به گزارش گروه سیاسی خراسانتایم به نقل از فارس، حامد شبانی اظهار داشت: نامگذاری شعار سال از زمان امام(ره) مرسوم شد و در واقع محور فعالیتها در هر سال را مشخص میکند.
وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری با نگاه به آینده مسائل را مطرح میکنند اما متأسفانه گاهی شاهد بیتوجهی برخی مسؤولین نسبت به این مباحث هستیم.
کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه مقام معظم رهبری از دهه ۷۰ بر روی مسئله استقلال اقتصاد از نفت تأکید دارند، گفت: به دلیل بیتوجهی مسؤولین به این مباحث اقتصاد کشور به این وضعیت رسیده است در حالی که سخنان رهبر معظم انقلاب چراغ راه برای حرکت در مسیر پویایی اقتصاد است.
شبانی به نامگذاری سال ۹۸ به نام «رونق تولید» اشاره کرد و عنوان داشت: زمانی که رهبر معظم انقلاب این سال را به این نام نامگذاری کردهاند هر فعالیتی در کشور باید نسبت خود را با رونق تولید مشخص کند و برای مثال اگر مجلس قانونی را در بحث اقتصاد تصویب میکند باید توجه به رونق تولید را نیز در آن نیز مدنظر داشته باشد.
وی با بیان اینکه توجه مردم به مصرف کالای ایرانی افزایش یافته است، گفت: آنچه اکنون مطرح است رونق تولید است و در این زمینه باید کیفیت محصولات بالا رود و صادرات افزایش یابد.
کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: در راستای رونق تولید، رانتها، قوانین دست و پاگیر و دلالی باید از بین برود و تولیدکننده واقعی نباید فلج شود.
شبانی بیان کرد: قوانین بیمه کارگری نیاز به اصلاح دارد و دولت باید سهم خود را در بیمه افزایش دهد تا تولیدکننده زمینه اشتغال بیشتری را فراهم کند.
وی با تأکید بر اینکه مسئله تولید باید مسئله اصلی و اول مملکت باشد، تصریح کرد: بایستی در سفارتخانهها معاونتهای اقتصادی فعال باشد.
کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: بیش از ۷۰۰ میلیون نفر در اطراف مرزهای ایران وجود دارند و بهعنوان بازار مصرف هستند اما کشورهایی مانند چین بازار این کشورها را در دست دارند و نیاز است تا ایران از فرصت وجود این بازارها استفاده کنند.
شبانی با بیان اینکه رونق تولید نیاز به یک اجماع همگانی در کشور دارد، گفت: علیرغم نقش مردم در بحث تولید، نقش مسؤولین در این مسئله پررنگتر است چراکه اصل رونق تولید به سمت دولت برمیگردد که میتواند با قوانین حمایتی، گمرکی و مشوقها، وضعیت تولید را بهبود بخشد.
وی یادآور شد: شاید از نظر اقتصادی سال مشکلی پیش رو باشد اما مشکلات اقتصادی با تدبیر قابل حل است و اگر وجود دارد به دلیل این است که اقدامات اساسی صورت نگرفته است.
کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به ضرورت مقابله با قاچاق، گفت: نظام اقتصادی کشور باید شفاف باشد.
شبانی با تأکید بر نقش مسؤولین برای حل مشکلات، افزود: اصلاح قانون هدفمند کردن یارانهها و حذف دهکهای بالا نمونهای از اقداماتی است که باید انجام شود و اگر بسیاری از اقدامات توسط مسؤولین صورت گیرد حرکت قطار اقتصاد بر روی ریل بهبود وضعیت خواهد بود.
انتهای پیام/4