شنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۵۵

چابک سازی سازمانی، استراتژیک ترین کلمه اقتصادی قرن 21

محقق و پژوهشگر علوم مدیریت و برنامه‌ریزی گفت: مهم ترین کلمه‌ای که در قرن ۲۱ در توسعه سازمانی مطرح است و به عنوان استراتژیک ترین کلمه اقتصادی در قرن ۲۱ از آن یاد می‌شود، چابک سازی است.
چابک سازی سازمانی، استراتژیک ترین کلمه اقتصادی قرن 21
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از ایسنا، علیرضا مهرجردی اظهار کرد: یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی در یک کشور قطعا توسعه یافتگی سازمانی است.
وی افزود: مهم ترین کلمه‌ای که در قرن ۲۱ در توسعه سازمانی مطرح است و به عنوان استراتژیک ترین کلمه اقتصادی در قرن ۲۱ از آن یاد می‌شود، چابک سازی است.
تنها همکار رسمی مایکروسافت در ایران بیان کرد: اصل چابک سازی به این امر برمی ‌گردد که متغیرهای محیطی مانند متغیرهای ژئوپولوتیک، متغیرهای اقتصادی، فناوری و متغیرهای منابع انسانی تاثیر بسیاری بر روی روندها و رویه‌های سازمان دارند.
مهرجردی با بیان اینکه سازمان‌ها باید خود را با محیط‌ها و فضای کسب و کار متعیر و پویا تطبیق دهند، افزود: سازمان‌ها برای اینکه بتوانند رویه‌های خود را به شکلی کاملا تطبیق‌پذیر با متغیرهای محیطی درآورند لازم است مدل جدیدی از ساختارهای سازمانی به نام مدل حلقوی و مدل جدیدی از برنامه‌ریزی به نام برنامه‌ریزی تعاملی و سطح جدیدی از فناوری به نام فناوری‌های داینامیکس با الگوی مناسب را پیاده کنند.
عضو آکادمی علمی مایکروسافت بیان کرد: در حقیقت این راه طولانی است که باعث می‌شود از یک سازمان سنتی به سمت سازمان چابک حرکت کنیم و این راه نیازمند توسعه ساختارهای سازمانی و شکل جدیدی از تعریف در ساختارهای غیررسمی سازمان و تغییر در الگوهای برنامه‌ریزی است.
مهرجردی با اشاره به اینکه الگوی برنامه‌ریزی سازمان‌های کشور ما خطی هستند بنابراین باید رویه‌های سازمانی به شکل جدیدی برنامه ‌ ریزی شوند، افزود: چابک سازی یک الزام و اصل و یک قاعده کلی در قرن 21 است که در بدنه دولت و شرکت‌های خصوصی پیاده شود.
وی با اشاره به اینکه اگر سازمان‌ها به چابک سازی توجه نکنند از بازی اساسی از قرن ۲۱ دور می‌شوند، تصریح کرد: این گونه سازمان ‌ها نخواهند توانست بازی تاثیرگذاری در جریان کسب و کار و در جریان مدیریت داشته باشند.
این محقق علوم مدیریت و برنامه‌ریزی بیان کرد: باتوجه به توسعه شبکه ‌ های اجتماعی و اطلاع رسانی که بین همه اعضای سازمان و و دامنه محیط و یا جامعه وجود دارد سازمان باید روابط سازمان غیررسمی را شناخته و به آن توجه کند که این یکی از موضوعات مورد مطالعه در تفکر سیستمی است.
مهرجردی ادامه داد: سازمان‌های چابک علاوه بر مدیریت سازمان رسمی باید با مدیریت سازمان‌های غیررسمی نیز توجه کنند، آنان را پذیرفته، روابط را شناسایی و مدیریت کنند.
وی با بیان اینکه سازمان برای رسیدن به چابکی باید یک تصمیم استراتژیک بگیرد، اظهار کرد: امروز عرصه مدیریت و برنامه‌ریزی گره اصلی کشور ما است بنابراین باید آموزش در حوزه برنامه ‌ریزی تعاملی جدی گرفته شود.
عضو آکادمی علمی مایکروسافت با اشاره به لزوم یادگیری مدیریت بحران در هر سازمان، افزود: سازمان باید یاد بگیرد که شیوه برنامه ‌ ریزی خود را از محیط پیرامونی بگیرد و به صورت فوری آن را تغییر و تطبیق دهد.
مهرجردی یادآور شد: اگر سازمان یاد بگیرد مدل برنامه‌ریزی تعاملی داشته باشد و به این امر توجه کند که نیاز نیست در هر لایه‌ای برای اتخاذ تصمیم از بالا کمک بگیرد بلکه به صورت تیم‌های خودمحور که در چارچوب عملیاتی خود اختیار دارند آغاز به کار کند، خواهد توانست به سادگی بحران را مدیریت و یا خود را با بحران فعلی تطبیق دهد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۲۳۴۱
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , مایکروسافت , مدیریت