به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از ایسنا، محمد دهقانی فیروزآبادی، امروز 31 اردیبهشت، در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: فشار خون بالا بیشترین سهم را در بروز مرگ و میر در دنیا دارد.
وی افزود: شایع ترین علت مرگ و میر در دنیا بیماریهای قلبی و عروقی هستند که فشار خون بالا مهمترین فاکتور در ایجاد آن است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: عامل مرگ ۹۷ هزار نفر در سال ۲۰۱۷ در ایران بیماریهای مرتبط با فشار خون بالا بوده است و فشار خون بالا مهمترین عامل خطر بروز ناتوانی و مرگ و میرهای ناشی از بیماریهای قلبی، بیماریهای مزمن کلیوی و سکته معزی در جهان است.
دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: طبق برآوردی که در سال ۲۰۱۶ انجام شد، مشخص شد حدود یک سوم جمعیت بزرگسالان ایران از فشار خون بالا رنج میبرند و با بروز رسانی راهنمای بالینی در سال ۲۰۱۷ مشخص شد بیش از نیمی از جمعیت ایران دارای فشار خون بالا هستند.
وی با بیان اینکه از سال ۱۹۹۰ میلادی تا سال ۲۰۱۶ شیوع پرفشاری خون در ایران حدود سه برابر شده است، تصریح کرد: از حدود ۱۶ میلیون فردی که مبتلا به فشار خون بالا هستند، تنها ۶۰ درصد از بیماری خود اطلاع دارند و فقط نیمی از بیماران برای کنترل بیماری خود دارو دریافت کرده و فشار خون تنها ۱۹ درصد از این بیماران کنترل میشود .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با تاکید بر آگاهسازی مردم در مورد شیوع فشار خون بالا، افزود: آگاه سازی مردم نقش بسیار مهمی در کنترل فسار خون دارد چرا که مردم کمتر برای درمان این عارضه به پزشک مراجعه کرده و دارو دریافت میکنند.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به روند رو به رشد شیوع فشار خون بالا در جمعیت ایران، افزود: اگر فشار خون بالا به اندازه ۱۰ میلی متر جیوه کاهش یابد، خطر سکته قلبی ۱۵ درصد، نارسایی قلبی ۵۰ درصد، سکته مغزی ۳۸ درصد و خطر مرگ ۱۰ درصد کاهش مییابد.
وی با اشاره به شیوع فشار خون بالا در جمعیت بالای ۳۰ سال استان براساس گزارش سامانه سیب، تصریح کرد: میزان متوسط فشارخون در خراسانجنوبی ۷.۶ درصد و شیوع فشار خون بالا در استان بر اساس طرح STEPS حدود ۲۰.۷ درصد است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: طرح بسیج ملی کنترل فشار خون با شعار فشار خون بدانیم و اقدام کنیم از ۲۷ اردیبهشت تا ۱۵ تیرماه جاری در استان اجرا میشود.
دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: کاهش وقوع مرگ و میر و حوادث قلبی و عروقی زودرس ناشی از فشار خون بالا و کاهس هزینههای منتسب به فشار خون بالا در بخش سلامت از اهداف کاربردی این طرح است.
وی افزود: دسترسی به این اهداف از طریق کاهش ۲ میلیون نفر ار افرادی که مستعد ابتلا به فشار خون بالا بودهاند تا سال ۱۴۰۴، آگاه شدن ۲ میلیون نفر از افراد مبتلا به فشار خون بالا از شرایط خود تا سال 1400 و کنترل فشار خون ۲ میلیون نفر از افراد مبتلا به فشار خون بالا تا سال ۱۴۰۰ محقق خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: اهداف اختصاصی این طرح نیز شامل؛ اندازه گیری فشار خون افراد ۳۰ سال و بالاتر به میزان ۵۰ درصد، شناسایی افراد با احتمال ابتلا به فشار خون بالا، شروع مراقبت درمانی فشار خون در افراد دارای فشار خون بالا و افزایش آگاهی از پیامدهای فشار خون بالا است.
دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: گروه هدف این طرح تمامی افراد ۳۰ سال و بالاتر، بیماران کلیوی و زنان باردار در هر گروه سنی خواهند بود و غربالگری در دو مرحله انجام میشود.
وی با بیان اینکه اجرا به صورت الکترونیک است و اطلاعات در سامانههای مربوطه ثبت خواهد شد، افزود: مراجعه حضوری به واحدهای شبکه بهداشت و درمان و سایر واحدهای ارائه کننده خدمات بهداشتی و درمانی نیز صورت خواهد پذیرفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه غربالگری غیرحضوری به روش خوداظهاری و ثبت در وب سایت salamat.gov.ir انجام خواهدشد، خاطرنشان کرد: تمامی این خدمات رایگان بوده و برآورد میشود اندازهگیری فشار خون ۱۹۰ هزار و ۹۰۸ نفر افراد ۳۰ سال و بالاتر در خراسان جنوبی و شناسایی ۹۵ هزار و ۸۳۶ نفر افراد با احتمال ابتلاء به فشار خون بالا صورت گیرد.
انتهای پیام/4