شنبه ۴ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۰۵
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند:

کمک های فنی و اعتباری نقدی در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند گفت: امیدواریم کمک های فنی و اعتباری که بر اساس بودجه سال ۹۸ پیش بینی شده به صورت اوراق نبوده و نقدی در اختیار تولید کنندگان و کارآفرینان قرار گیرد.
کمک های فنی و اعتباری نقدی در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از مهر، محسن احتشام با بیان اینکه باید مولفه‌های اقتصاد مقاومتی را به معنای واقعی اجرایی کنیم، اظهار کرد: بخش خصوصی و بخش دولتی باید در کنار یکدیگر تلاش کنند تا بتوان قوانین مزاحم بر سر راه تولید و صادرات را برداشت.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند بیان کرد: برای ایجاد اشتغال نیازمند توسعه صادرات هستیم و اتاق بازرگانی بیرجند نیز تلاش می‌کند با ارائه نظرات تخصصی، کارشناسی و بیان واقعیت‌ها، فضای کسب‌وکار را به معنای واقعی تسهیل کند.
احتشام با بیان اینکه اتاق بازرگانی بیرجند ۵۹۸ عضو دارد که از این تعداد ۴۳۵ عضو حقیقی و ۱۶۱ عضو حقوقی هستند، ادامه داد: در اتاق بازرگانی بیرجند، جلسات متعدد کمیسیون ها با موضوعات مختلف، ۱۶ جلسه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی و بیش از ۴۰ سمینار آموزشی برای آشنایی تجار در زمینه های مختلف تجاری، اقتصادی و سازمانی برگزار شده است.
وی از آغاز فعالیت دبیرخانه سیمای اقتصاد در اتاق بازرگانی خبر داد و افزود: از تمام صنعتگران، تولید کنندگان و کشاورزان صنعتی و فعالان حوزه گردشگری درخواست می‌کنیم تا در صورت تمایل به حضور در برنامه های تلویزیونی و رادیویی سریعاً مراتب را به دبیرخانه مذکور در اتاق بازرگانی اعلام تا جداول زمانبندی حضور آنان دراین رسانه ملی تنظیم و اطلاع رسانی شود.
معرفی محصولات خراسان جنوبی هدف از حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند هدف از حضور اتاق بازرگانی بیرجند در نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی را زمینه‌سازی برای گسترش روابط اقتصادی با کشورهای خارجی بیان کرد و گفت: شناساندن هرچه بیشتر محصولات خراسان جنوبی به بازارهای هدف صادراتی از دیگر اهداف مهم حضور در نمایشگاه‌ها  بوده است.
احتشام اظهارکرد: البته هزینه شرکت در نمایشگاه‌ها بالا است و این هزینه برای واحدهای تولیدی کوچک خراسان جنوبی مقرون به صرفه نیست.
وی گفت: کمبود زیرساخت ها از جمله پرواز، جاده، هتل و امکانات رفاهی، حمل و نقل به صورت ریلی و جاده ای، نبود آزمایشگاه مجهز برای معادن، عدم دسترسی به برق و آب در حوزه صنعت و معدن، حاکمیت منابع طبیعی بر معادن و سختی‌های استعلامات با توجه به کویری بودن استان از جمله عواملی هستند که سرمایه‌گذاری در این منطقه را سخت کرده‌اند.
دلایل بالا بودن قیمت نهایی محصول تولیدی
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و بازرگانی بیرجند اظهارکرد: بالا بودن قیمت تمام شده محصول نهایی به دلیل بالا بودن هزینه های تولید خصوصا حقوق دولتی شامل ۹ درصد ارزش افزوده، ۲۰ درصد نرخ تسهیلات، ۲۳ درصد حقوق تامین اجتماعی، ۵ درصد حقوق مالیاتی نیز موجب شده سرمایه گذار رغبت به فعالیت نداشته باشد.
احتشام ادامه داد: دور بودن استان از سایر نقاط کشور موجب هزینه‌های حمل مواد اولیه و بالا بودن قیمت تمام شده محصول و بالا بودن ریسک سرمایه‌گذاری، نوسانات ارزی، تورم بی‌رویه، پایدار نبودن ارزش پول ملی و عدم کنترل دولت بر بازار مواد اولیه خصوصا مواد پتروشیمی، شیمیایی، سلولوزی، تجهیزات و ماشین آلات و قطعات همگی کار سرمایه گذار و فعال بخش خصوصی را سخت کرده است.
وی با بیان این که امیدواریم کمک های فنی و اعتباری که بر اساس بودجه سال ۹۸ پیش بینی شده اند، به صورت اوراق نبوده و نقدی در اختیار تولید کنندگان و کارآفرینان قرار بگیرند، ادامه داد: تسهیل در پرداخت این بودجه می تواند به واحدهای تولیدی که اکنون دچار مشکل شده اند کمک کند تا تعطیل نشوند.
تنها راه توسعه منطقه سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مزیت‌دار است
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با اشاره به مزیت های استان، تنها راه توسعه را تولید و سرمایه گذاری در این موارد دانست و گفت: حوزه هایی همچون معدن، محصولات راهبردی زرشک، زعفران و عناب، گیاهان دارویی و تجارت با توجه به مرز مشترک با افغانستان از مزیت بالایی برای سرمایه‌گذاری برخوردارند.
احتشام با اشاره به اینکه فضای کسب و کار را باید برای سرمایه های سرگردان، جذاب کنیم تا منجر به تولید شود، اظهار کرد: تولید می‌تواند گذرگاهی برای عبور از بیکاری و فقر در استان شود وباید در این راستا به تولیدات روستایی و تقویت صنایع تبدیلی و تکمیلی در روستاها کمک کنیم.
وی با انتقاد از این که تاکنون کار بسیاری برای کمک به توسعه کشت زرشک، عناب و زعفران روستاییان انجام نداده‌ایم، گفت: باید در بازاریابی، برندسازی و افزایش قیمت منصفانه اقدام بیشتری صورت گیرد.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه در نتیجه فعالیت‌ها، ۶ محصول استان نشان بین المللی دریافت کرده است، یادآور شد: فرش مود و قهستان، زعفران خراسان جنوبی، زرشک و عناب خراسان جنوبی و زعفران قائنات از جمله این نشان ها هستند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۱۱۷۰
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , اقتصاد مقاومتی , تسهیلات