سه شنبه ۶ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۱۷:۵۱
رئیس اداره اوقاف بیرجند خبر داد:

بازدید 2300 گردشگر از موقوفه مدرسه شوکتیه و موزه وقف بیرجند

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بیرجند گفت: از ابتدای طرح آرامش بهاری تاکنون بیش از ۲۳۰۰ مسافر و گردشگر از موقوفه مدرسه شوکتیه و موزه وقف بیرجند بازدید کردند.
بازدید 2300 گردشگر از موقوفه مدرسه شوکتیه و موزه وقف بیرجند
 
به گزارش گروه فرهنگی خراسان‌تایم به نقل از ایسنا، حجت‌الاسلام اسماعیل مختاری، امروز ۶ فروردین، در حاشیه بازدید از مدرسه شوکتیه بیرجند در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: موقوفه حسینیه امام رضا(ع) بیرجند در زمینی به مساحت سه هزار و 178 متر مربع در بافت تاریخی بیرجند قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه موقوفه حسینیه امام رضا(ع) بیرجند(مدرسه شوکتیه) با قدمت 126 سال یکی از موقوفات شاخص بیرجند است، افزود: این بنا از موقوفات امیر اسماعیل به نام مدرسه شوکتیه در سال 1312 هجری قمری مطابق با 1272 شمسی در دوره قاجاریه به دستور اسماعیل شوکت‌الملک ساخته و به بهره‌برداری رسیده و در حال حاضر 400 رقبه دارد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بیرجند با بیان اینکه در ابتدا این بنا با هدف ایجاد حسینیه طراحی و ساخته شد تا پاسخگوی تجمع و عزاداری هیئت‌های بزرگ مذهبی باشد، گفت: این حسینیه متعلق به خاندان شوکت‌الملک بوده و به «حسینیه شوکتیه» معروف شد و از محل موقوفات شوکتی اداره می‌شد.
مختاری با اعلام اینکه بعدها در سال 1325 هجری قمری مطابق با 1285 شمسی تصمیم به تأسیس مدرسه شوکتیه گرفته شد تا از بنای حسینیه در باقیمانده ایام سال که عزاداری در آن جریان ندارد استفاه شود، تصریح کرد: مدرسه شوکتیه پس از دارالفنون و مدرسه رشیدیه به عنوان سومین مدرسه در ایران محسوب می‌شود.
وی بیان کرد: حسینیه امام رضا(ع) یکی از مهم‌ترین بناهای تاریخی شهر است که از لحاظ معماری دارای اجزا و عناصر مختلف شامل در ورودی با معماری سنتی هشتی، دالان یا دهلیز، حوض‌خانه، ایوان گنبدخانه و حجره‌هایی در اطراف صحن است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بیرجند با بیان اینکه مهم‌ترین بخش حسینیه، ایوان آن است که بر روی دهانه‌ای عریض ساخته شده و این بنا در دو طبقه دارای طاق جناقی و تزیینات مقرنس است، تصریح کرد: موزه وقف بیرجند نیز از سوی اداره اوقاف و امور خیریه بیرجند در بنای تاریخی حسینیه امام رضا(ع) در سال 1382 افتتاح شد.
مختاری بیان کرد: در موزه وقف بیرجند وقف ‌نامه‌های خطی قدیمی نوشته شده روی کاغذ، سنگ و پارچه با خط نستعلیق، قرآن‌های خطی قدیمی، عکس از اماکن مقدسه و مشاهیر بیرجند، سکه‌ها و دست نوشته‌های قدیمی نگهداری می‌شود.
وی ادامه داد: از ابتدای طرح آرامش بهاری تاکنون بیش از ۲۳۰۰ مسافر و گردشگر از موقوفه مدرسه شوکتیه و موزه وقف بیرجند بازدید کردند.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بیرجند سماورهای زغالی، اتوی زغالی، قهوه‌ جوش، تشت‌‌های بزرگ مسی، کاسه و بشقاب‌های قدیمی مربوط به دوره قاجار و صفویه و قرن نوزدهم میلادی را از اشیای وقفی موجود در این موزه ذکر کرد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۱۷۳۷
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , موزه , اوقاف