به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از تسنیم، محمدحسین کامیابیمسک اظهارداشت: از ابتدای امسال 140 هزار مترمربع فرش دستباف در استان تولید شده است.
وی ارزش ریالی این دست بافتها را حدود 60 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: 50 هزار بافنده در استان داریم که 836 نفر آنها امسال درخواست حدود 68 میلیارد ریال تسهیلات از محل منابع مشاغل خانگی داشتهاند.
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی گفت: از این تعداد 696 نفر به بانکها برای دریافت تسهیلات معرفی شده و 58 میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردهاند.
کامیابیمسک با بیان اینکه به منظور حمایت از این هنر 600 ساله خراسان جنوبی، برند جهانی فرشهای مود و قهستان خراسان جنوبی به ثبت جهانی رسیده است افزود: در حال حاضر چهار هزار و 300 نفر بیمه قالیبافی شدند و از دو سال گذشته این بیمه متوقف شده است.
وی بیان کرد: تاکنون هیچ سهمیه جدیدی اعلام نشده و علت اصلی توقف بیمه قالیبافی عدم پرداخت سهم دولت و در نظر گرفتن بودجه سالانه برای این موضوع است.
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی با اشاره به خشکسالیهای پی در پی در استان و از بین رفتن کشاورزی و دامداری در بسیاری روستاها افزود: بافندهها در استان از سر اجبار قالی بافی را ادامه میدهند و با درآمد روزی 15 تا 20 هزار تومان حداقل معاش را نیز به سختی تأمین میکنند.
کامیابیمسک افزود: انتظار داریم استانداری و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی بافندگان را که جزو محرومترین اقشار جامعه هستند و شغل و درآمد دیگری ندارند با رسیدگی به بیمه و بازاریابی آنها مورد حمایت قرار دهند.
وی با بیان اینکه 50 هزار بافنده به صورت تمام وقت، پاره وقت و فصلی در تولید فرش اشتغال دارند تصریح کرد: از این تعداد بافنده فقط 4 هزار و 300 نفر یعنی کمتر از 10 درصد آنها بیمه هستند.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , فرش بافی , صنایع دستی