شنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۴۰
مردم در محاصره رکود، بیکاری و تورم سالیانه؛

چرا دولت روی آتش گرانی‌ها بنزین می‌ریزد؟

دولت در بحبوحه مشکلات تورم سال گذشته و گرانی سالیانه امثال و همچنین گرانی فصلی ماه مبارک رمضان حالا سعی دارد قیمت بنزین را نیز افزایش دهد.با این خبر به یکبار صف‌های طویلی پشت سر پمپ بنزین‌های سراسر کشور ایجاد شد.
چرا دولت روی آتش گرانی‌ها بنزین می‌ریزد؟
 
به گزارش گروه سیاسی خراسان‌تایم به نقل از جهان‌نيوز، امیر حمزه نژاد: روز چهارشنبه به یکبار از سوی برخی از خبرگزاری‌ها اعلام شد که دولت قرار است با سهمیه بندی بنزین قیمت این حامل انرژی را به حد واقعی خود نزدیک کند. بعد از گرانی‌های دلار و اقلام مصرفی مردم و خصوصا خودرو انتظار می رفت که دولت اقدام به گران کردن بنزین کند. از سوی دیگر اردیبهشت ماه زمانی برای افزایش سالانه قیمت‌ها بر اساس تورم سالیانه است.
‌‌با این خبر به یکبار صف‌های طویلی پشت سر پمپ بنزین‌های سراسر کشور ایجاد شد. مردمی که سعی داشتند چند لیتر جلوتر باشند به پمپ بنزین‌ها هجوم بردند و باک ماشین خود را پر کردند اما همین موضوع سبب اخلال در رفت آمد و نظم شهری شد. اما این واقعه نشان دهنده نوعی نگرانی روانی در جامعه در خصوص وضعیت اقتصادی کشور است.
گرانی مبحثی است که حالا مردم را بسیار نگران کرده است. موضوع یورش مردم به پمپ بنزین‌ها خود نشان دهنده سطح نگرانی افکارعمومی نسبت به گران شدن این حامل انرژی است. البته مانند دلار بنزین هم از جمله کالاهایی است که اثر مستقیمی بر افزایش قیمت سایر کالاها دارد. حمل و نقل گرانتر قطعا سبب خواهد شد تا قیمت اجناس هم افزایش یابد اما سئوال اساسی اینجاست که مردم ، بازار و اقتصاد کشور چه میزان مهیای چنین افزایش قیمتی هستند.
متاسفانه از سال گذشته مردم در کالاهای مختلف با دلیل و بی دلیل شاهد افزایش سرسام آور بودند. افزایش قیمتی که بخشی از آن به تحریم باز می گردد اما بخش اعظم آن به اعتقاد اغلب کارشناسان به عدم مدیریت صحیح بازار اقتصادی کشور باز می گردد. قصه گرانی پیاز یکی از همین موارد است. عدم مدیریت و تنظیم درست بازار سبب گرانی نجومی پیاز شد. صادرات پیاز قیمت آنرا را مانند طلا افزایش داد و بعد از اینکه بازار از پیاز خالی شد، دولت صادرات آن را منع کرد تا بازار به قیمت سابق خود باز گردد اما هنوز چنین اتفاقی نیفتاده است. درواقع افزایش قیمت در هر کالایی بعید است که با کاهش آن همراه شود و قیمت‌ها در رقم های بالا تثبیت می شود.
رئیس جمهور همواره در سخنرانی‌های خود بیان می کند که با اینکه کشور دچار تورم شده است اما ما دچار ابر تورم نشده ایم؛ اما با توجه به گرانی بنزین این نگرانی وجود دارد که بعد از افزایش سرسام آور کالاهای مختلف که بسیار کمر شکن بود حالا بازهم گرانی افسارگسیخته دیگری گریبان مردم را بگیرد.
از گزینه های گرانی همچون گرانی افسارگسیخته سال گذشته، گرانی فصلی امسال بگذریم به گرانی ماه مبارک رمضان می رسیم. در این شرایط برخی از اقلامی که در این ماه مبارک مصرف بیشتری از جمله خرما به سمت گرانی پیش رفته اند. از سوی دیگر حتی اقلامی مانند ماکارونی هم حالا سعی می کنند از دیگر کالاهای مصرفی مردم عقب نماند و گران شوند.
حالا در این شرایطی که به طور همه جانبه به انحای و بهانه‌های مختلف کشور دچار موج های گرانی شده است، دولت در اقدامی  سعی می‌کند که بنزین را گران کند. درواقع دولت با گرانی این حامل انرژی بر آتش شعله ور گرانی بنزین دیگری می ریزد و مردم نیز حق دارند که نگران باشند.
دولت با عدم نظارت و تنظیم صحیح بازار سبب تثبیت افزایش قیمت اقلام مختلف شد. حالا با این شرایط که گرانی به مردم تحمیل شده است ایا برای چندمین بار مردم توانایی متحمل شدن گرانی همه جانبه دیگر مانند بازار آشفته دلار در سال گذشته را دارند؟
 واقعیت این است که کسب و کارها هم در این دریای متلاطم با ترس و لرز به کار خود ادامه می دهند و دولت بایستی برای ثبات اقتصادی هم فکری بکند اما با مطرح کردن موضوع گرانی بنزین که از سال قبل سوهان روح و اسباب ناراحتی مردم و تولید کنندگان شده است، این بازار روی آرامش به خود ندیده است. درواقع مردم دچار یک مدیریت استرسی شده اند که با این شیوه دولت متاسفانه پایان نمی پذیرد. موج های مختلف گرانی مردم را دچار مشکل کرده است اما دولت ظاهرا مصمم به ایجاد استرس و موج بیشتر گرانی برای زیر رو کردن بازار است.
از سوی دیگر اگر بنزین به هر دلیل اقتصادی و یا ضرورت‌های اقتصادی باید گران شود، نکته مهم این است که با توجه به گرانی های که در کالاهای دیگر ایجاد شده، دولت چگونه می خواهد تاثیر افزایش قیمت بنزین سبب گرانتر شدن دیگر کالاها نشود؟ در واقع این موضوع سبب شده که گران شدن بنزین آنهم با تدبیر سهمیه بندی سبب نگرانی مردم باشد. به معنای دیگر آنچه مردم را نگران تر از قیمت بنزین می کند، تجربه قبلی آنها در اینباره است که با گران شدن بنزین قیمت دیگر کالاها نیز افزایش خواهد یافت. به همین دلیل این سوال پیش می آید که دولت درباره این نگرانی چه پاسخ قانع کننده و آرامش بخشی دارد؟ اعلان خبر سهمیه بندی بنزین نشان داد که دولت چندان نیز درباره رفع نگرانی مردم برنامه ای ندارد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۲۲۳۷
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , بنزین , کارت سوخت , تورم