به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، زهرا رضایی از ثبت جنگل بنه استند در فهرست آثار طبیعی- ملی خبر داد.
وی افزود: روستای استند در فاصله 8 کیلومتری روستای حیدرآباد و 11 کیلومتری خط حریم بیابان لوت قرار دارد.
کارشناس ثبت میراث طبیعی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانجنوبی تصریح کرد: وسعت این جنگل حدود 7000 هکتار بوده و فاصله درختان بنه از هم بین 5/1 تا 10 متر است که تراکم درختان در ارتفاعات بیشتر است.
رضایی اضافه کرد: با وجود اقلیم خشک نهبندان، حدود 254 هزار و 910 هکتار جنگل بنه و بادامشک به صورت پراکنده در شهرستان نهبندان وجود داشته و عمده رویشگاههای درختان جنگلی نهبندان در رشتهکوه حوری، کوه بهاران، انجیرک، ارتفاعات عربخانه، سمافات، چهار فرسخ، استند و کوه بادامشک قرار دارد.
وی با بیان اینکه به دلیل برداشت غیراصولی از برگ و میوه درختان، چرای بیرویه دام و تهیه زغال آسیب جدی به این گونههای منحصربهفرد وارد شده است، تصریح کرد: در حال حاضر نیز فعالیتهای معدنی عمده عامل تخریب جنگلهای منطقه بوده است.
کارشناس ثبت میراث طبیعی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانجنوبی عنوان داشت: از ویژگیهای منحصربهفرد این منطقه میتوان توده خالصگونه جنگلی بنه با پوشش مناسب را نام برد که وجود این توده با تراکم موجود جذابیتهای زیادی برای گردشگران و بازدیدکنندگان دارد.
رضایی افزود: منطقه استند نهبندان بهعنوان بخشی از جاذبههای طبیعی استان خراسانجنوبی دشت وسیعی است که بین ارتفاعات مجاور خود محصور گردیده و به صورت درههای آبرفتی و حاصلخیز نمایان شده که محلی مناسب برای رشد و نمو گونه بنه گردیده است.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , میراث فرهنگی , گردشگری