به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از ایسنا، سهیلادخت جهانگیری یاقوتی اظهار کرد: در سال ۷۳ در رشته نقاشی از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران فارغالتحصیل شدم.
وی افزود: بعد اتمام درسم در مدارس غیرانتفاعی و آموزشگاه هنری نقشینه تربت جام فعالیت داشتم و سپس در هنرستان غیرانتفاعی ابصار مشهد به صورت حقالتدریس مشغول فعالیت شدم و همزمان با مدرسه با آموزشگاه هنری آموزش نقاشی کودکان را به عهده داشتم.
این هنرمند بیان کرد: در سال 77 به استخدام آموزش و پرورش درآمده و در مشهد مشغول به کار شدم اما به علت اعلام نیاز نیروی هنری بیرجند به این شهر آمدم.
جهانگیری یاقوتی با اشاره به اینکه اکنون بیشتر در حوزه تدریس و تربیت هنرمندان فعالیت دارم، تصریح کرد: پژوهش درسی خود را به علت علاقمندی با موضوع لباس محلی روستای چنشت آغاز کردهام.
وی افزود: امیدوارم با انجام پژوهش بر روی لباس محلی استان و پوشیدن این لباس در هنگام انجام کار هنری بتوانم مشوقی برای نسل جدید باشم چرا که این لباسها هویت اصیل مردم را نشان میدهند.
این هنرمند بیان کرد: به همین منظور در یک سال اخیر در نمایشگاهها و بازار بیرجند با این نوع پوشش حضور یافتم؛ مخصوصا در سومین نمایشگاه صنایع دستی و مد لباس و مراسم شب یلدا.
جهانگیری یاقوتی اظهار کرد: به منظور ترغیب جوانان به پوشیدن لباس بومی و دوری از مدگرایی، سعی می کنم در نمایشگاهها و در مکانهایی که هنرم را ارائه میدهم با لباس محلی حضور یابم.
وی از تاثیر این هنر در زندگی اش گفت و افزود: تاثیر روحی یکی از نتایج هنر در زندگی من است و هنر و توجه به لباس های بومی باعث شده تا احساس سرزندگی کنم.
این هنرمند بیان کرد: پوشیدن لباس های محلی و ترکیب بندی زیای رنگ ها در این لباسها باعث رفع خستگی شده و نشاط و شادی را حتی در اطرافیان افزایش می دهد.
جهانگیری یاقوتی اظهار کرد: برای ترغیب نسل جوان که در حال حاضر پوشیدن لباسهای مدرن که برگرفته از فرهنگ غربی است، برای آنان جذابتر شده باید طراحی لباسهای محلی و متناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی خود را به گونه ای انجام دهیم که بتواند جوانان را جذب کند.
وی یادآور شد: باید تلاش کنیم از الگوهایی استفاده شود که به الگوهای ایرانی اسلامی تعلق دارد، چراکه ایدههای ایرانی اسلامی علاوه بر دارا بودن زیبایی و حجاب، نیاز اشخاص را نیز برطرف میکند.
این هنرمند خاطرنشان کرد: این نوع پوشش اگر در زندگی ایرانیان وارد شود، پیوندشان با گذشتگان بیشتر خواهد شد و از سویی دیگر احیای این نوع پوشش باعث حفظ آیینهای ایرانی نیز خواهد شد تا این آیین به فراموشی سپرده نشود.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , صنایع دستی , نمایشگاه