يکشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۴۱
مدیرکل تعزیرات حکومتی:

خرید بیش از نیاز باعث گرانی می شود

مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی گفت: مردم نباید کالاهای بیش از نیاز ضروری خود را خریداری و در منزل نگهداری کنند زیرا این کار منجر به احتکار خانگی و گرانی بازار می شود.
خرید بیش از نیاز باعث گرانی می شود
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از ایرنا، محمدحسین اشرفی روز یکشنبه افزود: با پیگیری های مستمر دستگاه های متولی تامین و توزیع کالاهای اساسی از جمله سازمان صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی، پیگیری مجموعه استانداری و دستگاه های نظارتی و برگزاری جلسات مستمر کمیسیون تنظیم بازار و کمیته های تخصصی زیرمجموعه آن، هیچ مشکلی برای کمبود یا نبود کالای اساسی در بازار استان وجود ندارد.
وی اظهار داشت: به استناد گزارش هایی که مسئولان جهاد کشاورزی و سازمان صمت بیان می کنند کالای اساسی به اندازه کافی در استان تهیه شده و در انبارها موجود است بنابراین هیچ نیازی به اینکه مردم برای تهیه کالاهای خود نگرانی و اضطراب داشته باشند، وجود ندارد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی گفت: برگزاری نمایشگاه ضیافت در استان نیز دلیل بر این است که مردم نباید نگران تامین کالاهای اساسی خود باشند چون کالاهای تنظیم بازار به مرور زمان و طبق برنامه زمان بندی شده توزیع می شود.
وی افزود: ممکن است در توزیع کالاها به دلایل برخی شرایط ایرادات و اشکالاتی وجود داشته باشد اما بدون شک کالا به اندازه کافی موجود است و در اختیار مردم قرار می گیرد.
اشرفی گفت: نظارت بر بازار بر عهده سازمان صنعت، معدن و تجارت است اما تعزیرات حکومتی به جهت همکاری با دستگاه های متولی تنظیم بازار و مداخله موثر در این زمینه با جنبه پیشگیرانه اقدام به برگزاری گشت های مشترک می کند.
وی بیان کرد: در طرح نظارتی ضیافت امسال که از نهم اردیبهشت آغاز شده است، گشت های مشترک به صورت روزانه در سطح بازار حضور دارند که در وهله نخست به واحدهای متخلف در خصوص درج قیمت ها و رعایت قیمت متناسب با نرخنامه تذکر داده می شود.
وی از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف و شکایت از نحوه عرضه و فروش کالا مراتب را به سامانه 135 تعزیرات حکومتی اطلاع دهند یا با مراجعه حضوری به تعزیرات حکومتی مطرح کنند تا در قالب شعبه سیار یا گشت مشترک موضوع پیگیری شود.
وی در ارتباط با تشکیل پرونده تخلف در شعب تعزیرات حکومتی گفت: بازرسان و ماموران اتاق اصناف و سازمان صمت با مراجعه به واحدهای صنفی در صورت مقابله با تخلف اقدام به تنظیم گزارش و تکمیل فرم بازرسی کرده و پرونده را به شعب تعزیرات حکومتی ارسال می کنند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی اضافه کرد: از این مرحله نقش تعزیرات حکومتی برای مدیریت مقابله با گرانفروشان آغاز می شود به عبارتی بعد از دریافت پرونده و گزارش تخلف، شعبه صالحه اقدام به احضار متخلف می کند و پس از تفهیم اتهام و اخذ مدافعات متهم براساس قوانین و مقررات موجود که عمدتا قانون نظام صنفی مصوب مجلس است متناسب با نوع تخلف، حکم قانونی صادر می شود.
اشرفی گفت: معمولا آرایی که در زمینه تخلفات صنفی از جمله گرانفروشی صادر می شود مبتنی بر پرداخت جزای نقدی در مرحله اول دو برابر میزان تخلف می شود همچنین اگر حق و حقوقی از شاکی تضییع شده باشد محکوم علیه ملزم به پرداخت خسارت وارده به خریدار و مصرف کننده می شود.
وی اظهار داشت: در مرحله دوم گزارش گرانفروشی میزان جزای نقدی محکوم علیه چهار برابر و مرحله سوم 6 برابر میزان تخلف در نظر گرفته شده است همچنین نسبت به نصب پارچه یا تابلو به عنوان متخلف بر سر در واحد صنفی به مدت 2 هفته اقدام می شود.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی گفت: در مرحله پنجم نیز علاوه بر احکام فوق، واحد صنفی به مدت 6 ماه تعطیل و پرونده کسب متهم تعلیق خواهد شد.
وی ادامه داد: فروردین امسال در بخش کالا و خدمات 166 فقره پرونده وارد شعب تعزیرات حکومتی استان شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 27.69 رشد را نشان می دهد.
اشرفی گفت: در بخش قاچاق کالا و ارز نیز امسال 136 پرونده وارد شعب تعزیرات حکومتی شد که سال قبل 75 فقره بود و 117 فقره پرونده امسال مختومه اعلام شد.
وی اظهار داشت: همچنین در این مدت در بخش کالا و خدمات 131 فقره پرونده مختومه شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 25.96 درصد افزایش یافته است.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی گفت: در بخش بهداشت و درمان نیز فروردین امسال 23 فقره پرونده وارده و 22 فقره پرونده مختومه داشتیم.
وی تصریح کرد: حداقل از ابتدای امسال تاکنون در سطح واحدهای صنفی، انبارها و عمده فروشان پرونده احتکار در استان خراسان جنوبی دریافت نکرده ایم.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۲۳۷۳
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , گرانی , تعزیرات حکومتی