چهارشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۳۰
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند:

گردشگری صنعتی تحریم‌شکن است

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند صنعت گردشگری را مصداق بارز اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: صنعت گردشگری می‌تواند صنعتی تحریم‌شکن باشد.
گردشگری صنعتی تحریم‌شکن است
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، نخستین همایش بین‌المللی گردشگری بیابان لوت امروز با حضور سیدرسول موسوی دستیار و مشاور وزیر امور خارجه و مدیرکل غرب آسیا، غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران و شهرام کریمی مشاور معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و جمعی از مسؤولان خراسان‌جنوبی در تالار ولایت دانشگاه بیرجند آغاز شد.
همایش بین‌المللی گردشگری بیابان لوت «فرصت‌های محلی و بین‌المللی» شامل دوبخش است که بخش علمی همایش امروز (چهارشنبه) در دانشگاه بیرجند برگزار و بخش دوم آن بازدید از بیابان لوت است که به اهتمام اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روز پنجشنبه ( 12 اردیبهشت‌ماه) انجام خواهد شد.
محمد اسکندری‌ثانی دبیر علمی و اجرایی همایش بین‌المللی گردشگری بیابان لوت با اشاره به برگزری سه پنل تخصصی در این همایش، بیان داشت: در این پنل‌ها با موضوعاتی همچون مدیریت میراث جهانی بیابان لوت، ژئوتوریسم و بیابان لوت، جایگاه گردشگری در سند آمایش سرزمینی استان، تأثیر تردد خودروهای آفرود بر پوشش گیاهی کویر، توریسم ورزشی، بازاریابی گردشگری با تأکید بر فضای مجازی و غیره مقالاتی ارائه می‌شود.
مزیت‌های ناشناخته خراسان‌جنوبی
نظر افضلی نماینده مردم ‌شهرستان‌های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیابان لوت هم تهدید و هم فرصت است، گفت: استان خراسان‌جنوبی مزیت‌های زیادی دارد ولی ناشناخته مانده بنابراین باید در راستای معرفی مزیت‌های استان به‌ویژه در بخش گردشگری تلاش کنیم.
وی با تأکید بر اینکه باید بیابان لوت را باید یکپارچه دید، افزود: اینگونه نباشد که هر استانی (خراسان‌جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان ) بخشی از این بیابان ارزشمند را بردارد.
درآمدهای سرشار گردشگری
نماینده مردم شهرستان‌های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیابان لوت یک جاذبه است ولی ما قدر آن را نمی‌دانیم، تبیین کرد: گردشگری درآمد سرشاری دارد که باید بهترین استفاده را از آن ببریم
افضلی با اشاره به مزیت‌های موجود در شهرستان نهبندان، اعلام کرد: سالانه  به طور متوسط یک هزار و 500 نفر از کویر و روستای دهسلم نهبندان بازدید و در حال حاضر نیز 169 آسباد در 19 نقطه شهرستان نهبندان وجود دارد که اکنون پرونده آسبادها برای ثبت جهانی در دستور کار است.
وی بر ضرورت راه‌اندازی دبیرخانه دائمی این همایش شد و با اشاره به نقش دانشگاهیان در خصوص معرفی مزیت‌های گردشگری، اعلام کرد: امیدواریم راه‌اندازی دبیرخانه دائمی این همایش سبب حرکت از تفکر به سمت عمل شود و دانشگاهیان در توسعه گردشگری بیابان و فرصت‌ها نقش آفرین باشند.
گردشگری؛ موتور محرکه اقتصادی کشور
ابراهیم کریمی مشاور رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز بیان داشت: میراث فرهنگی و محیط زیست جزو مباحث حاکمیتی و از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با تأکید بر اینکه حفظ آثار و سوابق تاریخی از وظایف و نگرانی میراث فرهنگی است، تبیین کرد: اگر سازو کاری تعاملی مابین میراث فرهنگی و دیگر دستگاه‌ها برقرار شود می‌توانیم تهدیدهای بیابان لوت را به فرصت تبدیل کنیم.
کریمی گردشگری را موتور محرکه اقتصادی کشور دانست و خواستار برگزری همایش بین‌المللی گردشگری بیابان لوت به صورت سالانه در استان‌های خراسان‌جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان شد.
گردشگری؛ مصداق بارز اقتصاد مقاومتی/ لزوم فراهم کردن زیرساخت‌ها
محمدرضا مجیدی رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند صنعت گردشگری را مصداق بارز اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: صنعت گردشگری می‌تواند صنعتی تحریم‌شکن باشد و نه تنها ارز مورد نیاز بخش‌های ضروری تأمین بلکه سبب رونق تولید در حوزه صنایع دستی نیز شود.
وی با اعلام اینکه صنعت گردشگری به جذب سرمایه، سرمایه‌گذاران و تثبیت سرمایه‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در خراسان‌جنوبی و جلوگیری از مهاجرت کمک می‌کند، تصریح کرد: باید زیرساخت‌های فکری، فرهنگی، سخت‌افزاری و نرم‌افزاری این مهم در استان فراهم شود.
به گزارش فارس؛ قرار است اولین نشست تخصصی دیپلماسی اقتصادی و تجاری استان با حضور برخی مسؤولان وزارت امور خارجه و مسؤولان اتاق بازرگانی ایران پس از آئین افتتاح همایش بین‌المللی گردشگری بیابان لوت در اتاق بازرگانی بیرجند در حال برگزار است.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۲۲۰۷
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , گردشگری , بیابان لوت , تحریم