دوشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۵۹
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوسف:

خروج پیاز گل نرگس و بذر پنبه از خراسان‌جنوبی ممنوع شد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوسف گفت: خروج دو محصول عمده و استراتژیک پیاز گل نرگس و بذر پنبه مله این شهرستان از خراسان‌جنوبی ممنوع شد.
خروج پیاز گل نرگس و بذر پنبه از خراسان‌جنوبی ممنوع شد
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، سیدحسن رضوی اظهار داشت: خروج دو محصول عمده و استراتژیک پیاز گل نرگس و بذر پنبه مله این شهرستان از خراسان‌جنوبی ممنوع شد.
 وی افزود: سال گذشته درخواست‌های زیادی توسط استان‌های دیگر باقیمت‌های بسیار بالاتر از قیمت استان برای خریداری پیاز گل نرگس و بذر پنبه مله (قهوه‌ای‌رنگ) داشتیم
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوسف اضافه کرد: این موضوع سبب شد کشاورزان شهرستان را توجیه کنیم و تذکر دهیم به‌هیچ‌وجه این محصولات را هرچند باقیمت‌های بالا در اختیار افراد غیربومی قرار ندهند.
رضوی با بیان اینکه سه ماه تابستان فصل جابه‌جایی پیاز گل نرگس است، خاطرنشان ساخت: پارسال با استقبال زیاد کشاورزان شهرستان برای کشت گل نرگس مواجه شدیم و همین موضوع باعث شد جلوی خروج پیاز این نوع گل از شهرستان گرفته شود.
وی افزود: کشاورزان امسال نیز به افراد غیربومی پیاز نرگس را نفروشند و دستگاه‌های دولتی نیز با نظارت و رصد دقیق، از خرید و فروش پیاز گل نرگس و خروج آن از استان جلوگیری کنند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوسف سطح زیر کشت گل نرگس شهرستان خوسف را 24 هکتار عنوان کرد و گفت: هر سال حدود 12 میلیون شاخه گل از سطح اراضی برداشت می‌شود و به فروش می‌رسد.
رضوی درباره فروش گل نرگس بیان کرد: پارسال بخشی از محصول تولید شهرستان خوسف توسط شهرداری بیرجند خریداری و در مراکز سطح شهر با قیمت مناسب فروخته شد همچنین با انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با سازمان تعاون روستایی، مقرر شد غرفه‌ای در تهران برای فروش این محصول در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: فرودگاه‌های سطح کشور برای خرید این محصول اعلام آمادگی کرده‌اند و امسال در صورت مازاد تولید گل نرگس به خارج استان ارسال خواهد شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوسف در ارتباط با خروج بذر پنبه مله از استان گفت: این نوع محصول از قدیم مخصوص خوسف بوده است اما سه دهه اخیر به فراموشی سپرده شده بود.
رضوی اضافه کرد: دو سال قبل بذر این محصول به میزان کم در شهرستان خریداری شد و تصمیم گرفتیم با کشت مجدد آن، مجدد پنبه مله را رواج دهیم.
وی بیان کرد: پنبه مله با رنگ قهوه‌ای کمرنگ از زمان‌های گذشته برای تهیه پارچه‌های مقدس از جمله جانماز، عبا و از این قبیل لوازم مورد استفاده مردم محلی قرار می‌گرفت و رنگ پنبه تا ابد ثابت است و از بین نمی‌رود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوسف گفت: کشورهای عربی خواهان این نوع پارچه هستند لذا با همکاری میراث فرهنگی استان، پنبه مله تبدیل به پارچه می‌شود.
رضوی یادآور شد: پارسال کشت پنبه مله به‌صورت نشا در سطح سه هکتار از اراضی شهرستان خوسف انجام شد تا نسبت به تهیه بذر و گسترش محصول اقدام کنیم.
وی با بیان اینکه پنبه مله به نام خوسف ثبت ملی شده است ادامه داد: کاشت این نوع پنبه از نیمه فروردین آغاز می‌شود و تا اواخر اردیبهشت ادامه دارد که پیش‌بینی می‌شود امسال 30 هکتار از اراضی شهرستان به این نوع محصول اختصاص یابد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۲۴۶۲
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , گل نرگس , جهاد کشاورزی , خوسف