به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از ایسنا، محمد شفیعی اظهارکرد: استان خراسان جنوبی با برخورداری از ظرفيت و داراییهای بالقوه در حوزههای گوناگون، یکی از استانهای مطرح و با استعداد به ويژه در سطح محصولات استراتژیکی از جمله عناب محسوب میشود.
وی افزود: ایران به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان عناب در جهان بوده که خراسان جنوبی با تولید بیش از 98 درصد عناب کشور، بزرگترین تولیدکننده این محصول ارزشمند در ایران است.
فرماندار خوسف اظهار کرد: شهرستان خوسف با داشتن بیش از 14هزار هکتار سطح زیر کشت عناب در استان در رتبه نخست تولید این محصول در استان خراسان جنوبی و کشور است.
شفیعی ادامه داد: برای اولین بار جشن شکرگزاری عناب در روستای سیوجان در شهریورماه برگزار شد که نتایج بسیار خوبی داشت.
وی با اشاره به اینکه بعد از برگزاری جشن شکرگزاری عناب برای اولین بار در کشور کد آیسیک برای عناب اخذ شد، افزود: با دریافت این کد برای این محصول استراتژیک خراسان جنوبی اخذ مجوز برای ساخت کارگاهها برای خشک کردن این محصول در زمان کوتاه تری انجام می شود.
فرماندار خوسف اظهارکرد: این محصول استراتژیک استان خراسان جنوبی در بسیاری از استانهای کشور ناشناخته است که امیدواریم با برگزاری جشنوارهها و همایشها بتوانیم به معرفی این محصول در کشور کمک شایانی کنیم.
شفیعی گفت: از محل تسهیلات اشتغالزایی روستا برای سه کارخانه فرآوری عناب تسهیلات اخذ شده است که امیدواریم با راهاندازی این کارخانهها ضمن ایجاد اشتغالزایی زمینه افزایش درآمد کشاورزان شهرستان و استان را فراهم کنیم.
وی بیان کرد: با تلاشهای جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی اولین همایش ملی عناب در استان برگزار خواهد شد که امیدواریم از مقالههای ارائه شده در این همایش برای افزایش درآمد کشاورزان و جذب سرمایهگذاران برای فرآوری این محصول استفاده کنیم.
فرماندار خوسف افزود: همایش ملی عناب به منظور معرفی هرچه بیشتر این محصول و جلوگیری از خامفروشی، تقویت صادرات آن و برندسازی، به همت جهاد دانشگاهی استان و با مشارکت دستگاه هایی اجرایی استان برگزار خواهد شد.
شفیعی تصریح کرد: این همایش فرصتی مغتنم به منظور هم افزایی تولیدکنندگان، فعالان اقتصادی، تجار، صادرکنندگان و تمامی افراد علاقهمند به فعالیت در کسب و کارهای نوپا و جدید است که با تبادل اطلاعات تخصصی بتوانند با رویکردی صادراتمحور در زمینه برندسازی، بازاریابی و تولید فرآوردههای فراسودمند با حذف واسطهها و دلالان، ایدههای خود را پیادهسازی کنند.
وی یادآورشد: تلفیق ایدههای نو در کنار تجربه پیشکسوتان با فراهم آمدن زیرساختهای مناسب، رویکرد صادرات ویژه این محصول و فرآوردههای وابسته به آن از دستاوردهای این همایش ملی است.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , تسهیلات , اشتغال