به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از فارس، احمد خامسان با اشاره به اینکه رونق اقتصادی و رونق تولید به چند عامل بستگی دارد، اظهار داشت: در وهله اول بایستی در آموزشوپرورش و دانشگاهها از لحاظ فرهنگی روحیه تولید و کارآفرینی را بهبود بخشیم.
وی تصریح کرد: اگر بتوانیم نسلی را که دنبال مهارت و کارآفرینی باشد را تربیت کنیم موفق خواهیم بود.
رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه دانشجو باید به دنبال کار و تولید باشد، افزود: برای تحقق این امر باید به مسئله فرهنگ و آموزش توجه شود.
خامسان سرمایهگذاری مناسب را یکی از عوامل مهم در رونق تولید دانست و گفت: در راستای رونق تولید برای ایجاد اشتغال و مکانیسم درست برای فروش محصولات در نظر گرفته شود.
وی تأکید کرد: نسلی که قرار است وارد بازار شود باید تقویت شود و آموزش مهارتها درست صورت گیرد چراکه در این صورت خواهد بود که به افزایش تولید و رونق آن کمک خواهد کرد.
رئیس دانشگاه بیرجند عنوان داشت: در گذشته نسل آموزشمحور و پژوهشمحور وجود داشت اما اکنون دانشگاه به سمت تغییر به نسل سوم و چهارم به معنای تربیت نسل کارآفرین و نسلی که مشکلات جامعه را حل کند، است.
خامسان اذعان داشت: اگر دانشگاه کارآفرین و حلال مشکلات باشد مطمئناً در راستای رونق تولید گام برداشته است.
وی با اشاره به اینکه بحث ساماندهی دانشگاهها که بهجای تعداد رشتهها تمرکز بر رشتهها و افزایش کیفیت باشد مطرح است، گفت: تغییرات در سرفصلها باید صورت گیرد و سیاستگذاری نیز در این راستا حرکت میکند اما مقاومتهایی نیز وجود دارد.
رئیس دانشگاه بیرجند بیان کرد: تعدد دانشگاه و تعدد رشتهها در مؤسسات خصوصی ضربه وارد میکند درحالیکه باید دانشگاه قوی و کیفی باشد و در همین راستا وزارت علوم نیز سیاستهایی را دنبال میکند تا در راستای کیفی سازی دانشگاهها باشد.
خامسان با اشاره به اینکه دانشگاه بیرجند جزو ۱۰ دانشگاه رده دوم کشور است، خاطرنشان کرد: دانشگاه بیرجند از منظرهای مختلف حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
وی خاطرنشان کرد: سهم دانشگاه بیرجند از اعتبارات طرح توازن صفر بوده است و به دانشگاه توجهی نشده است.
رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه استان ما یک استان معدنی با اساتید و پتانسیلهای بسیار خوبی است، تبیین کرد: سرمایهگذاری و آنالیز معادن به خارج استان میرود درحالیکه این موارد میتواند داخل استان انجام شود.
خامسان عنوان داشت: یکی از اقدامات دانشگاه بیرجند این بوده که نزدیک به دو هزار مترمربع از انبارهای بلااستفاده تبدیل به مراکز نوآوری، شتابدهی، مراکز مهارتآموزی و اشتغال شود که تا پایان تابستان امسال به بهرهبرداری خواهد رسید و دانشجویان خواهند توانست ایدههای خود را به تولید برسانند.
وی ادامه داد: دانشگاه وظیفه خود را انجام میدهد اما نیاز به کمک دارد و با توجه به اهمیت آموزش عالی بهعنوان محور توسعه باید به آن توجه ویژه شود.
رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه دانشگاه میتواند جمعیت جوان را در داخل استان حفظ کند، اضافه کرد: کمتوجهی به این مسائل باعث کاهش جمعیت جوان میشود درحالیکه با حمایت و توجه مسئولین میتوانیم این جمعیت را در داخل استان نگه داریم.
خامسان یادآور شد: امیدواریم در سال ۹۸ توجه ویژهای از سوی مسؤولین بر روی این مسائل صورت گیرد.
انتهای پیام/4