به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، کامبیز مهدیزاده ظهر امروز در نشست خبری اظهار داشت: بیعدالتی در حوزه سلامت یکی از چالشها است و باید خدمات سلامت به صورت عادلانه در جامعه ارائه شود.
وی گفت: افرادی که نیاز بیشتری به سلامت دارند باید خدمات بیشتری دریافت کنند اما افراد با توجه به جایگاه اجتماعی که در جامعه دارند خدمات سلامت را دریافت میکنند و باید ارائه خدمات را به عدالت نزدیکتر کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه یکی از بهترین راهها در حوزه سلامت استفاده از مراقبتهای بهداشتی اولیه است افزود: بیش از 800 میلیون نفر در جهان حداقل 10 درصد از بودجه خانوار خود را صرف هزینههای بهداشتی برای خود یا دیگر اعضای خانواده میکنند.
مهدیزاده با بیان اینکه مردم حق دارند به خدمات بهداشتی با کیفیت مناسب دسترسی پیدا کنند تصریح کرد: سه راهبرد کلان در نظام سلامت شامل همکاری بین بخشی برای محیط و سیاست سالم، خدمات PHC در هر سه سطح شبکه جامع و همگانی سلامت و ارتقای سواد سلامت و توانمندسازی مردم برای خودمراقبتی وجود دارد.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی با بیش از 167 هزار مترمربع مساحت دومین استان پراکنده کشور است ادامه داد: 41 مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، پنج پایگاه سلامت روستایی، 315 خانه بهداشت، دو پایگاه مراقبت بهداشتی مرزی فعال در استان وجود دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، حذف تسهیلات و افزایش بیمارستانها را یکی از اهداف وزارت بهداشت دانست و خاطرنشان کرد: در حال حاضر 456 بهورز در تیم سلامت استان وجود دارند و از پایان امسال نیز تعداد بهورزان افزایش مییابند.
مهدیزاده بیان کرد: 100 درصد جمعیت روستاها و شهرهای زیر 20 هزار خانوار استان تحت پوشش پزشک خانواده هستند و باید به ازای هر 4 هزار نفر یک پزشک و به ازای هر 7 هزار نفر یک ماما در استان وجود داشته باشد که در حال حاضر به ازای هر 3 هزار و 500 نفر یک پزشک و به ازای هر 4 هزار و 300 نفر یک ماما فعال هستند و از متوسط کشوری جلوتر هستیم.
وی با بیان اینکه 100 درصد داروخانههای مراکز خدمات جامع سلامت به بخش خصوصی واگذار شده است گفت: 833 هزار و 669 نفر در استان در سامانه یکپارچه بهداشت (سیب) ثبتنام کردند و خدمات را دریافت میکنند که برخی از افراد ثبت نام شده ساکن استانهای دیگری هستند به همین دلیل آمار افزایش یافته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: کسی در استان وجود ندارد که پرونده سلامت الکترونیک نداشته باشد و تا پایان سال 96 حدود 65 درصد حداقل یک بار مراجعه و خدمات را دریافت کردند و تا پایان سال 97 نیز حدود 79 درصد مراجعه و خدمات رایگان را دریافت کردند.
مهدیزاده بیان کرد: احداث 45 واحد بهداشتی درمانی شامل دو مرکز خدمات جامع سلامت، 31 خانه بهداشت، سه پایگاه سلامت، هفت پانسیون و دو آزمایشگاه از سال 93 تا 95، اتمام ساخت و ساز چهار مرکز جامع خدمات سلامت، 9 خانه بهداشت، دو پانسیون پزشک و یک آزمایشگاه آب و مواد غذایی در سال 97، افزایش مراکز خدمات جامع سلامت مجری برنامه پزشک خانواده در روستاها و شهرهای کمتر از 20 هزار نفر جمعیت از تعداد 76 به 93 از جمله دستاوردهای طرح تحول سلامت در حوزه بهدشت است.
وی عنوان کرد: راهاندازی 35 مرکز خدمات جامع سلامت و 18 پایگاه سلامت از سال 92 تا 97، افزایش بیتوته در 6 مرکز خدمات جامع سلامت روستایی مجری برنامه پزشک خانواده از 61 به 67، فعال کردن چهار واحد آزمایشگاهی در مراکز جامع سلامت روستایی، افزایش مراکز نمونهگیری آزمایشات سطح یک از دیگر این دستاوردها بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: شناسایی بیماریهای غیرواگیر دیابت و فشار خون بالا در دستور کار قرار گرفته و تاکنون 120 هزار از جمعیت بالای 30 سال استان خطرسنجی شدند.
مهدیزاده اظهار داشت: افراد با چربی خون، بانوان، سیگاریها و دیابتیها در معرض بیماریهای قلبی قرار دارند و تا پایان سال 98 باید 100 درصد جمعیت بالای 30 استان خطرسنجی انجام شود.
وی گفت: حدود 30 میلیون تومان از هزینه برنامههای هفته سلامت که قرار بود در استان اجرا شود به سیل زدگان غرب و شمال کشور اختصاص مییابد.
انتهای پیام/4