معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی تشریح کرد:
وجود زنبور عسل در باغات؛ مفید یا مضر؟
22 ارديبهشت 1398 ساعت 11:13
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی گفت: گردهافشانی زنبور عسل در سطح مزارع و باغات باعث افزایش محصول میشود
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، محمود اشرفیگل با اشاره به اینکه گردهافشانی زنبور عسل در سطح مزارع و باغات باعث افزایش محصول میشود، اظهار داشت: در حال حاضر ۲۵ هزار کلنی زنبور عسل در سطح استان داریم.
وی افزود: در بحث گردهافشانی در سایر استانها علیالخصوص سایر مناطق جهان از زنبوردار دعوت میشود برای اینکه گردهافشانی در باغات آنها انجام شود تا تولید محصول خوبی داشته باشند و محصول تقارن خوبی داشته باشد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با بیان اینکه بسیاری از گیاهان گردهافشانی غیرمستقیم دارند، تشریح کرد: زنبور یکی از حشرات مفیدی است که از طریق گردهافشانی باعث ازدیاد محصول در باغات و مزارع میشود و پیشنهاد شده است برای هر هکتار حدود حداقل 2 تا 3 کلینی نگهداری شود که باعث افزایش محصول میشود و گردهافشانی توسط زنبورها انجام شود.
اشرفیگل ادامه داد: زنبور عسل یک موجودی است که روی یک گل مینشیند و تا زمانی که روی گل مثل زرشک مینشیند روی یک گل دیگر نخواهد نشست و لذا همین عامل باعث گردهافشانی مناسب میشود.
وی باد را یک عامل گردهافشانی دانست و افزود: زنبور عسل خاصیت ویژهای دارد و این گردهافشانی را به نحو احسن انجام میدهد و ما از این حشره مفید در جامعه باید استفاده میکنیم تا باعث افزایش محصول در گیاهان زراعی و باغی باشیم.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی نیز در این خصوص اظهار داشت: بحث پرورش زنبور عسل یکی از فعالیتهای تولیدی هست که در سطح استان خراسانجنوبی مطرح و از اینرو کیفیت عسل استان خراسانجنوبی بهعنوان عسلهای برتر در سطح کشور شناخته میشود.
عبدالرضا رضایی با بیان اینکه پرورش زنبور عسل علاوه بر خود تولید عسل مزایای دیگری هم دارد، افزود: در بسیاری از نقاط کندوها را داخل باغات قرار میدهند که در افزایش کمیت و کیفیت میوه تأثیری مثبتی داشته باشد.
وی به اجاره کندوهای عسل اشاره کرد و عنوان داشت: باغداران در بسیاری از باغات وسیع، برای اینکه افزایش کیفیت داشته باشند، هزینهای را پرداخت و کندوهای زنبور عسل را اجاره میکنند و این امر بیشتر برای میوههای دانهدار و هستهدار تأثیر مثبتی داشته و به اثبات رسیده است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی عنوان کرد: در خصوص باغاتی که کندو در آن قرار میگیرد باید دقت بشود که در باغاتی که آلوده یا دچار بیماری و یا مبارزه شیمیایی انجام میشود، کندو مستقر نشود چون هم به کندو و هم به زنبور آسیب جدی وارد میگردد.
رضایی عنوان داشت: میزان 78 هزار هکتار سطح باغات استان قابلیت گردهافشانی دارد که این میزان شامل مزارع زعفران هم میشود.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 22369
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/22369/وجود-زنبور-عسل-باغات-مفید-یا-مضر