به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، بافتهای فرسوده در شهرها نشان از فرهنگ غنی آن دارد ولی به سبب فرسودگی، فقدان دسترسی به خدمات شهری و مشکلات بهداشتی و آسیبپذیر بودن آنها در مقابل سیل و زلزله و دیگر مشکلاتی از این دست نیاز به بازسازی و نوسازی پیدا میکنند.
پروژه بازسازی بافت فرسوده فرزان با وسعت 10.5 هکتار سال 1384 در یکی از محلههای قدیمی بیرجند کلید خورد. آن زمان طرحهای روی کاغذ نشانی از نقشهای زیبای بازسازی در این محله قدیمی داشت، طولانی شدن روند اجرای پروژه، بازگشایی نشدن معبر اصلی بافت، سن بالای مالکان، مشکلات اسنادی، شکل بد هندسی و رکود بازار مسکن از جمله عوامل شروع نشدن ساخت و ساز در بافت فرسوده بود.
بهرهبرداری از 3 پروژه
همزمان با هفته شهر و شهروند سه پروژه شهرداری بیرجند با حضور استاندار خراسانجنوبی، مسؤولان و مردم به بهرهبرداری رسید.
محمدعلی جاوید شهردار بیرجند در مراسم بازگشایی 30 متری و پل موسی بن جعفر(ع) با اشاره به طرح فرزان بیرجند، گفت: این پروژه از سال ۸۳ کلنگزنی شد اما وقتی این پروژه را تحویل گرفتیم تنها ۱۰ درصد پیشرفت داشت.
وی با بیان اینکه شهرداری بیرجند در سال گذشته تمام توان خود را برای اتمام این پروژه گذاشت، تبیین کرد: پروژه فرزان دارای یک بخش سی متری است که در این بخش ۹ ملک تجاری و هفت ملک مسکونی به مبلغ ۷ میلیارد تومان تملک و زیرساختهای خیابان به انجام رسید.
اتمام پل موسیبن جعفر(ع) با اعتبار 5 میلیاردی
شهردار بیرجند پل موسی بن جعفر(ع) را دومین بخش این پروژه ذکر و افزود: عملیات اجرایی این پل از سال ۹۲ آغاز و تنها ۳۵ درصد پیشرفت داشت که شهرداری بیرجند طی یک سال گذشته با اعتبار ۵ میلیارد تومان این پروژه را به پایان رساند.
جاوید از عملیات خاکبرداری به طول ۲۰ هزار مترمکعب و عملیات بتنسازی به طول ۶ هزار مترمکعب در این پروژه خبر داد و بیان داشت: همچنین ۱۸ دستگاه اتوبوس، ۶ دستگاه مینیبوس و ۶ دستگاه اتوبوس بازسازی شده با اعتبار بالغ بر ۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان خریداری و به بهرهبرداری رسید.
لزوم همکاری مسؤولان در تأمین سوخت
وی با اعلام اینکه با افزوده شدن این دستگاهها عمر ناوگان حمل و نقل بیرجند به هشت سال رسید، اضافه کرد: این اتوبوسها از فردا به تناسب ایستگاههای شهر وارد خطوط و باید با استانداردهای روز کار کنند لذا مسؤولان باید در راستای تأمین سوخت این خودروها همراهی داشته باشند.
شهردار بیرجند اعلام کرد: همچنین زیباسازی میدان و آبنمای توحید با اعتبار ۹۰ میلیون تومان انجام شده است.
ابراهیم تقیزاده رئیس شورای شهر بیرجند با بیان اینکه سال گذشته ۹۵ درصد بودجه شهرداری به پروژههای عمرانی و ۴۱ درصد به هزینههای جاری اختصاص یافت، گفت: امیدواریم با پیگیریهای انجام شده و بازدیدهای استاندار در سطح استان و با همکاری تمام دستگاههای اجرایی اقدامات مؤثری در استان انجام شود.
برنامههای آتی شهرداری
وی افتتاح پروژه فرهنگسرای صیاد شیرازی، پارک جنگلی، پارک خطی مهرشهر و طرح جامع ترافیک شهری را از طرحهای در دست اقدام شهرداری ذکر و تبیین کرد: سال ۹۷ سال زیباسازی در جنوب شهر و بسترسازی در شمال شهر بود.
محمدصادق معتمدیان استاندار خراسانجنوبی گفت: با تلاشهای شبانهروزی شهرداری و حمایتهای شورای شهر پروژه فرزان که مدتها به دلایل مختلف متوقف شده بود در حداقل زمان عملیاتی شد.
وی با اشاره به برنامههای استانداری وشهرداری به مناطق کم برخوردار شهر، خاطرنشان کرد: شورای شهر و مجموعه استانداری توجه بیشتری به مناطق کمتر برخوردار در بیرجند خواهند داشت تا مردم این مناطق از امکانات بهتری برخوردار شوند.
انتهای پیام/4