به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از ایسنا، سیدهاشم اسماعیل زاده، امروز ۴ خرداد، در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: شورای عالی فرهنگی، پنجم خرداد ماه را روز ملی حمایت از زندانیان نامگذاری کرده است.
وی ادامه داد: انجمنهای حمایت از زندانیان تشکیلاتی هستند که از سال ۱۳۲۰ تأسیس و در سال ۱۳۶۰ بازنگری شدهاند.
وی تصریح کرد: انجمن حمایت از زندانیان مرکز استان چهار شهرستان بیرجند، خوسف، سربیشه و درمیان را تحت پوشش داشته و در حال حاضر پنج انجمن در شهرستانهای بیرجند، قاین، طبس، فردوس و نهبندان به دلیل وجود زندان در این شهرستانها فعالیت دارند.
مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان بیرجند از حمایت ۷۰۰ خانواده زندانیان توسط این انجمن خبر داد و افزود: حدود ۷۰ درصد از خانوادههای زندانیان مستأجر هستند و ۳۰ درصد مابقی یا با خانوادههای خود زندگی میکنند و یا در روستاها ساکن هستند.
اسماعیل زاده ادامه داد: ۱۳۹۲ فرزند زندانی نیز تحت پوشش انجمن حمایت از زندانیان مرکز استان هستند که ۵۶ درصد آنان زیر ۱۲ سال سن دارند.
وی با تاکید بر رسیدگی به خانواده زندانیان برای کاهش آسیبهای اجتماعی جبران ناپذیر، تصریح کرد: آموزشهای فنی و حرفهای و کمک به اشتغال زندانیان آزاد شده و بازسازی شخصیت زندانیان، از جمله وظایف اصلی انجمنهای حمایت از زندانیان است.
مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان بیرجند با اشاره به اینکه ۷۲ درصد از زندانیان تحت پوشش انجمن جرم مرتبط با مواد مخدر و اعتیاد دارند، بیان کرد: طی سال گذشته ۱۷ نفر از زندانیان به محل زندگی اصلی خود منتقل و ۴۴۹ مورد نیز مرخصی گرفتهاند.
اسماعیل زاده ادامه داد: طی سال گذشته ۶۷۲ میلیون تومان کمک مردمی جمع آوری شده که نسبت به سال ۹۶ حدود ۳۵ درصد افزایش داشته است، همچنین ۷۰۰ میلیون تومان در قالب مستمری، کمکهای بلاعوض و سبد غذایی نیز به خانوادههای زندانیان کمک شده است.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از اقداماتی که انجمنها انجام میدهند، اخذ مرخصی، پیگیری پروندههای قضائی زندانیان، عفو مشروط و تخفیف مجازات است.
مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان بیرجند اظهار کرد: از شب دهم ماه مبارک رمضان امسال تا پایان ماه هر شب حدود ۲۰۰ پرس غذای گرم و سبد غذایی به ارزش ۲۰۰ هزار تومان بین خانوادههای زندانیان توزیع میشود.
اسماعیل زاده ادامه داد: با مشاورههایی که انجام شده آمار طلاق در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ در بین خانوادههای زندانیان حدود ۳۶ درصد کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۱۶ مورد شغل برای همسران زندانی ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: تتمام تلاش ما این است که بتوانیم مشاغل خانگی را برای همسران زندانیان ایجاد کنیم تا فرزندان از حضور مادر خود در خانه بهره ببرند که در این راستا از ابتدای امسال ۸۰ شغل خانگی به شرط خرید محصولات برای انان ایجاد شده است.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , اشتغال , آسیبهای اجتماعی