دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۰۴
رئیس پلیس فتا خراسان جنوبی خبر داد

رشد ۱۴۲ درصدی کشف جرائم فضای مجازی در خراسان‌جنوبی

رئیس پلیس فتا خراسان جنوبی با اشاره به حوزه کشف جرائم فضای مجازی در استان ارز ابتدای امسال تاکنون اشاره کرد و گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۴۲ درصد افزایش داشته است.
رشد ۱۴۲ درصدی کشف جرائم فضای مجازی در خراسان‌جنوبی
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، علی محمدپور بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در مجموعه پلیس فتا از ابتدای امسال تاکنون وقوع پرونده‌های فضای مجازی و جرائم سایبری استان به نسبت مدت مشابه سال گذشته ١٠٢ درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به حوزه کشف جرائم فضای مجازی در استان از ابتدای امسال تاکنون اشاره کرد و افزود: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ١۴٢ درصد افزایش داشته است.
رئیس پلیس فتا خراسان‌جنوبی با بیان اینکه در حوزه جرایم مالی فضای مجازی مجموع کلاهبرداری‌های فضای مجازی در استان از ابتدای امسال تاکنون بیش‌از 5 میلیارد تومان بوده است، اضافه کرد: این رقم در مدت مشابه سال گذشته حدود ۴٠٠ میلیون تومان بوده که این آمار نشان از رشد حدود 12 درصدی جرایم مالی بستر فضای مجازی است.
محمدپور ادامه داد: بخش عمده این کلاهبرداری متأسفانه ناشی از طمع بیش از حد و عدم رعایت یک سری اصول توسط کاربران فضای مجازی است.
وی یادآور شد: بخش دیگر این کلاهبرداری‌ها به دلیل عدم آگاهی و اطلاع مردم از چارچوب‌های خرید اینترنتی ایمن است.
رئیس پلیس فتا خراسان‌جنوبی به پنج جرم نخست فضای مجازی استان با توجه به درصد جرم اشاره کرد و افزود: برداشت اینترنتی غیرمجاز با درصد فراوانی 50 درصد بیشترین این جرائم را به خود اختصاص داده و در مراحل بعدی کلاهبرداری رایانه‌ای با ٢٩ درصد،  انتشار فیلم خصوصی و خانوادگی در فضای مجازی، مزاحمت‌های اینترنتی برای کاربران به ویژه بانوان و ممانعت غیرمجاز از دسترسی اشخاص به سیستم‌های شخصی از جمله این موارد است.
محمدپور اضافه کرد: با توجه به اینکه برداشت‌های اینترنتی غیرمجاز 50 درصد جرایم بستر فضای مجازی در استان را به خود اختصاص داده به مردم توصیه می‌گردد نسبت به آشنایی بیشتر با بستر فضای مجازی و ارتقای سطح سواد فضای مجازی اقدام، اطلاعات بانکی خود را از طریق پیامک و یا ایمیل و فضای مجازی ارسال نکرده و از اینترنت فضاهای عمومی برای وارد شدن به حساب‌های شخصی خود استفاده نکنند.
وی ادامه داد: یکی از راهکارها برای پیشگیری از درگیر شدن با برداشت‌های اینترنتی غیرمجاز، تغییر دادن کدهای امنیتی است که اگر تغییر نکند این درگاه‌ها جعلی هستند.
رئیس پلیس فتای خراسان‌جنوبی اضافه کرد: متأسفانه شاهد این هستیم که برخی از کاربران فضای مجازی برای اتصال به شبکه‌های اجتماعی فیلتر شده از فیلتر شکن استفاده می‌کنند که این امر می‌تواند مشکلاتی برای کاربران داشته باشد.
محمدپور ادامه داد: خوشبختانه با تصویب بانک مرکزی رمز دوم یکبار مصرف فعال شده که در پی این اقدام شاهد کاهش شدید جرایم بانکی در فضای مجازی خواهیم بود.
وی با بیان اینکه در حوزه جرایم کلاهبرداری باید مردم دقت داشته باشند که هر گونه پرداخت وجه باید بعد از تحویل کالا و خدمات صورت گیرد، یادآور شد: مردم باید برای خرید اینترنتی با فروشگاه‌های معتبر فضای مجازی آشنا باشند که یکی از نمادهای این فروشگاه‌ها داشتن نماد اعتماد اینترنتی است.
رئیس پلیس فتای خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه یکی از جرائم بستر فضای مجازی در استان انتشار فیلم خصوصی در فضای مجازی بوده است، تصریح کرد: به کاربران فضای مجازی توصیه می‌شود از قراردادن نام اصلی خود در فضای مجازی خودداری کرده و همچنین تصاویر و فیلم‌های خانوادگی خود را در این فضا ذخیره‌سازی نکنند.
محمدپور با بیان اینکه باید در فضای مجازی حدود خود را مشخص کرده و والدین مدیریت فضای مجازی را برای فرزندان خود تعریف کنند، اضافه کرد: با توجه به اینکه یکی از جرم‌های فضای مجازی در استان، مزاحمت‌های اینترنتی بوده توصیه می‌شود اگر نوجوانان و جوانان با اینگونه موارد مواجه شدند این موضوع را با والدین خود مطرح ساخه و والدین نیز این بستر را برای مطرح کردن موضوع توسط فرزندانشان فراهم سازند.
وی با بیان اینکه در جرایم مالی سن مجرمان میان‌سال و بالای ٣٠ سال و در جرم هک سیستم سن مجرمان جوانان و نوجوانان هستند، افزود: مجرمان در جرایم هک سیستم عموماً دارای تحصیلات دانشگاهی هستند.
رئیس پلیس فتای خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه بازدارندگی لازم برای مجرمان سایبری براساس قانون وجود دارد، خاطرنشان کرد: در بحث انتشار فیلم خانوادگی‌ اکثر قربانیان بانوان و مجرمان آقایان و در جرایم مالی اکثر قربانیان و مجرمان آقایان هستند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۰۸۹۹
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , پلیس فتا , فضای مجازی