چهارشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۱۷:۵۵
چالش قیمت گوشت در خراسان‌جنوبی؛

تفاوت نرخ مصوب گوشت با بازار/مسئولان برای خود از کجا خرید می‌کنند

بررسی‌های میدانی نشان از بالاتر بودن قیمت گوشت مرغ و گوشت قرمز از نرخ مصوب اعلام شده توسط مسئولان در خراسان‌جنوبی است.
تفاوت نرخ مصوب گوشت با بازار/مسئولان برای خود از کجا خرید می‌کنند
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از مهر، همواره عده‌ای سودجو در بازار و جامعه وجود دارند که به بهانه‌های مختلف نه تنها کالاهای لوکس و غیر ضروری بلکه نیازهای اساسی مردم چون گوشت، تخم مرغ و پوشاک را گران می‌کنند.
دولت و سازمان‌های مرتبط هم در این میان بعد از بررسی‌های کارشناسی و بررسی جوانب امر برای دفاع از حقوق مصرف کننده برای بسیاری از کالاهای اساسی قیمت مصوبی را تعیین می‌کنند تا سودجویان به بهانه‌های متعدد نتوانند بالاتر از این قیمت مصوب کالا را فروخته و هم زمینه تنظیم بازار فراهم شود.
گوشت گوسفند و گوشت مرغ از جمله کالاهای اساسی مصرفی سفره‌های مردم است که این روزها افزایش قیمت آن موجب کاهش خرید مردم شده و بارها از زبان مسئولین نیز برای تنظیم بازار این دو کالا قیمت‌های مصوبی را می‌شنویم.
اما بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد در خراسان‌جنوبی شرایط کمی متفاوت است. به عنوان مثال در زمینه قیمت گوشت مرغ بارها مسئولین متعدد چون مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام در مصاحبه‌های خود اعلام کردند که قیمت مصوب آن کیلویی آن کیلویی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است.
کافی است عدد ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان را در فضای مجازی و اینترنت جست‌وجو کنیم تا گفته‌های متولیان امر در این زمینه را با جزئیات بیشتری بخوانیم.

بررسی میدانی قیمت گوشت مرغ و گوسفند در بازار بیرجند
برای بررسی قیمت گوشت مرغ سری به بازار می‌زنیم، بازار روز غفاری بیرجند از محل‌های پرتردد برای خریدهای روزمره مردم است که چند مغازه فروش مواد پروتئینی نیز در آنجا فعال است.
یکی از هم استانی‌ها در مغازه مشغول پرداخت هزینه قیمت گوشت خریداری شده است و وقتی از او درباره قیمت گوشت مرغ خریداری شده می‌پرسیم، پاسخ می‌دهد کیلویی ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومان خریدم.
با تعجب از مغازه‌دار می‌پرسیم در رسانه‌های ملی و کشوری قیمت مصوب گوشت مرغ توسط مسئولین ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام شده که او پاسخ می‌دهد که در بیرجند مدت هاست که قیمت گوشت مرغ ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومان است.
یکی دیگر از شهروندان بیرجندی هم که تازه وارد مغازه شده بود، می‌گوید: همیشه بین آنچه از زبان مسئولان در خصوص قیمت کالاها به خصوص قیمت مرغ، گوشت یا اقلامی چون میوه در رسانه ملی می‌شنویم با آنچه در بازار خرید می‌کنیم تفاوت وجود دارد.
احمدی می‌گوید: در رسانه‌ها اعلام شد قیمت گوشت قرمز ۸۰ هزار تومان اما هر قصابی را مراجعه کردیم قیمت را بالاتر از ۹۰ هزار تومان به ما اعلام می‌کند.
وی با تاکید بر اینکه مسئولان نظارت‌ها را بیشتر کنند، گفت: جای سوال است آیا مسئولان خودشان خریدشان را از کف بازار انجام نمی‌دهند و این تفاوت قیمت‌ها را مشاهده نمی‌کنند؟
وارد مغازه دیگری می‌شویم و از مغازه‌دار درباره قیمت گوشت مرغ و گوشت گوسفند سوال می‌کنیم که وی نیز قیمت گوشت مرغ را کیلویی ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومان و گوشت گوسفند را حدود ۹۰ هزار تومان اعلام می‌کند.

نکته قابل توجه این است که بسیاری از واحدهای صنفی تنها گوشت منجمد گوساله در مغازه خود به فروش می‌رساندند و به علت عدم تمایل مردم برای خرید گوشت گوسفند به علت قیمت بالا کمتر این ماده پروتئینی را عرضه می‌کنند.
بعد از بازار روز غفاری بیرجند به چند مغازه فروش مواد پروتئینی در میدان توحید و میدان سوم مدرس بیرجند سری زدیم. آنجا نیز قیمت‌ها چون مغازه‌های دیگر بود و این سوال باقی می‌ماند که چرا قیمت گوشت مرغ در بیرجند و خراسان‌جنوبی با قیمت مصوب آن در کشور متفاوت است.
یا چرا مردم گوشت گوسفند را گاه با قیمت بالاتر از قیمت مصوب شده‌ای که مسئولان اعلام می‌کنند از واحدهای صنفی خریداری باید خریداری کنند؟ و در حقیقت قیمت واقعی گوشت گوسفند در خراسان‌جنوبی چقدر است.
حداکثر قیمت گوشت گوسفندی مرغوب در خراسان‌جنوبی ۸۰ هزار تومان اعلام شد

علی تهوری، معاون بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان‌جنوبی در این زمینه گفت: با توجه به تعیین مبلغ ۸۰ هزار تومان لاشه برای هر کیلوگرم گوشت گوسفندی مرغوب در خراسان جنوبی، مردم و مصرف کنندگان گوشت قرمز از پرداخت هر گونه وجه اضافی و بیشتر از نرخ تعیین شده به واحدهای عرضه کننده گوشت قرمز خودداری نمایند.

وی با اشاره به روند کاهشی سطح قیمت دام زنده خراسان‌جنوبی اظهار کرد: با توجه به افزایش عرضه دام در هفته‌های آتی به دلیل زایش‌های زمستانی دام‌ها و کاهش یافتن تقاضای مردم، این قیمت برای گوشت گوسفندی مرغوب که با لیبل آبی در واحدهای قصابی عرضه می‌شود، تعیین گردیده است.

تهوری با بیان اینکه کلیه واحدهای عرضه کننده انواع گوشت قرمز موظف به نصب نرخنامه در معرض دید عموم می‌باشند، افزود: مصرف کنندگان می‌توانند در صورت اخذ مبلغ بیشتر توسط متصدی واحد صنفی و یا ارائه گوشت قرمز دام ماده (لیبل سفید) به قیمت گوشت دام نر، موضوع را به ستاد خبری ۱۲۴ این سازمان اعلام نموده تا مورد رسیدگی بازرسان قرار گیرد.
زجاجی، رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ، تخم مرغ و مواد پروتئینی خراسان‌جنوبی نیز در این زمینه اظهار کرد: قیمت گوشت گوسفند در خراسان جنوبی ۸۰ هزار تومان و گوشت مرغ ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومان است.
قیمت مصوب برای لاشه گوشت گوسفند است
وی در پاسخ به اینکه چرا مردم در واحدهای صنفی برای خرید گوشت گوسفند قیمت بالاتری می‌پردازند، بیان کرد: قیمت مصوب اعلام شده قیمت لاشه است.
رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ، تخم مرغ و مواد پروتئینی خراسان‌جنوبی بیان کرد: طبیعی است بین گوشت لاشه، گوشت ران و گوشتی که چربی‌های زائد آن جدا شده است باید تفاوت قیمت وجود داشته باشد.
تأمین نهاده‌های واحدهای تولیدی قیمت گوشت مرغ را کاهش می‌دهد
زجاجی درباره تفاوت قیمت گوشت مرغ در خراسان‌جنوبی با قیمت مصوب اعلام شده توسط مسئولین کشوری ادامه داد: مدت‌ها است که در خراسان جنوبی قیمت گوشت مرغ ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومان است که این افزایش قیمت را باید در موضوعاتی چون تأمین نشدن نهادهای مورد نیاز واحدهای تولیدی گوشت مرغ و قیمت جوجه جست‌وجو کرد.
هر چند طبق نظر برخی از کارشناسان در مجموعه صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی که در جوابیه این سازمان به یکی از روزنامه‌های محلی خراسان‌جنوبی در روز ۲۷ فروردین ماه آمده بود در برخی از استان‌ها قیمت گوشت مرغ از خراسان جنوبی نیز بالاتر است ولی هنوز برای مردم این سوال باقی است که اگر در سطح کشوری قیمتی برای یک کالا چون گوشت مرغ تعیین می‌شود آیا جوانب امر از جمله تأمین نهاده‌های دامی اندیشیده نشده است و یا این قیمت‌ها قابلیت اجرا در استان‌هایی چون خراسان‌جنوبی ندارد.
سؤالی که هنوز افکار عمومی برای آن پاسخی پیدا نکرده اند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۲۰۰۲
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , اقتصاد , گوشت