقلاب اسلامی ویژه کارکنان و کارآموزان
15_ برگزاری برنامههای فرهنگی و مذهبی متناسب با ایام دهه فاطمیه و شهادت دخت گرامی پیامبر اسلام(ص)
انتهای پیام/4
کد مطلب: 20800
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/20800/افتتاح-4-پروژه-فنی-حرفه-ای-ایام-دهه-فجر