به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از ایسنا، مریم جوادی بایگی اظهارکرد: در بهمنماه در مزارع کلزا آفات مهمی مانند شته کلزا از حاشیه مزارع کلزا آلودگی ایجاد میکنند.
وی ادامه داد: کشاورزان با توجه به حساسیت کلزا به شته بهتر است ضمن پایش مزارع با کارشناسان حفظ نباتات همکاری کنند تا در کنترل این آفت تاخیری صورت نگیرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه بیان کرد: شته مومی، مهمترین آفت کلزا در شهرستان است و حشره کوچکی است به طول 4.2 میلیمتر و رنگ بدن آن در شتههای ماده بیبال، سبز تیره یا سبز روشن بوده و پوشیده از یک ماده مومی سفید رنگ است.
جوادی بایگی تصریح کرد: حمله آفت از ابتدای فصل که بوتههای کلزا مرحله روزت (3 تا 6 برگی) را میگذرانند شروع و فعالیت تغذیهای آن در مرحله ساقه دهی، تشکیل غنچههای گل و گلدهی تا رسیدن غلافها ادامه مییابد.
وی با بیان اینکه جمعیت شته مومی در هوای گرم و خشک افزایش اما در هوای خنک و سرد و بارانی کاهش پیدا میکند، افزود: ظهور شته و خسارت آن از حاشیه مزارع کلزا آغاز میشود و به داخل مزرعه روی بوتهها به صورت متراکم انتشار مییابد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه بیان کرد: زمان مبارزه برای آفت وقتی است که کلونی شتهها در حاشیه مزرعه و همچنین به صورت پراکنده در داخل مزرعه وجود داشته و در این مرحله به صورت لکهای باید سمپاشی صورت گیرد.
جوادی بایگی ادامه داد: چنانچه در مناطق آلوده مبارزه به موقع علیه این آفت قبل از گل صورت نگیرد، خسارت زیادی به مزارع کلزا در مرحله گل وارد میشود لذا گل کلزا به خسارت شته حساس و کنترل شته مومی در این مرحله سخت است.
وی اظهار کرد: قبل از باز شدن گلها نیز اگر آلودگی باشد و خسارت اقتصادی (20 درصد آلودگی ) داشته باشد با هماهنگی کارشناسان حفظ نباتات سمپاشی صورت گیرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه یادآور شد: همچنین توصیه میشود در زمان آلودگی به شته دور آبیاری افزایش یابد و از مصرف کودهای اوره(ازته) جدا خودداری شود.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , جهاد کشاورزی , کلزا