رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی خبرداد:

عواید ۱۵ میلیاردی کشاورزان خراسان‌جنوبی از گل محمدی

14 ارديبهشت 1398 ساعت 9:14

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی نیز از آغاز برداشت گل محمدی در استان خبر داد.


به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، مهدی عصمتی‌پور اظهار داشت: با توجه به شرایط اقلیمی خراسان‌جنوبی و خشکسالی در طی 20 سال گذشته، کاهش حجم سفره‌های آب زیرزمینی، کم شدن نزولات آسمانی و کاهش دبی آب چاه‌ها و قنوات استان، سیاست‌های جهاد کشاورزی رفتن به سمت محصولات کم‌آب‌بر با ارزش اقتصادی بالا است که یکی از این محصولات گل محمدی است.
وی با اشاره به وجود مزرعه پنج هکتاری با 37 ژنوتیپ برتر که از مرکز تحقیقات منابع طبیعی کشور آورده شده، افزود: نزدیک 195 هکتار زیر کشت گل محمدی داریم که از این مقدار 102 هکتار آن بارور است.
 معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی بیان کرد: امسال پیش‌بینی ما این است که حدود 280 تن گل محمدی برداشت کنیم که ارزش اقتصادی حدود 15 میلیارد تومانی عاید کشاورزان استان خواهد کرد.
عصمتی‌پور ادامه داد: گل محمدی با توجه به شرایطی که استان دارد یکی از گیاهان بسیار مقاوم نسبت به تنش‌های محیطی است.
وی با بیان اینکه این گل آفات خاصی ندارد و یک محصول با ارزش اقتصادی بسیار بالا است، تصریح کرد: در بحث گیاهان دارویی توجه خاصی به این محصول کرده‌ایم و تسهیلاتی را به کشاورزان بابت احداث باغات جدید پرداخت کردیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی بیان کرد: پیگیر این امر هستیم که اعتبارات خوبی برای ترویج و توسعه باغات گل محمدی بگیریم.
عصمتی‌پور ادامه داد: در استان یک کارگاه صنعتی گل محمدی در شهرستان طبس با ظرفیت 500 تن در سال در حال فعالیت است.
وی یادآور شد: 1500 تن در سال تولید تر گل محمدی داریم و حدود یک‌سوم از گل‌های محمدی تولیدشده در استان فرآوری می‌شود.
برداشت 280 تن گل محمدی در خراسان‌جنوبی
غلامرضا قوسی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی نیز از آغاز برداشت گل محمدی در استان خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال 280 تن گل محمدی در استان برداشت شود.
وی افزود: بیشترین سطح برداشت در سربیشه و زیرکوه است و پیش‌بینی می‌شود امسال 280 تن گل محمدی در استان برداشت شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی اظهار کرد: سطح زیر کشت گل محمدی در استان 195 هکتار است که از این مقدار 102.5 هکتار بارور و مابقی غیربارور است و برداشت آن تا اواخر اردیبهشت ادامه دارد.
قوسی تصریح کرد: گل محمدی برداشت‌شده در خراسان‌جنوبی به روش‌های صنعتی و سنتی گلاب‌گیری شده و علاوه بر مصرف در داخل استان به استان‌های همجوار ارسال می‌شود.
وی یادآور شد: برداشت گل محمدی تا اواخر اردیبهشت در استان ادامه دارد و همچنین سال گذشته از باغ‌های گل محمدی خراسان‌جنوبی 265 تن گل برداشت شد.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 22228

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/22228/عواید-۱۵-میلیاردی-کشاورزان-خراسان-جنوبی-گل-محمدی

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir