حال و احوال بازار «بیرجند» ۲ هفته مانده به عید
تفاوت 8 درصدی قیمت مرغ از مراکز توزیع تا فروشگاهها/ توزیع میوه تنظیم بازار از ۲۵ اسفندماه
13 اسفند 1397 ساعت 10:31
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی گفت: قیمت مرغ درب مراکز توزیع ۱۴ هزار و ۳۵۰ تومان است و تا وقتی به دست مصرفکننده میرسد مغازهدار میتواند از این قیمت تا هشت درصد بیشتر به فروش برساند.
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از فارس، این روزها وارد هر محفلی که میشوی صحبت از گرانیها و جیب خالی مردم است، گرانیهایی که به هیچ چیز و هیچ کس رحم نکرده و در غیاب دستگاههای نظارتگر لجامگسیخته میتازند..
هر کس دلیلی را برای این گرانیها ذکر میکند، اما هر دلیلی برای این گرانیها وجود داشته باشد، با حقوقی که این روزها کارگران و ایضاً کارمندان دریافت میکنند، بعید است بتوانند بیشتر از 10 روز از ماه با این قیمتها سر کنند.
نظارت پَر!
تنها کافی است قصد خرید کرده و در کوچه و بازار شهر برای گرفتن یک مرغ جویای قیمت شوی تا بفهمی هیچ نظارتی بر بازار این روزها وجود ندارد و یا شاید هم نظارتها کافی نیست چراکه تفاوت عجیب قیمتها از این مغازه تا آن مغازه خود گویای این مسئله است.
تقریبا دو هفته تا شروع سال جدید باقی مانده، لیست تهیه مایحتاج عید را در داخل کیف گذاشته و راهی بازار روز بیرجند میشود، همهمه بازار در ظاهر از تب و تاب مردم برای خرید حکایت دارد اما واقعیت این است که خیلیها به خصوص سرپرستان خانوار با دیدن قیمت اجناس رغبت خود برای خرید از دست میدهند.
مغازههای ابتدایی عرضه مواد پروتئینی و گوشت مرغ و ماهی است، قیمتها را بررسی میکند؛ مرغ هر کیلوگرم نزدیک به 14 هزار تومان، گوشت گوسفند 70 هزار تومان و ماهی نیز کیلویی 30 هزار تومان.
چهرهاش در هم فرو رفته و به مسیر ادامه میدهد تا شاید با پولی که همراه خود آورده بتواند اجناس مورد نیاز دیگر را خریداری کند.
شعار «برخورد با واحدهای متخلف» زیر ذرهبین مردم
ملایی یکی از شهروندان بیرجندی حاضر در بازار روز با شکایت از وضعیت موجود در بازار میگوید: وقتی از مسؤولان نسبت به تفاوت قیمتها میپرسیم از برخورد با واحدهای متخلف و گرانفروش خبر میدهند، اما اگر واقعاً با متخلفین برخورد میشود چرا این تفاوت قیمتهای فاحش وجود دارد.
وی بابیان اینکه گوشت قرمز که از سفره مردم جمع شد و حالا نوبت به گوشت مرغ رسیده است، اضافه میکند: قیمتها در مواد پروتئینی به طرز وحشتناکی بالا رفته و توان خرید را از ما گرفته است.
این شهروند بیرجندی ادامه میدهد: طی ماههای گذشته رفتهرفته قیمت اجناس و کالاها رو به افزایش گذاشته و همچنان بر قیمتها اضافه میشود به طوری که قیمت گوشت مرغ از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از دو برابر شده است.
مردم نگران و مسؤولان نگران!
زراعتکار هم شهروند دیگری است که خود را معلم ادبیات معرفی میکند، با شکایت از پر کشیدن قیمت مرغ در بازار میگوید: این را کجا باید بنویسیم و فریاد بزنیم که برای خرید یک کیلو مرغ باید 15 هزار تومان هزینه کنیم؟ مردم نگران هستند اما مسؤولان تنها نگران!
وی با بیان اینکه قیمت گوشت قرمز نیز افزایش قابلتوجه داشته است، گفت: بعد از گران شدن قیمت گوشت قرمز بیشتر غذاهایی که در منزل برای تهیه آنها از گوشت قرمز استفاده میکردیم را تغییر داده و بهناچار گوشت سفید را جایگزین آن کردهایم.
این معلم بیرجندی بابیان اینکه وضعیت پیشآمده کمکم سفرهها را کوچک میکند، ادامه میدهد: مسؤولان باید برای وضعیت پیشآمده چارهاندیشی کنند.
زراعتکار با بیان اینکه وقتی به گذشته نگاه میکنم حتی میهمانیها و دورهمیهای ساده نیز کمکم در حال جمع شدن است، اضافه میکند: امروز یک میهمانی ساده خرج سنگینی روی دست میزبان میگذارد و با شرایط به وجود آمده و افزایش بیاندازه قیمت کالاها دیگر توان برگزاری میهمانی خانوادگی نیز وجود ندارد.
مردم خود را ثابت کردند، نوبت مسؤولان است
وی ادامه میدهد: متاسفانه خبری هم از نظارت نیست، چرا باید قیمت گوشت قرمز در یک واحد 68 هزار تومان و در مغازه آنطرفتر 65 هزار تومان بفروش برسد؟ کسی به داد مردم نمیرسد و اگر صدای شما به گوش مسؤولان میرسد، خواهشمندیم با صدای بلند بگویید، مردم با عشق و علاقه به نظام و انقلاب در راهپیمایی 22 بهمن باشکوه شرکت کردند و حالا نوبت مسؤولان است که رسیدگی و حل مشکلات این مردم را سرلوحه کار خود قرار دهند.
خانم کریمی بانوی خانهدار بیرجندی نیز از آشفتهبازار میوه اینگونه میگوید: از هفته گذشته تاکنون قیمت سیب درختی بیش از دو هزار تومان افزایش قیمت دارد و علاوه بر این افزایش قیمت اگر پا در روزبازارها بگذاری تفاوت قیمت از اول تا آخر بازار به چشم میخورد.
آشفتهبازاری به نام میوه!
وی با بیان اینکه این روزها دیگر چیزی ارزان در جامعه پیدا نمیشود و گرانیها سر به فلک کشیده است، افزود: دریکی دو هفته اخیر قیمت گوجهفرنگی، خیار سبز و سیب درختی افزایش زیادی داشته است.
محمدی دیگر شهروند بیرجندی نیز در حالی که تنها در بازار روز قیمتها را نظارهگر بود با بیان اینکه کمتر از یک ماه تا نوروز باقی مانده و مردم در تبوتاب هستند افزود: مردم نگران هستند که با این اوضاع نتوانند برای شب عید میوه مناسب خریداری کنند.
به گفته وی قیمت میوه به نسبت در روز بازارها مناسبتتر از سطح شهر است زیرا بهعنوان مثال سیب درختی در روز بازار غفاری کیلویی هشت هزار تومان اما در مغازههای سطح شهر بالای ده هزار تومان است.
تفاوت 8 درصدی قیمت مرغ از مراکز توزیع تا فروشگاهها
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی میگوید: قیمت مرغ درب مراکز توزیع 14 هزار و 350 تومان است و تا وقتی به دست مصرفکننده میرسد مغازهدار میتواند از این قیمت تا هشت درصد بیشتر به فروش برساند.
محمدعلی بیجاری با بیان اینکه در بیرجند 14 مرکز عرضه توزیع مرغ مستقیم وجود دارد، اضافه میکند: در این مراکز قیمت مرغ کیلویی 14 هزار و 350 هزار تومان است.
قیمت 6800 تومانی تخممرغ در مراکز توزیع
وی با بیان اینکه قیمت تخممرغ نیز در مراکز توزیع مرغداری شش هزار و 800 تومان است که مغازهدار میتواند از این میزان بین 10 تا 14 درصد بیشتر به دست مردم برساند، تصریح کرد: ما به دنبال این هستیم بازار عرضه و تقاضا و قیمتها را بشکنیم.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی اضافه کرد: در یک بازه زمانی یارانهای به ما تعلق گرفت که مبلغ مابهالتفاوت را جهاد کشاورزی پرداخت میکرد اما این امر سبب شد مرغ از استان به دیگر نقاط خارج شود.
جواب جهاد کشاورزی استان به رئیس ستاد تنظیم بازار!
بیجاری مبنی بر اینکه رئیس ستاد تنظیم بازار کشور در مصاحبهای اعلام کرده مرغ بیشتر از کیلویی 11 هزار و 500 تومان نباید بفروش برسد، بیان داشت: طبق نامه ارسالی از تنظیم بازار کشور قیمت مرغ هر کیلو 11 هزار و 500 هزار تومان است اما در جواب منعکس کردیم اگر قرار است این قیمت اجرایی شود باید در همه استانها اجرا شود.
وی افزود: وقتی در استان ما قیمت مرغ پایین باشد اما در استان مجاور قیمت بالا باشد، تولیدکننده برای کسب سود بیشتر مرغ را خارج از استان به فروش میرساند.
قیمت بالای مرغ در دیگر استانها عامل بیثباتی
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با بیان اینکه راهکار دیگر این است دولت مانند یارانهای که یک بار اختصاص داد در نظر گرفته و مابهالتفاوت را پرداخت کند، اضافه کرد: در حال حاضر صادرات مرغ و تخممرغ به خارج کشور ممنوع است، اما صادرات به سایر استانها ممنوع نیست و به همین دلیل وقتی قیمت در استان ما پایین اما در استان مجاور بالا باشد، تولیدکننده مرغ را به استان دیگر ارسال میکند.
میوه در بیرجند ارزانتر از جاهای دیگر
معاون اتحادیه میوه و ترهبار بیرجند با بیان اینکه در بیرجند به نسبت دیگر استانها قیمت میوه مناسبتتر است، اضافه کرد: در چند وقت اخیر به دلیل بارندگیها قیمت خیار سبز، سیب درختی، گوجهفرنگی و بادمجان افزایش داشته اما پیشبینی میشود هفته آینده کاهش یابد.
فریزمرغی با بیان اینکه امسال به نسبت سال قبل کاهش ذخیره سیب درختی را داریم، افزود: میزان سیب درختی امسال به نسبت سال قبل یک دهم هم نیست، زیرا دولت سیبها را جمعآوری و از تولیدکننده برای میوه تنظیم بازار خریداری میکند.
گرانی دلار عامل گرانی موز/ صادرات میوه مقصر دیگر گرانی
وی با بیان اینکه علت گرانی موزهای وارداتی نیز به علت گران شدن دلار است افزود: موزهای داخلی تنها به چند استان از جمله خراسانجنوبی وارد میشود و مابقی موزها خارجی است که با توجه به گران شدن دلار این قلم نیز افزایش پیدا کرده است.
معاون اتحادیه میوه و ترهبار بیرجند تصریح کرد: صادرات میوه از جمله پرتقال، پیاز، سیبزمینی، خیار سبز و گوجهفرنگی به دیگر کشورها نیز تأثیر زیادی در گران شدن دارد و در حال حاضر صادرات سیب درختی ممنوع است اما باز هم به صورت قاچاقی صادر میشود.
محمد فریزمرغی عنوان داشت: اینکه تفاوت قیمت در یک جنس بین مغازهدارها زیاد است به علت این است که برخی فروشندگان تنها به دنبال خرید جنس باکیفیت آن هستند چراکه مشتری خاص خود را دارد.
سهمیه 900 تنی خراسانجنوبی از میوه شب عید
رئیس سازمان تعاون روستایی خراسانجنوبی با بیان اینکه سهمیه میوه شب عید امسال نزدیک به 900 تن است افزود: سهمیه میوه شب عید امسال نسبت به سال قبل حدود 50 درصد افزایش دارد.
غلامرضا قربانی با بیان اینکه نرخگذاری برای عرضه در تنظیم بازار در ایام نزدیک نوروز است، افزود: قیمتهای تنظیم بازار طبق روال معمول کمتر از قیمت بازار است و برای تعداد مراکز عرضه نیز بستگی به تعداد تقاضا بر اساس هر شهرستان دارد.
آغاز توزیع میوه تنظیم بازار از 25 اسفندماه
به گفته وی عرضه میوه تنظیم بازار از 25 اسفند آغاز و تا 15 فروردین ادامه دارد و نوع سیب در دو نوع زرد و قرمز و پرتقال هم بیشتر از نوع جنوب خواهد بود.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 21312